Ξυπόλυτος στα αγκάθια

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ Δημοσιεύθηκε 5.8.2022
Ξυπόλυτος στα αγκάθια
Οι κυανόλευκοι δεν στελεχώθηκαν επαρκώς, ενώ παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι

Ε ντάξει, η Μακάμπι Χάιφα είναι καλή ομάδα, αλλά δεν είναι ούτε Μάντσεστερ Σίτι, ούτε Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ για να ταπεινώνει με τέτοιο τρόπο τον Απόλλωνα.

Η προσέγγιση μόνο ότι «η Μακάμπι είναι εξαιρετική ομάδα», χωρίς να υπάρχει ανάλογη κριτική για την εμφάνιση, ακούγεται σαν φθηνή δικαιολογία για τη συντριβή του Απόλλωνα στο Ισραήλ με 4-0. Οι κυανόλευκοι παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι, ανεπαρκείς και απροετοίμαστοι για ένα τόσο σημαντικό και σοβαρό ραντεβού όπως ήταν αυτό για τον τρίτο προκριματικό γύρο των προκριματικών του Champions League. Δέχτηκαν τέσσερα γκολ και η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαν να ηττηθούν με πιο βαρύ σκορ, αν ο Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς δεν κατέβαζε τα ρολά σε πολλές περιπτώσεις.

Οι αιτίες…

Μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι με τους ποδοσφαιριστές που συμπεριλήφθηκαν στην αρχική ενδεκάδα ο Απόλλωνας θα παρουσίαζε ένα ομοιογενές σύνολο, αφού μόνο ένας νέος παίκτης (Πεϊμπέρν) βρισκόταν στο αρχικό σχήμα. Ωστόσο, σε τέτοιου είδους αγώνες με ψηλό βαθμό δυσκολίας και με μεγαλύτερες εντάσεις απαιτείται περισσότερη ποιότητα από αυτή που είχε ο Απόλλωνας. Ως προς τα αίτια της συντριβής, ναι μεν έπαιξε ρόλο η αποβολή του Βούκασιν Γιοβάνοβιτς στο 60ο λεπτό, ωστόσο, αν εξαιρέσουμε ένα διάστημα στο πρώτο μέρος όπου οι κυανόλευκοι κράτησαν μακριά τους Ισραηλινούς από τα γκολπόστ του Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς, η εικόνα πάλι δεν ήταν καλή.

Μπορεί να στεκόμαστε περισσότερο στον αμυντικό μηχανισμό που δεν λειτούργησε καλά, όμως, επικαλούμενοι μόνο αυτόν τον λόγο θα «κρύψουμε» μία μεγάλη αδυναμία. Οι κυανόλευκοι δέχονταν συνεχείς επιθέσεις από τον αντίπαλο διότι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και να πάρουν ανάσες. Δεν είχαν καθόλου καλή κυκλοφορία, ούτε ανάπτυξη, είτε από τη μεσαία γραμμή, είτε από τον άξονα, με συνέπεια να δέχεται αρκετή πίεση η άμυνά τους.

Υπάρχουν ευθύνες για την ανεπαρκή στελέχωση του ρόστερ. Συν τοις άλλοις, λόγω της απουσίας του Ζράντι δεν υπήρχε ο παίκτης που θα πάρει την μπάλα και θα δώσει ανάσες στους υπόλοιπους. Ο Απόλλωνας δεν ενισχύθηκε με ποιότητα και εμπειρία μεσοεπιθετικά και αυτό του κόστισε ακριβά. Η ομάδα πήγε… ξυπόλυτη στα αγκάθια λες και θα έπαιζε ένα «ασήμαντο» παιχνίδι. Ήταν, όμως, το πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά του Champions League, ένα παιχνίδι που αν κατάφερνε να βάλει τις βάσεις για πρόκριση στα πλέι οφ θα βρισκόταν ακόμη πιο κοντά στη συμμετοχή της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ήταν ένα παιχνίδι μέσα από το οποίο χάθηκαν οι πιθανότητες να διεκδικήσει - το λιγότερο - δέκα εκατομμύρια ευρώ…

Βαρύ το κλίμα

Είναι αυτονόητο ότι το κλίμα είναι βαρύ στο κυανόλευκο στρατόπεδο, ωστόσο, για να μην έρθουν χειρότερες μέρες επιβάλλεται ανασύνταξη δυνάμεων… χθες. Η διοίκηση, οι υπεύθυνοι του προγραμματισμού και ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ οφείλουν να διαπιστώσουν τις ανάγκες της ομάδας ώστε να προχωρήσουν στην κατάλληλη ενίσχυση του ρόστερ. Όσον αφορά τον επαναληπτικό της επόμενης Τρίτης στο ΓΣΠ (20:00), μπορεί να μην υπάρχουν ρεαλιστικές ελπίδες για ανατροπή του σκορ, όμως, οι κυανόλευκοι, απαλλαγμένοι από το άγχος, επιβάλλεται να δείξουν ένα καλύτερο πρόσωπο που θα αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια, αλλά και στις τάξεις του κόσμου.

Μην ξεχνάμε ότι στη χειρότερη περίπτωση ο Απόλλωνας θα συμμετέχει στους ομίλους του Conference League. Είναι, επίσης, απαιτητική διοργάνωση και για να κάνει η ομάδα μία αξιοπρεπή πορεία χρειάζεται ενίσχυση και σαφώς να είναι καλύτερα προετοιμασμένη πριν από τα παιχνίδια

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Fotbolldirekt: «Η ΑΕΚ έρχεται να δει Πίττα»

Fotbolldirekt: «Η ΑΕΚ έρχεται να δει Πίττα»

Fotbolldirekt: «Η ΑΕΚ έρχεται να δει Πίττα»

Στις 18:00 θα αρχίσει ο αγώνας ΑΕΖ - Απόλλων (8/5)

Στις 18:00 θα αρχίσει ο αγώνας ΑΕΖ - Απόλλων (8/5)

Στις 18:00 θα αρχίσει ο αγώνας ΑΕΖ - Απόλλων (8/5)

Αλλαγή στην ώρα έναρξης του ΑΕΖ - Απόλλων

Αλλαγή στην ώρα έναρξης του ΑΕΖ - Απόλλων

Αλλαγή στην ώρα έναρξης του ΑΕΖ - Απόλλων

Κακά μαντάτα για Άδωνη - Υπέστη ρήξη χιαστού

Κακά μαντάτα για Άδωνη - Υπέστη ρήξη χιαστού

Κακά μαντάτα για Άδωνη - Υπέστη ρήξη χιαστού