Ανακοίνωση ΑΠΟΕΛ με δική του εισήγηση για το πρωτάθλημα

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 2.2.2021
Ανακοίνωση ΑΠΟΕΛ με δική του εισήγηση για το πρωτάθλημα

Ο ΑΠΟΕΛ με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει για τη θέση του σε σχέση με την τροποποίηση της προκήρυξης και καταθέσει εισήγηση για τη συνέχεια του φετινού πρωταθλήματος και για τη νέα σεζόν.

Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ:

Η διοίκηση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τη θέση της σε σχέση με την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ. Από πλευράς μας, δεν υπήρξε καμία τοποθέτηση αφού ουσιαστικά δεν παρουσιάστηκε καμία ολοκληρωμένη εισήγηση. Είναι πάρα πολύ σημαντικό όταν κληθούμε ως ομάδες να τοποθετηθούμε, να υπάρχουν ξεκάθαρες εισηγήσεις έτσι ώστε να μπορεί και το κάθε Σωματείο/εταιρεία, να προσμετρά αντικειμενικά τα δεδομένα και να αποφασίζει με πλήρη γνώση, για το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Από τη στιγμή που έχουμε ακούσει τις θέσεις ή εισηγήσεις όλων των Σωματείων και Συνδέσμων που αποτελούν το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΠ και ενόψει της συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, το οποίο, θα καλεστεί να πάρει τις αποφάσεις, θεωρούμε ορθό να δημοσιοποιήσουμε τη δική μας εισήγηση/θέση και να την αιτιολογήσουμε.

Η εισήγηση/θέση του ΑΠΟΕΛ σε σχέση με τον τρόπο εξέλιξης του παγκυπρίου Πρωταθλήματος 2020-2021 είναι η εξής:

• Καμία ομάδα δεν θα διαβαθμιστεί μετά την λήξη της κανονικής περιόδου.
• Θα διαμορφωθούν δύο όμιλοι κατά τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.
• Στον πρώτο όμιλο που θα αποτελείται από 6 ομάδες, θα διεκδικηθεί ο τίτλος του πρωταθλητή και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια μέσω του πρωταθλήματος.
• Στο δεύτερο όμιλο που θα αποτελείται από 8 ομάδες, οι 4 ομάδες που θα κατέχουν τις θέσεις 11,12,13,14 στο τέλος της 36ης αγωνιστικής, θα διαβαθμιστούν.
• Το επόμενο πρωτάθλημα περιόδου 2021-2022 θα διεξαχθεί με 12 ομάδες. Τις 10 ομάδες που θα παραμείνουν στην κατηγορία την περίοδο 2020-2021 και τις δύο ομάδες που θα κερδίσουν την άνοδο τους, από τη Β’ Κατηγορία.

Συμφωνούμε απόλυτα με όσους υποστηρίζουν ότι οι προκυρήξεις πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα. Όμως την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους (από τον περασμένο Μάρτιο) έχουμε ζήσει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Καταστάσεις που κανένας άνθρωπος ή αθλητικός οργανισμός δεν μπορούσε να προβλέψει. Η πανδημία πέρα από το οικονομικό αντίκτυπο έχει επηρεάσει και αγωνιστικά όλες τις ομάδες. Κάποιες περισσότερο και κάποιες λιγότερο. Εμείς ως ΑΠΟΕΛ γνωρίζουμε πολύ καλά, την άσχημη πλευρά του επηρεασμού. Θεωρούμε λοιπόν ως λιγότερο άδικο, να δοθεί σε όλες τις ομάδες (και αυτές που επηρεαστήκαν λιγότερο, πρέπει να μπουν στη θέση αυτών που επηρεαστήκαν περισσότερο και να κατανοήσουν ότι κάποιοι χαμένοι βαθμοί λόγω μαζικών απουσιών ποδοσφαιριστών με κορονοϊο, δεν επέφεραν δίκαια κατάληξη των αγώνων), η ευκαιρία να διεκδικήσουν ισότιμα όλους τους βαθμούς, σε όλες τις αγωνιστικές του πρωταθλήματος και όχι μόνο μέχρι την 26η αγωνιστική.

Στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα, το αίσθημα του δικαίου πρέπει πάντοτε να υπερισχύει. Αν οποιαδήποτε άλλη ομάδα, έχει οποιαδήποτε άλλη εισήγηση, μπορεί να την καταθέσει. Και αν θεωρείται πιο δίκαια από τη δική μας, θα την υποστηρίξουμε με σθένος στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι. Αν δεν υπάρχει τότε καλούμε όλες τις ομάδες, να υποστηρίξουν την δική μας εισήγηση.

Ξέχασε πότε έχασε τελευταία φορά η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ!

Η Πέτροκουμπ στον δρόμο του ΑΠΟΕΛ - Το προφίλ των Μολδαβών

ΦΩΤΟ: Άφησαν τα... γκολ για τα ευρωπαϊκά, άσφαιρος συμβιβασμός για ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ

Η κουβέντα Πρόδρομου και Καραπατάκη