Aνέβηκε κορυφή και περιμένει ο ΑΠΟΕΛ

Δημοσιεύθηκε 28.10.2023
Aνέβηκε κορυφή και περιμένει ο ΑΠΟΕΛ

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε με σχετική ευκολία την Καρμιώτισσα με 2-1 και επέκτεινε το νικηφόρο σερί του σε πέντε αγώνες (έξι εάν προσθέσουμε κι αυτόν στο κύπελλο).

Οι γαλαζοκίτρινοι με το νέο τρίποντο ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας με 20 βαθμούς και περιμένει τα αποτελέσματα των υπόλοιπων της εξάδας για να δει που θα τον βρει το τέλος της 9ης αγωνιστικής. Η Καρμιώτισσα μένει γι' ακόμη ένα παιχνίδι χωρίς νίκη και παραμένει προτελευταία με δύο βαθμούς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για το συγκρότημα της Λευκωσίας ο Εντονγκαλά που άνοιξε το σκορ στο 23’, ενώ έδωσε την ασίστ στο 66’ στον Κβιλιτάια για να γράψει με κεφαλιά το 2-0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δυο γκολ μέτρησαν μετά από παρέμβαση του VAR. Το πρώτο δεν μέτρησε εξαρχής το τέρμα στο σουτ του Εντονγκαλά, όμως μετά τον έλεγχο φάνηκε ότι πέρασε τη γραμμή στην πτώση της μπάλας στο έδαφος μετά το χτύπημα στο δοκάρι. Το δεύτερο είχε ακυρωθεί με υπόδειξη οφσάιντ, όμως με την εξέταση διαπιστώθηκε ότι ήταν καθαρό.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο ένατο λεπτό της αναμέτρησης όταν η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα για πάτημα του Φαουάζ πάνω στον Χριστοφόρου. Ο Σουκ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, που υποδείχθηκε από το VAR, ήταν εύστοχος και γράφτηκε το τελικό 2-1.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης:

90+9' - ΓΚΟΛ. 1-2. Ο Σουκ είναι εύστοχος στέλνοντας στην αριστερή πλευρά της εστίας τη μπάλα και τον Μπέλετς στη δεξιά

90+8' - ΠΕΝΑΛΤΙ. Μετά από υπόδειξη του VAR δίνεται πέναλτι για πάτημα του Φαουάζ πάνω στον Κύπρο Χριστοφόρου

71' - ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ. O Tσουκαλάς στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Μπέλετς, όμως ακυρώνεται το τέρμα αφού ήταν οφσάιντ ο Ρόσι που έδωσε την ασίστ

66' - ΓΚΟΛ. 0-2. Μετά από σέντρα του Εντονγκαλά, ο Κβιλιτάια με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ακυρώνεται για οφσάιντ. Μετά από εξέταση της φάσης, το γκολ μετράει κανονικά.

Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

30' - Ψηλά έξω το σουτ του Ντούμπια, στην πρώτη καλή προϋπόθεση από πλευράς Καρμιώτισσας

23' - ΓΚΟΛ. 0-1. Ο Μαρκίνιος γύρισε στον Εντονγκαλά που έκανε αμέσως το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Διαμαρτυρήθηκαν από τον ΑΠΟΕΛ ότι πέρασε τη γραμμή και πράγματι αυτό διαπιστώθηκε από τον έλεγχο του VAR.

17'- Πρώτος κίνδυνος από πλευράς ΑΠΟΕΛ, με τον Ανέστη να κόβει στη γωνιά του το σουτ του Γαβριήλ. Δεν μετρά η φάση αφού υποδείχθηκε οφσάιντ ο παίκτης των γαλαζοκιτρίνων

1' - Πρώτο σουτ στο παιχνίδι, από τον Ντάλσιο, στα χέρια του Ανέστη η μπάλα

1' - Έναρξη του αγώνα

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Ανέστης, Χριστοφόρου, Μαλόνε, Νιούπορτ, Παντελή, Τσουκαλάς (85' Γκρατινάρου), Ρόσι (74' Νεοφύτου), Σουκ , Μπενεζέτ (46' Ματθαίου), Ντούμπια (82' Θεοδώρου), Φούρ.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Καραμανώλης, Κρέσπο, Τσεπάκ, Ζέφτε (46' Σατσιάς), Πολυκάρπου (70' Βιγιαφάνες), Ντάλσιο, Σαρφό (80' Φαουάζ), Μαρκίνιος (63' Δώνης), Εντονγκαλά, Γαβριήλ (63' Κβιλιτάια).

ΣΚΟΡΕΡ: -/23' Εντονγκαλά, 66' Κβιλιτάια

KIΤΡΙΝΕΣ: 49'Σουκ, 83' Ματθαίου /83' Σατσιάς, 90+6' Καραμανώλης, 90+8' Φαουάζ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάριος Χριστοφόρου

Α' Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος

4ος Διαιτητής: Τεχράνυ Ανδρέας

VAR: Αντωνίου Μενέλαος

AVAR: Ηροδότου Ξένια

Παρατηρητής: Κυριάκου Αγγέλα

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί