Είναι ΑΠΟΕΛ και ξέρει!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 24.8.2023
Είναι ΑΠΟΕΛ και ξέρει!

Όλοι το λένε και το αναγνωρίζουν ότι η Γάνδη διαθέτει φέτος μια σπουδαία ομάδα της οποίας οι βλέψεις είναι πολύ υψηλές. Μάλιστα τη θεωρούν ως το μεγάλο φαβορί για τους αγώνες της με τον ΑΠΟΕΛ, για τα πλέι οφ του Conference League. Όμως, όπως το γράφουμε και στον τίτλο μας, «είναι ΑΠΟΕΛ και ξέρει!». Η ομάδα της Λευκωσίας, ως η πιο πετυχημένη κυπριακή ομάδα στην Ευρώπη, γνωρίζει καλά πώς να αντιδρά έχοντας απέναντί της δυνατούς αντιπάλους, ιδιαίτερα εκτός έδρας, κι αυτό θα προσπαθήσει να κάνει κι απόψε (21:00) κόντρα στη Γάνδη. Στόχος, ένα αποτέλεσμα που θα επιτρέπει στους γαλαζοκιτρίνους να κάνουν όνειρα για πρόκριση ενόψει της ρεβάνς την ερχόμενη εβδομάδα (31/08, 20:00) στο ΓΣΠ, ώστε να κλείσουν θέση σε ευρωπαϊκούς ομίλους μετά από τέσσερα χρόνια. Αν το πετύχουν θα παίξουν για πρώτη φορά σε αυτούς του Conference League, μετρώντας τέσσερις συμμετοχές σε ομίλους του Champions League και ισάριθμες στου Europa League.

Απώλεια ο Κρέσπο

Μεγάλη απώλεια για τον ΑΠΟΕΛ είναι η απουσία του Κρέσπο, που αποτελεί τον ηγέτη της μεσαίας γραμμής. Ο Ισπανός φαίνεται ότι δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του και γι’ αυτό δεν ακολούθησε την αποστολή για το Βέλγιο. Στην Κύπρο έμειναν, επίσης, οι Σαρφό και Γουίλσον. Τη θέση του Κρέσπο στο αρχικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Πέτροβιτς, ο οποίος μπορεί να μην είναι κεντρικός αμυντικός, ωστόσο η εμπειρία του τον βοηθά να αντεπεξέρχεται σε τέτοιου είδους δύσκολους αγώνες. Μοναδικό μειονέκτημα το γεγονός ότι είναι κάπως αργός.

Πιθανή ενδεκάδα

Κάτω από τα δοκάρια του ΑΠΟΕΛ θα βρίσκεται και σε αυτό το παιχνίδι ο Μπέλετς. Στα αριστερά της άμυνας θα είναι ο Τσεμπάκ και στα δεξιά ο Σούσιτς, ενώ κεντρικό δίδυμο στην οπισθοφυλακή θα αποτελέσουν οι Ντβάλι και Πέτροβιτς. Στη μεσαία γραμμή αναμένεται να βρεθούν οι Κονσταντίνοφ, Ντάλσιο και Βιγιαφάνες. Στην επιθετική γραμμή εκτός του Μαρκίνιος, θα πάρουν θέση δυο γνώριμοι στο Βελγικό κοινό. Ο λόγος για τον Κβιλιτάια, ο οποίος είχε πέρασμα από τη Γάνδη (από εκεί τον απέκτησε με ελευθέρα ο ΑΠΟΕΛ) και ο Ντιεμερσί Εντονγκαλά! Βέβαια, τη θέση στα δεξιά διεκδικεί και ο Φετφατζίδης, όμως ο Εντονγκαλά αυτή τη στιγμή φαίνεται να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. O Κoνγκολέζος θυμίζουμε ότι ήταν αυτός που πέτυχε το νικητήριο γκολ (1-0) στο δεύτερο παιχνίδι με την Ντίλα Γκόρι στο στάδιο της πρωτεύουσας.

Ξεκινούν βροχές!

Μπορεί χθες η αποστολή του ΑΠΟΕΛ να βρήκε ανοιξιάτικο καιρό στη Γάνδη (σ.σ. κοντά στους 26 βαθμούς, ωστόσο από σήμερα αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν βροχές και δεν αποκλείεται ο αγώνας να διεξαχθεί κάτω από βροχή). Αυτό σίγουρα θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή των γαλαζοκιτρίνων, καθώς το βρεγμένο γήπεδο θα ευνοήσει περισσότερο τους γρήγορους παίκτες της γηπεδούχου ομάδας.

- Διαιτητής του αγώνα ο 33χρονος Γερμανός Σβεν Γιαμπλόνσκι, ο οποίος εδώ και έναν χρόνο σφυρίζει διεθνείς αγώνες…


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί