Έπαιζε μόνος αλλά το κράτησε ανοιχτό ο ΑΠΟΕΛ

Δημοσιεύθηκε 4.8.2022
Έπαιζε μόνος αλλά το κράτησε ανοιχτό ο ΑΠΟΕΛ

O AΠΟΕΛ κυριάρχησε, έπαιζε σχεδόν... μόνος στο ΓΣΠ και ναι μεν νίκησε με 1-0 την Κιζιλζάρ στον πρώτο αγώνα του γ' προκριματικού του Conference League, όμως δεν κατάφερε να πάρει σκορ που θα απλοποιούσε την υπόθεση πρόκριση, ενόψει της ρεβάνς στην Αστάνα (11/8). Με εκπληκτικό γκολ του Εφραίμ στο 27' πήραν το προβάδισμα πρόκρισης οι γαλαζοκίτρινοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να νικήσουν και με τρία και με τέσσερα γκολ διαφορά και να πάνε... ξέγνοιαστοι στο Καζακστάν.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, με τη συμπαράσταση περίπου 14.000 οπαδών της που έφτιαξαν τρομερή ατμόσφαιρα, έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τους Καζάκους, είχε 13-0 στις τελικές προσπάθειες (και το... ίδιο σκορ στα κόρνερ) και θα μέμφεται τον εαυτό της για το γεγονός πως το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Conference League δεν έχει ακόμη εκδοθεί.

Πάντως, είναι τέτοια η διαφορά δυναμικότητας που αποτυπώθηκε στο χορτάρι του ΓΣΠ μεταξύ των δύο ομάδων, που στον ΑΠΟΕΛ θα αρκεί να παρουσιαστεί απλώς σοβαρός στην πρωτεύουσα του Καζακστάν για να σφραγίσει την πρόκριση για τα πλέι οφ του Conference League, όπου αν βρεθεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Σέπσι-Τζιουργκάρντεν.

Ο αγώνας

Ο ΑΠΟΕΛ είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και με επιθετικό ποδόσφαιρο επιχείρησε να βρει το γκολ. Φεράρι (5') και Σαρφό (8') δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Λομπάντσεφ, ο οποίος στο 16' χρειάστηκε να αποκρούσει το σουτ του Ντάλσιο, στην πρώτη καλή ευκαιρία της ομάδας μας. Οι γαλαζοκίτρινοι εξαργύρωσαν την υπεροχή τους στο 27' με εκπληκτικό γκολ του Εφραίμ, ο οποίος μετά από ωραίο κατέβασμα του Εντονγκαλά με το στήθος έπειτα από μπαλιά του Σαρφό, σκόραρε με ωραίο πλασέ έξω από τη νπεριοχή με το οποίο πέρασε την μπάλα πάνω από τον Λομπάντσεφ.

Ο ΑΠΟΕΛ «άγγιξε» το δεύτερο γκολ στο 44' με ωραία κεφαλιά του Ηλία, ο οποίος πλησίασε στο γκολ και στο ξεκίνημα της επανάληψης, βρίσκοντας οριζόντιο δοκάρι στο 51' με σουτ από το ύψος της περιοχής. Η κυπριακή ομάδα εξακολουθούσε να κυριαρχεί και να ψάχνει το δεύτερο γκολ που θα εδραίωνε το προβάδισμά της, όμως δεν το έβρισκε. Ο Εφραίμ στο 58' ήταν άστοχος, στο 69' ο Ηλία δεν πρόλαβε με προβολή να σκοράρει, ενώ στο 76' η κεφαλιά του Ντάλσιο έφυγε έξω. Στο 78' ο ΑΠΟΕΛ... αγχώθηκε για 1-2 δευτερόλεπτα, μέχρι να δει υψωμένη τη σημαία του βοηθού για οφσάιντ στο γκολ των Καζάκων, ενώ στο 88' είχε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όμως το σουτ του Μαρκίνιος αποκρούστηκε με δυσκολία από τον αντίπαλο πορτιέρο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

91' Νέο, διαγώνιο σουτ του Μαρκίνιος, άστοχο.

88' Μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Μαρκίνιος που αποκρούστηκε δύσκολα σε κόρνερ από τον Λομπάντσεφ.

84' Αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, Γεωργίου αντί Ντάλσιο και Θεοδώρου αντί Εντονγκαλά.

78' Ακυρώνεται γκολ της Κιζιλζάρ με υπόδειξη οφσάιντ!

76' Ωραία ενέργεια και σέντρα από Μαρκίνιος, έξω η κεφαλιά του Ντάλσιο.

73' Αλλαγές για τον ΑΠΟΕΛ, Βιγιαφάνιες αντί Εφραίμ και Μαρκίνιος αντί Νταουσβίλι.

73' Αλλαγή για την Κιζιλζάρ, Μουλντίνοφ στη θέση του Μούτσεκ

70' Πλασέ του Εφραίμ, αποκρούει ο Λομπάντσεφ.

69' Μεγάλη φάση για τον ΑΠΟΕΛ με τον Ηλία με προβολή να μην μπορεί να σκοράρει στο γύρισμα του Εντονγκαλά.

67' Κίτρινη κάρτα στον Μούτσεκ.

60' Αλλαγές για την Κιζιλζάρ, Μούρατσεφ και Κοζλόφ στις θέσεις των Γιάκοβλεφ και Πόντιο.

58' Πλασέ του Εφραίμ, κόντραρε, έξω.

52' Κίτρινη κάρτα στον Εφραίμ.

51' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με σουτ του Ηλία από το ύψος της περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι!

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο

-Έξι τελικές ο ΑΠΟΕΛ, τέσσερις στον στόχο, στο απόλυτο μηδέν οι Καζάκοι.

Τέλος ημιχρόνου

44' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ ο οποίος άγγιξε το δεύτερο γκολ, ο Ηλία με εξαιρετική στριφτή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Εφραίμ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λομπάντσεφ.

36' Ένιωσε ενοχλήσεις και βρέθηκε στο έδαφος ο Σεπάκ, εντέλει συνεχίζει κανονικά.

-Ο Εφραίμ σκόραρε σε δεύτερο σερί παιχνίδι καθώς είχε κάνει το 2-0 στον επαναληπτικό με την Μπότεφ με εκτέλεση φάουλ.

27' ΓΚΟΛ, 1-0 ο ΑΠΟΕΛ με τον Εφραίμ! Εκπληκτικό γκολ από τον αρχηγό των γαλαζοκιτρίνων που μετά από μπαλιά του Σαρφό και κατέβασμα του Εντονγκαλά με το στήθος πλάσαρε έξω από την περιοχή περνώντας την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα!

22' Κίτρινη κάρτα στον Λομπάντσεφ.

21' Καλές προϋποθέσεις για τους γαλαζοκίτρινους μετά από έξυπνη κάθετη του Σαρφό, δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν Εφραίμ και Ντάλσιο.

16' Πρώτη καλή ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με σουτ του Ντάλσιο, απέκρουσε ο πορτιέρο των Καζάκων, δεν πρόλαβε να πάρει το «ριμπάουντ» ο Εφραίμ.

8' Εκτέλεση φάουλ του Σαρφό από μακριά με συρτό σουτ, έπεσε και μπλόκαρε ο Λομπάντσεφ.

5' Μακρινό σουτ του Φεράρι, έξω. Πρώτη τελική στο ματς.

-Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα από τους περίπου 14.000 οπαδούς του ΑΠΟΕΛ.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σεπάκ, Καρώ, Κρέσπο, Φεράρι, Νταουσβίλι (73' Μαρκίνιος), Σαρφό, Ντάλσιο (84' Γεωργίου), Εφραίμ (73' Βιγιαφάνιες), Εντογκαλά (84' Θεοδώρου), Ηλία.

ΚΙΖΙΛΖΑΡ: Λομπάντσεφ, Ταπάλοφ, Γκουρμάν, Καρσάκεβιτς, Μούζεκ (73' Μουλντίνοφ) , Μπούσμαν, Κονέ, Ντος Σάντος, Γιακάβλεφ (60' Μούρατσεφ), Πόντιο (60' Κοζλόφ), Λομπζιανίτζε

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: - / 22' Λομπάντσεφ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Έρικ Λάμπρεχτς

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί