Και πού μυαλό για Καϊσάρ μ' αυτό το μπάχαλο;

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ

Δημοσιευτηκε:

Και πού μυαλό για Καϊσάρ μ' αυτό το μπάχαλο;

Υπό άλλες, κανονικές περιστάσεις, ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του θα άρχιζαν από σήμερα τη μελέτη για την Καϊσάρ, την οποία ο ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει στο Καζακστάν για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.


Αυτό πιθανολογούμε πως δεν συμβαίνει, τουλάχιστον στον ανάλογο βαθμό. Γιατί οι γαλαζοκίτρινοι έχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα που επείγει να φτιάξουν πριν ασχοληθούν με τον επόμενο ευρωπαϊκό τους αντίπαλο αλλά και για να έχουν ελπίδες να τον κερδίσουν.


Έναν αντίπαλο που, για να καταφέρουν να τον βρουν απέναντί τους, κόπιασαν πέραν του αναμενομένου στον αγώνα με την εξαιρετικά αδύναμη Τζιλάνι που, κακά τα ψέματα, ήταν ομάδα που ένας... νορμάλ ΑΠΟΕΛ θα την «καθάριζε» απ' το ημίχρονο.


Και σαν να μην έφτανε αυτό ακολούθησε και η αποκαρδιωτική εμφάνιση στο «ΑΕΚ Αρένα» που πιστοποίησε πως η ομάδα δεν είναι καλά και μάλλον έπεισε γι' αυτό ακόμη και όσους δεν ήθελαν να το πιστέψουν.


Οι ευθύνες για την εικόνα που βγάζει ο ΑΠΟΕΛ στο γήπεδο είναι συλλογικές κι αφορούν διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, έτσι για να αλλάξει η κατάσταση χρειάζεται αντίδραση από όλες τις πλευρές. Κι αναμφίβολα η χθεσινοβραδινή (30/8) επίσκεψη οπαδών στο προπονητικό κέντρο και οι ζημιές που προκάλεσαν σε αυτοκίνητα δεν βοηθούν την κατάσταση, παρά μόνο την κάνουν χειρότερη.


Σε ό,τι αφορά τα όσα πρέπει να γίνουν για να φτάσει η ομάδα στο επίπεδο που πρέπει και στο οποίο τη θέλουν οι ιθύνοντές της, είναι πολλά, όμως κάποια προέχουν. Αυτά είναι -κυρίως- το ξεκαθάρισμα των παικτών του παρόντος ρόστερ που είναι στον «αέρα» καθώς και η ενίσχυση.


Οι παίκτες που δεν υπολογίζονται (Σάβιτς, Λαφράνς, Γιάκολις), παίκτες που θέλουν να αποχωρήσουν (Τάμαρι, Ιωάννου) και παίκτες που (τουλάχιστον ακούγεται πως) δεν είναι ευχαριστημένοι (Γένσεν, Ζαχίντ), είναι στο σύνολο επτά και η αβεβαιότητα αυτή μόνο καλό δεν κάνει στην ομάδα.


Ο Μαρίνος Ουζουνίδης χρειάζεται να ξέρει ποιους από τους πιο πάνω θα έχει στην ομάδα ώστε να κτίσει αυτό που έχει κατά νου να κτίσει και οι εκκρεμότητες θα πρέπει επιτέλους να λάβουν τέλος.


Όπως τέλος θα πρέπει να δοθεί σύντομα και στον προγραμματισμό αφού είναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις (βλέπε στόπερ, εξάρι και φορ).


Φυσικά τα πρόσωπα από μόνα τους ναι μεν θα βελτιώσουν την κατάσταση αλλά δεδομένα θα χρειαστεί και μπόλικη δουλειά απ' τον Μαρίνο Ουζουνίδη στο τακτικό κομμάτι και όχι μόνο ώστε να οδηγήσει την ομάδα του εκεί που θέλει. Και όσον αφορά το επίπεδό της αλλά και όσον αφορά τους στόχους της, δηλαδή την είσοδο στους ομίλους και την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων.