Την έκλεισε και βλέπει μπροστά η Ανόρθωση

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 2.7.2023
Την έκλεισε και βλέπει μπροστά η Ανόρθωση
Με τον Μαρμούκ ολοκληρώθηκε η ενίσχυση στην άμυνα

Ο Ναμπίλ Μαρμούκ αποτέλεσε προχθές την έβδομη χρονικά μεταγραφή της Ανόρθωσης (προηγήθηκαν οι Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Κάργας, Γκαρσία, Χαραλάμπους και Καστέλ) και η τέταρτη και τελευταία, όπως φαίνεται, που αφορά την αμυντική γραμμή. O 25χρονος Μαροκινός στόπερ, με 83 συμμετοχές (τέσσερα γκολ, τρεις ασίστ) την τελευταία τριετία με τη Μάγκρεμπ Φεζ της πατρίδας του, θα συνθέσει μαζί με τους Κάργα και Κορέα τις κύριες επιλογές για το κέντρο της άμυνας, καθώς ο Αντόνιο Πριέτο δεν έχει στο πλάνο του (στο παρόν στάδιο, τουλάχιστον), την απόκτηση άλλου στόπερ και με τα υφιστάμενα δεδομένα, την τέταρτη επιλογή θα αποτελεί κάποιος νεαρός της β΄ ομάδας (ακόμη δεν αποφασίστηκε ποιος η ποιοι θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία).

Θυμίζουμε πως από προηγουμένως είχε κλείσει η ενίσχυση και στα άκρα της άμυνας, με τον Ουαγκέ να έρχεται για να αποτελέσει την πρώτη επιλογή στο δεξί άκρο, έχοντας από πίσω τον Αντωνίου και με τον Γκαρσία (πρώτη χρονικά μεταγραφή) να πλαισιώνει τον Κορέια στο αριστερό, ενώ ο επίσης νεοαποκτηθείς Αρμπολέδα αποτελεί την πρώτη επιλογή από την τριάδα τερματοφυλάκων, την οποία συμπληρώνουν Μιχαήλ και Κεραυνός.

Με βάση τα πιο πάνω γίνεται αντιληπτό πως από εδώ και πέρα στην Ανόρθωση θα κινούνται... μεσοεπιθετικά. Οι σοβαροί τραυματισμοί των Αρτυματά-Χρυσοστόμου δημιούργησαν ανάγκη για απόκτηση δύο ανασταλτικών/κεντρικών χαφ, οι οποίοι θα πλαισιώσουν στη μεσαία γραμμή τους Τεχέρα, Σάμπο, Ιωάννου, Χαραλάμπους και Γκερέρο. Θα αποκτηθεί, επίσης, ακόμη ένας επιθετικός μετά τον Καστέλ, ενώ για τα άκρα της επίθεσης, όπου υπάρχουν μόνο οι Φερέιρα και Παρούτης, θα γίνουν τουλάχιστον δύο κινήσεις, με επικρατέστερο ενδεχόμενο τις τρεις.

«Βλέπουμε» για τις άλλες δύο

Με τις έξι προσθήκες που όπως αναφέρθηκε βρίσκονται στο πλάνο, οι ξένοι/κοινοτικοί Καταλόγου Α θα φτάσουν τους 15, καθώς είναι ήδη κλειστές εννέα θέσεις με τέσσερις παίχτες του περσινού ρόστερ (Σάμπο, Τεχέρα, Γκερέρο, Φερέιρα) και πέντε νέους (Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Κάργας, Μαρμούκ, Γκαρσία). Θυμίζουμε πως ο Κορέια, μετά την εξασφάλιση κυπριακού διαβατηρίου και τη συμμετοχή του με την Εθνική μας ομάδα (αποτελεί προϋπόθεση), θα αγωνίζεται από φέτος με το στάτους του γηγενή.

Σε ό,τι αφορά τις δύο κενές θέσεις που θα μείνουν στον Κατάλογο Α, με βάση το πιο πάνω πλάνο οι ιθύνοντες του προγραμματισμού θα αποφασίσουν αργότερα εάν και πώς θα χρησιμοποιηθούν, αφού πρώτα ξεκαθαρίσει το σκηνικό με τις αποδεσμεύσεις. Θυμίζουμε πως εκκρεμούν οι περιπτώσεις των Αμπαρτζουμιάν, Αντωνιάδη, Κίκο, Γουαρίς και Νινγκά, οι οποίοι βρίσκονται εκτός πλάνων κι ακόμη δεν κατέστη εφικτό να λυθούν τα συμβόλαιά τους. Δεν είναι βέβαιο πως θα βρεθεί με όλους λύση, με τις υποθέσεις Γουαρίς-Νινγκά ειδικότερα να είναι εξαιρετικά δύσκολες, λόγω των πολύ υψηλών συμβολαίων τους, που τους επιτρέπει να ζητούν «γερή» αποζημίωση. Το σενάριο να παραμείνει τουλάχιστον ένας εκ των δύο στο ρόστερ, εάν δεν υπάρξει συμφωνία, δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Με αγάπη και αισιοδοξία γι

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα