Πλάνο Ευρώπης με γρίφο

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 19.5.2022
Πλάνο Ευρώπης με γρίφο

Δυο μέρες χωρίζουν την Ανόρθωση από τον τελευταίο της, αλλά και σημαντικότερο, όπως τα έκανε, αγώνα της χρονιάς. Η «Κυρία» θα φιλοξενήσει το Σάββατο (21/5, 19:00) τον Άρη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και χρειάζεται να μην ηττηθεί ώστε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, η σεζόν της θα καταστεί όχι μόνο αποτυχημένη, αλλά και καταστροφική με μεγάλες συνέπειες -και- στο οικονομικό κομμάτι.


Το λες και οξύμωρο, για μια ομάδα η οποία ανά διαστήματα εντυπωσίασε με την παρουσία της και στο «πικ» της έπαιξε ενδεχομένως την καλύτερη μπάλα από όλες τις υπόλοιπες, να παίζει την έξοδό της στην Ευρώπη την τελευταία αγωνιστική. Το ότι οι αγώνες στους οποίους έπαιξε βάσει των -πολλών- δυνατοτήτων της είναι… μετρημένοι, η αστάθεια (και κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών), τα λάθη προπονητή-παικτών και κάποια τρίποντα που θα ήταν κομβικά και χάθηκαν στις λεπτομέρειες, είναι κάποιες από τις κυριότερες αιτίες που την έφεραν σε αυτή τη θέση και πλέον θα τα παίξει… όλα για όλα στο φινάλε της χρονιάς, για να «σώσει» το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια καλείται να πάρει τις αποφάσεις του για το πλάνο του καθοριστικού αγώνα του Σαββάτου, στο οποίο φαίνεται να υπάρχει ένας… γρίφος. Όχι για την άμυνα, στην οποία αντιθέτως οι μαζεμένες απουσίες παικτών κάνουν ξεκάθαρο το σκηνικό, αλλά στο κέντρο.

Κατ' αρχάς, απόντος του τιμωρημένου Νοβότνι (συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες), η επιθετική τριάδα αναμένεται να μείνει απαράλλακτη, με τους Χριστοφή, Ουάρντα και Χριστοδουλόπουλο. Αυτό σημαίνει πως ο Ελλαδίτης αφαιρείται από τις επιλογές για τη μεσαία γραμμή, όμως δεν μένουν και λίγες. Πέραν του δεδομένα βασικού Αρτυματά, τις άλλες δύο θέσεις διεκδικούν οι Ιωάννου, Βερχόβετς (ξεκίνησαν με ΑΠΟΕΛ), Χουσμπάουερ και Χρυσοστόμου (εκτός… συζήτησης ο Πόποβιτς).

Πριν από το παιχνίδι με τους γαλαζοκίτρινους γράφαμε πως δεν αναμέναμε ο Κετσπάγια να αλλάξει τη συνταγή του στο κέντρο στο εν λόγω ματς, όμως ο Γεωργιανός… μάς διέψευσε, αντικαθιστώντας, επιτέλους, τον -υπερπολύτιμο φέτος, αλλά- φανερά κουρασμένο Τσέχο. Το ερώτημα αυτή τη φορά είναι εάν θα επαναφέρει τον Χουσμπάουερ στην ενδεκάδα ή εάν θα διατηρήσει σε αυτήν τόσο τον Βερχόβετς, όσο και τον Ιωάννου, ενώ ο Χρυσοστόμου, που έπαιξε βασικός μόλις τρεις φορές στους προηγούμενους 31 αγώνες πρωταθλήματος, συγκεντρώνει σαφώς τις λιγότερες πιθανότητες.

Σε ό,τι αφορά την άμυνα, τα πράγματα φαντάζουν αρκετά απλά. Με τρεις στόπερ να είναι εκτός πλάνων (πέραν του Αντωνιάδη θα απουσιάσουν ο τραυματίας Εσκοβάλ και ο τιμωρημένος λόγω της αποβολής του στο ΓΣΠ Κορέα), παρτενέρ του Αραγιούρι θα είναι ο Ρισβάνης, ο οποίος φαίνεται πως θα είναι διαθέσιμος, ενώ οι Αμπαρτζουμιάν (δεξιά) και Κορέια (αριστερά) θα διατηρηθούν στα άκρα.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Με αγάπη και αισιοδοξία γι

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα