Ανόρθωση: Με «αέρα» για την… αλλαγή στάτους!
ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ
Δημοσιευτηκε:

Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού που ήταν η δεύτερη σερί και, όπως κι αυτή επί του Άρη, επετεύχθη έπειτα από ανατροπή, αλλά και σε συνδυασμό με τις απώλειες που είχε την επόμενη μέρα ο πρωτοπόρος Απόλλωνας, η Ανόρθωση έχει μια «χρυσή» ευκαιρία να μπει στα πλέι οφ, με κατά πολύ μειωμένη διαφορά από την κορυφή. Kαι σήμερα, στις 18:00, καλείται να κάνει το πρώτο βήμα, κερδίζοντας τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ στο εξ αναβολής ντέρμπι, ώστε να ανέβει δεύτερη, να μειώσει στο -8 από τους Λεμεσιανούς και να έχει τη δυνατότητα, με νίκη στην έδρα τους την τελευταία αγωνιστική (26/2), να βρεθεί στο -5, κάτι που θα της αλλάξει το… στάτους και θα τη μετατρέψει για τα καλά σε διεκδικήτρια του πρωταθλήματος, παρότι πολλοί είχαν προλάβει να την ξεγράψουν.
Σαφώς και είναι δύσκολο να υλοποιηθεί το πιο πάνω σενάριο, όμως η Ανόρθωση έδειξε πως έχει ποιότητα, εσχάτως πως έχει και το… μέταλλο, για να το παλέψει μέχρι τέλους. Στο σημερινό παιχνίδι, πάντως, πάει με… αέρα. Όχι μόνο λόγω των δύο διαδοχικών ανατροπών, αλλά κι επειδή τον ΑΠΟΕΛ τον… έχει την τελευταία διετία. Επτά σερί αγώνες χωρίς ήττα από τους γαλαζοκίτρινους μετράει η «Κυρία», η οποία δεν έχει χάσει μετά την επιστροφή του Κετσπάγια (πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες), ενώ έχει κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ και στα τρία τελευταία μεταξύ τους ντέρμπι! Κι αυτό το σερί θα επιχειρήσει να το επεκτείνει σήμερα, ώστε να «σπάσει» το αήττητο του αντιπάλου της (15 αγώνες), να φτάσει σε άλλο ένα τρίποντο και να πάει στη Λεμεσό για να «παίξει» τις πιθανότητές της για τον τίτλο.
Ο προπονητής της Ανόρθωσης δεν υπολογίζει στους Εσκοβάλ, Βερχόβετς (δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής), Ντέλετιτς, Αραγιούρι (τραυματίες), ενώ κάποιες πιθανότητες έχουν οι Ιωάννου (κυρίως) και Ρισβάνης. Δεν αναμένεται να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, με την άμυνα μάλιστα να παραμένει απαράλλακτη, με τους Αμπαρτζουμιάν, Κορέα, Αντωνιάδη και Κορέια, στην τετράδα μπροστά από τον Λόρια. Αρτυματάς και Χρυσοστόμου διατηρούνται στη μεσαία γραμμή, με τους Χουσμπάουερ και Πόποβιτς να διεκδικούν την τρίτη θέση, ενώ στην επίθεση, τους Ουάρντα και Βερχόβετς θα πλαισιώσει ένας εκ των Χριστοφή, Καλτσά και Λάζαρου.