Ανόρθωση: Άνοιγμα του σκορ σημειώστε Χ!
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΥ
Δημοσιευτηκε:

Από τα 14 παιχνίδια τα οποία έχει δώσει μέχρι στιγμής η Ανόρθωση, στα μισά έχει ανοίξει η ίδια το σκορ και στα άλλα μισά ο αντίπαλος. Η ομάδα της Αμμοχώστου είναι μία από τις ομάδες που κανένας της αγώνας δεν έληξε στο 0-0 (σ.σ. Ομόνοια και Απόλλωνας οι άλλες δύο), όμως είναι η μοναδική που έχει… ισοπαλία στο άνοιγμα του σκορ. Τα στατιστικά των κυανολεύκων, σε αυτόν τον τομέα, βελτιώθηκαν στους τελευταίους τρεις αγώνες, αφού προηγήθηκαν και νίκησαν με το ίδιο σκορ (2-0), κατά σειρά, τις Δόξα, Εθνικό και ΠΑΕΕΚ. Πιο κάτω, θα δούμε τι έκανε η «Κυρία», εντός και εκτός έδρας:
-Σε επτά παιχνίδια στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» άνοιξε τρεις φορές το σκορ και τέσσερις ο αντίπαλος. Στις τρεις περιπτώσεις που πήρε κεφάλι στο σκορ, επικράτησε στο τέλος (σ.σ. με Εθνικό 2-1, Πάφο 1-0 και Δόξα 2-0). Όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, μονάχα μία φορά πήρε τελικά το τρίποντο κι αυτό συνέβη στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ (2-1). Από εκεί και πέρα, ηττήθηκε από την ΑΕΚ (2-1) και την ΠΑΕΕΚ (ισοφάρισε σε 2-2, όμως και τελικά έχασε 3-2), ενώ με τον Απόλλωνα έφερε ισοπαλία (1-1).
-Στoυς εκτός έδρας αγώνες, τέσσερις φορές άνοιξε το σκορ και τρεις ο αντίπαλος. Στα τρία παιχνίδια που πήρε το προβάδισμα, τα τρία βγήκε νικήτρια (Ομόνοια 1-0, Εθνικός 2-0, ΠΑΕΕΚ 2-0), ενώ υπέστη την ανατροπή από τον Ολυμπιακό (3-2). Όσον αφορά στις τρεις αναμετρήσεις που έμεινε πίσω στο σκορ, δέχθηκε ισάριθμες ήττες από Δόξα (2-0), Άρη (3-2) και ΑΕΛ (2-1).
Τα μεταγραφικά...
Όσον αφορά τα θέματα μεταγραφών, ήδη προέκυψαν δύο αποχωρήσεις. Μετά τον Νίκα Κατσαράβα που είδε την πόρτα της εξόδου, ανακοινώθηκε και ο τερματισμός του δανεισμού του Νίκα Νινούα από τον ΠΑΟΚ. Σχετικά με τις προσθήκες, ολοκληρώνεται το θέμα με τον Ούγγρο επιθετικό Σόμα Νόβοτνι, ενώ διαψεύδονται τα σενάρια για τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ Στεφάν Σπιρόφσκι.