Οι ομιλίες Χαμπουλλά-Πουλλαΐδη-Τιμούρ, οι παίκτες που δεν ενημερώθηκαν και το μπάτζετ!

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 29.5.2021
Οι ομιλίες Χαμπουλλά-Πουλλαΐδη-Τιμούρ, οι παίκτες που δεν ενημερώθηκαν και το μπάτζετ!

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η διοίκηση της Ανόρθωσης και ο Τιμούρ Κετσπάγια το μεσημέρι του Σαββάτου σε ξενοδοχείο της Λεμεσού.


Οι Ευγένιος Χαμπουλλάς και ο Χρίστος Πουλλαΐδης προχώρησαν σε ομιλία για την διετία, την επόμενη αγωνιστική σεζόν αλλά και στην ανανέωση συνεργασίας με τον Γεωργιανό τεχνικό. Παράλληλα, ο Γεωργιανός τεχνικός δέχθηκε ερωτήσεις για τον προγραμματισμό, το μέλλον κάποιων παικτών, τους Κύπριους και το μπάτζετ. Η ιστοσελίδα μας, κατέγραψε όλα όσα ειπώθηκαν και μπορείτε να τα διαβάσετε πιο κάτω.

Αναλυτικά:

Ο Ευγένιος Χαμπουλλάς, τόνισε στην αρχή: «Σήμερα γιορτάζουμε την Αγία Υπομονή. Κάνω ιδιαίτερη αναφορά σε αυτήν, διότι ως πρόεδρος την επικαλέστηκα και την χρειάστηκα πολλές φορές για να καταφέρω με τον Πουλλαΐδη, τον κόσμο και της ψυχής της ομάδας, Τιμούρ. Αισίως πανηγυρίσαμε το πρώτο μας τρόπαιο μετά από 13 χρόνια. Μετά τη νέα συμφωνία μαζί με τον προπονητή μας, ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον της Ανόρθωσης. Θα εργαστούμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια υπομονή, με στόχο την πρωταγωνιστική πορεία. Όταν δέχθηκε πριν δύο χρόνια την πρόσκληση από τον Πουλλαΐδη, ένας άνθρωπος ο οποίος για πάρα πολλά χρόνια τράβηξε μεγάλο βάρος για να διατηρηθεί η Ανόρθωση ζωντανή, στην πρώτη μου επίσκεψη στα γραφεία, αντίκρισα ένα καταθλιπτικό τοπίο. Ένιωθα πως έμπαινα σε γραφεία χωρίς θετική ενέργεια. Είδα τον Μήτρου να κάθεται στο γραφείο του και εγώ σκεφτόμουν από που να αρχίσω. Γνώριζα τι μας περίμενε. Είναι σύμπτωση που σήμερα γιορτάζουμε την Αγία Υπομονή. Μετά από δύο ώρες, με επισκέφθηκε ένας άνθρωπος που μένει δίπλα από το γήπεδο μας. Μου είπε γειά σας, είμαστε Ανορθωσιάτες, αγωνιούμε. Το μόνο που μπορώ να σου φέρω είναι μια εικόνα της Αγίας Υπομονής. Την έχω πίσω μου στο γραφείο μου. Γι’ αυτό έκανα αυτό τον πρόλογο. Τα αγαθά έρχονται μέσα από σκληρή δουλειά, συναίνεση, συνεργασία και υπομονή, ιδιαίτερα στα δύσκολα.

Ως διοίκηση, θέσαμε ξεκάθαρους στόχους. Ο Τιμούρ δεν συμβιβάζεται με οτιδήποτε άλλο πέρα από τις νίκες. Σιγά σιγά θέσαμε ως στόχο να ανατρέψουμε τα οικονομικά δεδομένα που αντιμετώπιζε η εταιρεία. Σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε. Μπορούμε σήμερα να βλέπουμε με αισιοδοξία το οικονομικό μέλλον της εταιρείας, το οποίο έχει αντίκτυπο και στην ποδοσφαιρική ομάδα, στην δυναμική της. Η οικονομική ευρωστία είναι το άλφα και το ωμέγα. Επενδύσαμε χρόνο, αναβαθμιστήκαμε στις εγκαταστάσεις, είδαμε τις ακαδημίες, κάναμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Η ομάδα έκλεισε την διετία με κατάκτηση του κυπέλλου. Θεωρώ πως η προσπάθεια των τελευταίων δύο χρόνων είχε επιτυχή και ευτυχή κατάληξη. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο, βασισμένη στην έντονη αγάπη που έχουμε στην Ανόρθωση και την Αμμόχωστο. Μέσα από δουλειά, διαβουλεύσεις… Θα παρουσιάζονται δυσκολίες και διαφωνίες, είμαστε ζωντανός οργανισμός με έντονες προσωπικότητες. Μπορώ να πιστοποιήσω πως όλοι στην Ανόρθωση, εργάζονται μόνο προς μια κατεύθυνση. Δεν έχουμε επιλογές. Αυτή θα είναι η φιλοσοφία μας, στα πλαίσια της συνεργασία μας με τον Κετσπάγια. Ο χορός που άρχισε με την κατάκτηση του κυπέλλου, θα έχει συνέχεια».

Τον λόγο πήρε ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος ανέφερε: «Δεν ξέρω τι άλλο να πω, ο πρόεδρος τα είπε όλα. Σίγουρα τα δύο χρόνια που είμαστε στην ομάδα, όλα αυτά που έγιναν… Προσπαθήσαμε. Ξέρουμε τι έγινε πέρσι. Αυτό που έχει σημασία είναι η κατάκτηση του κυπέλλου. Αυτό που είπαμε από την πρώτη μέρα, να κερδίζουμε τίτλους. Η ομάδα θα είναι εκεί, πρωταγωνίστρια. Θα προσπαθήσουμε τα πάντα ώστε να δει η ομάδα κι άλλες επιτυχίες, ο κόσμος και όλοι όσοι είναι δίπλα στην ομάδα. Αυτό που έχει σημασία είναι η συνέχεια. Με την βοήθεια του κόσμου η ομάδα μπορεί να πάρει κι άλλους τίτλους. Φάνηκε η απουσία του κόσμου. Φάνηκε στον τελικό, με τον κόσμο η ομάδα είναι διαφορετική. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Ελπίζουμε πως όλα τα προβλήματα έμειναν πίσω μας. Ευχαριστώ τον Πουλλαΐδη που μου εμπιστεύτηκε την ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια».

Τέλος, τον λόγο πήρε ο Χρίστος Πουλλαΐδης: «Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους που πήραμε το τρόπαιο μετά από 13 χρόνια. Συγχαρητήρια στους οπαδούς μας, μας έδειξαν τον δρόμο. Άρχισε ένα πανηγύρι 2 μέρες πριν τον τελικό. Όταν το συζητούσαμε με τον Τιμούρ μου είπε δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Συγχαρητήρια στην διοίκηση, που κράτησε τους τρεις πυλώνες. Την σωστή διαχείρισης, την επαγγελματικότητα και την διαφάνεια. Αυτό είναι το DNA της Ανόρθωσης. Μπροστάρης ο Χαμπουλλάς, έχει βάλει αυτά μπροστά, αυτές τις αξίες για να μπορέσουμε να χτίσουμε σωστά κάποια πράγματα. Δεν είναι εύκολο και ίσως ταπεινά τα είπα. Δεν είναι εύκολο να είσαι πρόεδρος της Ανόρθωσης. Οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις είναι πολλές. Το DNA είναι DNA πρωταθλητή κι αυτό δεν αλλάζει. Ήταν γενικά μια διετία η οποία είχε τα πάνω και τα κάτω της. Ήρθε η πανδημία που μας έκοψε τα πόδια, οικονομικά είχαμε μεγάλες απώλειες σε εισοδήματα.

Είχαμε απώλειες στο αγωνιστικό γιατί ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης μας. Με προσήλωση όμως φτάσαμε στην κατάκτηση του κυπέλλου. Η επιλογή Τιμούρ ήταν μια συνειδητή επιλογή. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο, είναι ένας άνθρωπος που όλοι γνωρίζεται. Έχει καταφέρει πολλά με την Ανόρθωση και αισιοδοξεί να πετύχουμε πράγματα ώστε να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Η οικογένεια Πουλλαΐδη στάθηκε δίπλα στην Ανόρθωση εδώ και χρόνια. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Είμαστε άρρωστοι Ανορθωσιάτες. Θα σταθούμε δίπλα στην ομάδα και στη ιστορία μας. Ο Τιμούρ είναι άνθρωπος δικό μας και θα σταθούμε δίπλα του, θα έχει ότι ζητήσει. Αν δεν του δώσουμε κάτι, θα βγει να το πει στα Μέσα (σ.σ. γέλια). Είναι ηγέτης. Το Δ.Σ. δουλεύει πολύ, ο Ευγένιος μου είπε πως έφτασε σπίτι του και είχε φως. Είναι καθημερινό αυτό, πρέπει να το αναγνωρίσω. Κλείνω με ένα μήνυμα. Θα είμαστε όλοι μαζί, όλοι μαζί θα πετύχουμε πράγματα. Ενωμένοι πάντα κερδίζουμε. Όλοι μαζί θα είμαστε στο γήπεδο, θα σπρώχνουμε την ομάδα για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Άρχισε η διαδικασία των ερωτήσεων:

Για την ανανέωση του Κετσπάγια και το γεγονός πως υπήρξε φημολογία για μη ανανέωση, απάντησε ο Χαμπουλλάς: «Η ανανέωση ή όχι του Κετσπάγια, καθυστέρησε. Όχι επειδή οποιοσδήποτε αμφισβήτησε το έργο και τις αποδόσεις της ομάδας. Σε καμία περίπτωση δεν οφειλόταν σε διαφορές για να υπογραφεί το συμβόλαιο. Δεν ήταν θέμα αριθμό ή απολαβών. Θα μπορούσε να τελειώσει σε 5 λεπτά. Θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι την όποια συμφωνία με τον Κετσπάγια, θα ήμασταν σε θέση να την υποστηρίξουμε. Είχαμε βαριά κληρονομία, οικονομική αλλά και ζημίες ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο… Σε συνεννόηση με τον Πουλλαΐδη και το Δ.Σ., θέλαμε να είμαστε βέβαιοι ότι ο προϋπολογισμός που θα συμφωνούσαμε για να δημιουργήσουμε ισχυρό σύνολο, θα ήταν υλοποιήσιμος. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάει το μήνυμα ότι όλοι δεν έχουμε υποχρεώσεις και δεν πρέπει να προσπαθούμε να στηρίζουμε οικονομικά την Ανόρθωση. Εγώ προσωπικά δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Θα αρχίσει κύκλος επαφών για ενίσχυση της Ανόρθωσης. Δεν μπορώ να επικαλούμαι ένα άτομο μόνο (σ.σ. Πουλλαΐδη). Αντιλαμβάνονται ότι έγιναν πολλά, όμως αναμένω τώρα. Τώρα είναι η ώρα όλων. Του απλού Ανορθωσιάτη και όχι μόνο».

Για την οικονομική βοήθεια και την οικονομική κατάσταση, απάντησε ο Χαμπουλλάς: «Υπάρχει αρκετή στήριξη από κόσμο και χορηγούς. Όμως δεν είναι αυτοί που πρέπει. Υπάρχει φημολογία ότι η εταιρεία έχει μεγαλομέτοχο και μικρομέτοχους άρα δεν έχει ανάγκη. Αυτό είναι λάθος. Η εταιρεία χειρίζεται ένα ποδοσφαιρικό τμήμα, με ημερομηνίες και συμφωνίες. Η Ανόρθωση είναι 110 χρονών. Ο λόγος που είναι εταιρεία, είναι για να διαφυλάξουμε την διαφάνεια, την σωστή διαχείριση κτλπ. Δεν σημαίνει πως η Ανόρθωση ανήκει σε 2-3 μετόχους. Άνηκε, ανήκει και θα ανήκει στον κόσμο της. Δεν έχω παράπονο, αλλά ναι περιμένω πολύ περισσότερα από κάποιους που θα συναντήσω».

Για το αν αποτέλεσε κίνητρο η κατάκτηση του κυπέλλου στην παραμονή του, απάντησε ο Κετσπάγια: «Δεν είναι θέμα παραμονής ή όχι. Είμαι σε μεγάλη ομάδα. Αν δεν παίρνει τίτλους, πάντα υπάρχουν διάφορα πράγματα. Δεν ξέρω… Δείξαμε πως μπορούσαμε να πάρουμε τον τίτλο. Και εγώ πρώτη φορά ακούω αυτά. Το θέμα είναι η δουλειά που κάνεις. Εμείς δείξαμε πως μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Ήμασταν πρωταγωνιστές πέρσι. Φέτος που τέλειωσε η σεζόν, πήραμε το κύπελλο. Σίγουρα έγιναν αρκετά που δεν μας έδωσαν την δυνατότητα να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Και το κύπελλο μετά από 13 χρόνια, δεν είναι λίγο πράγμα. Εμείς έχουμε στόχο κάθε χρόνο να παίρνουμε τίτλους. Η Ανόρθωση δεν πλησίαζε σε τίτλους παλιά».

Για τους νεαρούς, απάντησε ο Κετσπάγια: «Έχουμε αρκετούς. Έχω 28-30 παίκτες, δεν βλέπω αν είναι Κύπριοι ή όχι. Βλέπω ποιοι είναι οι καλύτεροι, αν είναι κάποιος Κύπριος, γιατί όχι; Ο Κορέα έδειξε πως μπορεί να παίξει. Από αυτόν εξαρτάται, αλλά και από τα άλλα παιδιά. Προσπαθώ να διαλέγω την καλύτερη ενδεκάδα. Αυτό που κοιτάζουμε είναι να βάλουμε στο παιχνίδι την καλύτερη ομάδα. Έχουμε αρκετούς Κύπριους, θα πάρουν ευκαιρίες. Θα έρθουν στην προετοιμασία και θα αποφασίσουμε. Στην προετοιμασία θα είμαστε πολλοί. Κάποιοι παίκτες ίσως είναι καλύτερα σε άλλες ομάδες παρά να κάθονται στον πάγκο. Εξαρτάται από αυτούς».

Για το τι έλειπε φέτος στην Ανόρθωση και δεν κατέκτησε τον τίτλο, ο Κετσπάγια είπε: «Δεν θα πω ότι οι άλλοι έπαιζαν καλύτερα από εμάς. Απλά σε κάποια παιχνίδι ήμασταν καλύτεροι και δεν πήραμε τη νίκη. Χρειάζεσαι και τύχη. Θα έλεγα πως δεν χωνέψαμε και τι έγινε πέρσι, επηρέασε και αυτό. Στο τέλος πήραμε το κύπελλο. Τα παιδιά έκαναν ότι μπορούσαν για να δώσουν χαρά στον κόσμο της Ανόρθωσης. Ήμασταν υποχρεωμένοι να τα δώσουμε όλα. Φάνηκε και πόσο μας έλειψε ο κόσμος».

Για το αν θα γίνει οικονομική υπέρβαση για Οκριασβίλι και την αύξηση του μπάτζερ, ο Χαμπουλλάς απάντησε: «Ο Οκριασβίλι με επισκέφθηκε στο γραφείο μου μετά το κύπελλο. Του είπα ότι η επιθυμία μας είναι να παραμείνει στην ομάδα. Μου είπε πως έχει δύο προτάσεις από κυπριακές ομάδες. Μου ξεκαθάρισε πως η επιθυμία του είναι να συνεχίσει στο εξωτερικό. Μου εκμυστηρεύτηκε από ποιες ομάδες είχε προτάσεις, με λεπτομέρειες, με ποσά κτλπ. Είναι εκτός κυπριακών δυνατοτήτων. Του είπα αν και εφόσον δεν ευοδώσου οι επαφές και τελικά θα παραμείνει ή θα επιστρέψει στην Κύπρο, θα θέλαμε να μας δώσει το δικαίωμα να συζητήσουμε μαζί του. Προς αυτή την κατεύθυνση, δεσμεύτηκε. Δεν σημαίνει όμως ότι η Ανόρθωση θα μπει σε ποδοσφαιρικούς πλειστηριασμούς. Υπάρχουν παίκτες που θέλουν να έρθουν στην Ανόρθωση. Εκτιμώ τον ιδρώτα τους, αλλά πάνω από όλα είναι η Ανόρθωση, η βιωσιμότητα και το μέλλον της».

Για το αν αυξήθηκε το μπάτζετ, ο Κετσπάγια απάντησε: «Πάντα είχαμε την στήριξη της διοίκησης. Δεν παίζουμε με τα νούμερα. Το θέμα είναι η ομάδα να πρωταγωνιστήσει. Εμείς έχουμε την στήριξη και πρέπει να φτιάξουμε ομάδα. Πρέπει να φέρουμε παίκτες, αλλά πρέπει να είναι καλύτεροι από αυτούς που έφυγαν. Μιλάμε με παίκτες και σύντομα θα πέσουν υπογραφές. Δεν έχει σημασία το μπάτζετ, δεν είναι το παν το χρήμα. Δεν θέλω να μιλήσω για το ποιοι θα αποχωρήσουν γιατί δεν μίλησα μαζί τους. Έχουν ακουστεί ονόματα. Δεν έχουμε καταλήξει με ποιους θα μιλήσουμε. Έχουμε στα υπόψη μας και θα μιλήσουμε. Θα βγουν πολλά ονόματα. Έχουμε κάποιους στόχους».

Για ερώτηση σχετικά με τον Σκοπελίτη, ο Χαμπουλλάς απάντησε: «Πήραμε απόφαση να προχωρήσουμε στην πρόσληψη αθλητικού διευθυντή. Είμαστε σε επαφές, έχουμε ήδη κοιτάξει κάποιες περιπτώσεις. Εντός Ιουνίου θα πάρουμε την τελική μας απόφαση. Αθλητικός διευθυντής είναι το άτομο που εποπτεύει την λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος και ενημερώνει το Δ.Σ. για τις ανάγκες. Πρέπει να είναι θέση επαγγελματία, είναι απαιτητική. Θα ασχολείται ακόμα και τα σαββατοκύριακα. Η όποια επιλογή θα πρέπει να είναι τέτοια που να μπορεί να παντρευτεί με τις ανάγκες της Ανόρθωσης οι οποίες είναι διαφορετικές από των άλλων ομάδων».

Για την προοπτική των ευρωπαϊκών ομίλων, ο Κετσπάγια απάντησε: «Πιστεύω ότι τα παιχνίδια που περιμένουμε, δεν είναι εύκολα. Ποτέ δεν ήταν εύκολο και στις προηγούμενες χρονιές. Έχουμε δείξει όμως πως μπορούμε. Εξαρτάται από τις ομάδες. Σημασία έχει η καλή προετοιμασία, η ηρεμία. Θα προτιμούσα τον 2ο προκριματικό γιατί τώρα δεν θα έχουμε επίσημο αγώνα. Θα προσπαθήσουμε να ετοιμάσουμε την ομάδα και γιατί όχι να μην δούμε την ομάδα στους ομίλου; Έχουμε δυνατότητες».

Για τον Κβιλιτάια, ο Χαμπουλλάς απάντησε: «Ανήκει στην Γάνδη. Η ομάδα του μας ενημέρωσε πως ο στόχος του είναι να τον πουλήσει και κοστολογείται στα 2.500.000 ευρώ. Πήρα τον Πουλλαΐδη και μου είπε δεν γίνεται να δω τι μπορώ να κάνω. Περιμένω ακόμα (σ.σ. γέλια)».

Το κείμενο ανανεώνεται…Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ανόρθωση: Δεν είναι μόνο θέμα επιθετικού

Ανόρθωση: Δεν είναι μόνο θέμα επιθετικού

Ανόρθωση: Δεν είναι μόνο θέμα επιθετικού

Ενημερώνει για την αναβάθμιση του «ΠΑΠ» η Ανόρθωση

Ενημερώνει για την αναβάθμιση του «ΠΑΠ» η Ανόρθωση

Ενημερώνει για την αναβάθμιση του «ΠΑΠ» η Ανόρθωση

Ευχήθηκε η ΑΕΚ, ευχαρίστησε η Ανόρθωση

Ευχήθηκε η ΑΕΚ, ευχαρίστησε η Ανόρθωση

Ευχήθηκε η ΑΕΚ, ευχαρίστησε η Ανόρθωση

Αύριο η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Coca - Cola

Αύριο η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Coca - Cola

Αύριο η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Coca - Cola