Στόχος ανόδου για τις Εθνικές ομάδες Davis Cup και Billie Jean King Cup

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 9.6.2021
Στόχος ανόδου για τις Εθνικές ομάδες Davis Cup και Billie Jean King Cup

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, παρουσίασε τις Εθνικές Ομάδες Davis Cup (Ανδρών) και Billie Jean King Cup (Γυναικών), οι οποίες την ερχόμενη εβδομάδα θα ριχτούν στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Υψηλός στόχος και των δύο ομάδων η άνοδος στη Β΄κατηγορία της Ευρωπαϊκής ζώνης. Οι αγώνες της Εθνικής Ομάδας Davis Cup θα γίνουν στην Ακαδημία Ηροδότου στη Λάρνακα, που ανέλαβε τη διοργάνωση της πολύ μεγάλης αυτής διοργάνωσης


Παρουσιάζοντας τις ομάδες, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νώντας Μεταξάς, συνεχάρη τους δύο Ομοσπονδιακούς προπονητές και Captain των ομάδων στη διοργάνωση,  Δημήτρη Ηροδότου (Ανδρών) και Γιάννο Χατζηγεωργίου (Γυναικών), για το έργο που επιτελούν, εκρφάζοντας την αισιοδοξία του για τα αποτελέσματα της ερχόμενης εβδομάδας : “Είμαι πάρα πολύ περήφανος για τη δουλειά που γίνεται στον τομέα της αντισφαίρισης. Η Ομοσπονδία φέτος τόλμησε να διαφοροποιήσει το θέμα των προπονήσεων των Εθνικών Ομάδων, και το έχουμε διαμοιράσει ηλικιακά σε προπονητές Κύπριους που έχουν τρομερές εμπειρίες για το θέμα. Προσωπικά είμαι βέβαιος, γνωρίζοντας και τους προπονητές και τους παίκτες και τις παίκτριες ότι θα γίνει ότι είναι δυνατό. Παράλληλα, σημειώνω ότι το να διοργανώσεις ένα Davis Cup δεν είναι εύκολη υπόθεση και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Ακαδημίας Ηροδότου και τους εθελοντές που δούλεψαν για τη διοργάνωση αυτή». 


Davis Cup : Θα δώσει τη μάχη με όπλο την έδρα


Με στόχο την εξασφάλιση ενός εκ των τριών εισιτηρίων που οδηγούν στα πλέι-οφ της ανόδου στο Β’ γκρουπ της Ευρωπαϊκής Ζώνης, η Εθνική Ομάδα Davis Cup θα έχει ως σύμμαχο την  “έδρα” της Ακαδημίας Ηροδότου, εκεί όπου θα αναμετρηθούν οι Εθνικές ομάδες εφτά χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.


Την κυπριακή ομάδα αποτελούν οι Πέτρος Χρυσοχός (Νο1), Σέργης Κυρατζής (Νο2), Μενέλαος Ευσταθίου (Νο3) και Ελευθέριος Νέος (Νο4), και θα έχει ως Captain τον Δημήτρη Ηροδότου.


Αντίπαλες της Κυπριακής ομάδας θα είναι ο ομάδες από την Γεωργία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Μάλτα και Μονακό. Σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι ομάδες της Γεωργίας και του Μονακό θεωρητικά υπερτερούν της κυπριακής, ο Πέτρος Χρυσοχός (Νο1/No 364 ATP) σημείωσε : «Στα χαρτιά εννοείτε δεν είμαστε φαβορί, αλλά για μένα είμαστε σίγουρα το φαβορί. Χωρίς να βάζω πίεση στον εαυτό μου και στην ομάδα, οτιδήποτε εκτός από πρόκριση θα είναι τεράστια απογοήτευση για μένα. Ξέρω που στεκόμαστε, ξέρω που στέκομαι εγώ προσωπικά. Όλοι παίζουμε πάρα πολύ καλά. Ο κάπτεν είναι πανέτοιμος, εμείς είμαστε έτοιμοι».


Οι εφτά ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους -ένας των τεσσάρων και ένας των τριών-, ύστερα από την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη. Οι νικήτριες κάθε ομίλου θα προκριθούν απ’ ευθείας στα πλέι-οφ για την άνοδο στο Β΄γκρουπ, για τους αγώνες που θα γίνουν τον Φεβρουάριο του 2022. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση κάθε ομίλου, θα αναμετρηθούν μεταξύ τους, το Σάββατο 19 Ιουνίου, δικδικώντας το τρίτο εισιτήριο για τα πλέι-οφ


Η Ακαδημία Ηροδότου ανέλαβε τη διοργάνωση και αναφερόμενος στις προετοιμασίες που γίνονται αλλά και στους στόχους της ομάδας, ο Δημήτρης Ηροδότου σημείωσε : «Είμαστε περήφανοι γιατί αυτή την χρονιά το Davis Cup θα γίνει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Ακαδημία Ηροδότου. Η όλη προσπάθεια είναι τεράστια πρόκληση σε όλους τους τομείς. Μέχρι την Παρασκευή όλα θα είναι πανέτοιμα από πλευράς εγκαταστάσεων. Δεν επιτρέπονται οι θεατές. Όσον αφορά τη δική μας ομάδα, με πρωτοστάτη τον Πέτρο Χρυσοχό, ο οποίος επανήλθε μετά από τραυματισμό, και συνεχίζει κανονικά τις προπονήσεις του, και με τη βοήθεια όλων των υπολοίπων παιδιών, Σέργη, Μέλιου και Λευτέρη, θα πάμε για την άνοδο».


Οι αγώνες της Κυπριακής ομάδας θα μεταδίδονται καθημερινά, ζωντανά από την τηλεόραση του ΡΙΚ.


Billie Jean King Cup : Συνωστισμός 23 ομάδων στη Λιθουανία για δύο εισιτήρια ανόδου


Στο Βίλνιους της Λιθουανίας θα ταξιδέψει η Εθνική ομάδα Γυναικών, για να δώσει το παρόν στους αγώνες του Γ΄γκρουπ της Ευρωαφρικανικής Ζώνης του “Billie Jean King Cup” -όπως από το 2020, μετονομάστηκε το πρώην Fed Cup-, οι οποίοι θα διεξαχθούν από 15-19 Ιουνίου.


Την ομάδα αποτελούν οι Ραλούκα Σερμπάν (Νο1), Ελένη Λουκά (Νο2), Μαρία Σιοπαχά (Νο3) και Φλωρεντία Χατζηγεωργίου (Νο4) και έχει ως Captain τον Γιάννο Χατζηγεωργίου. Το έργο της φαντάζει πολύ δύσκολο, αφού στο Βίλνιους θα μαζευτούν ούτε λίγο, ούτε πολύ, 23 Εθνικές ομάδες, με αρκετές από αυτές ανάμεσα στις οποίες και η κυπριακή, να έχουν ως στόχο το ένα εκ των μόλις δύο εισιτηρίων ανόδου.


Ο Captain της ομάδας Γιάννος Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα και στην προσπάθεια που απαιτείται για να φτάσει στους στόχους της : «Υπάρχουν τέσσερις με πέντε χώρες οι οποίες έχουν αθλήτριες οι οποίες λαμβάνουν μέρος στο τουρ των WTA και  ATF, δηλαδή παίζουν σε 25.000 και 60.000 δολαρίων τουρνουά με αρκετά αποτελέσματα. Έχουμε και μεις τη Ραλούκα, και οι άλλες τρεις της ομάδας η Ελένη, η Μαρία και η Φλωρεντία είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Εγώ είμαι σίγουρος ότι παρόλες τις δυσκολίες οι κοπέλες θα κάνουν ότι μπορούν, ότι είναι δυνατό για το καλύτερο, κάτι που κάνουν πάντα άλλωστε και ελπίζω ότι θα πάμε καλά».


Από την πλευρά της η Ραλούκα Σερμπαν (Νο1 / 330WTA) παρουσιάστηκε χαρούμενη που εκπροσωπεί για ακόμη μια φορά την Κύπρο και αισιόδοξη για τους αγώνες στο Βίλνιους : «Είναι η δεύτερη φορά που πάω στο (πρώην) Fed Cup. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που θα παίξω για την κυπριακή ομάδα. Αγαπώ να παίζω για την Κύπρο. Είμαστε ενθουσιασμένες και έτοιμες να παίξουμε. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό και εύχομαι όλα να πάνε καλά».


Οι 23 ομάδες θα χωριστούν σε έξι ομίλους των τεσσάρων ομάδων (πλην ενός που θα είναι των τριών) και στη συνέχεια οι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα οδηγηθούν σε πλέι-οφ. Δύο από τις έξι θα περάσουν απ’ ευθείας στον ημιτελικό, και οι άλλες τέσσερις θα δώσουν νοκ-άουτ αγώνα. Οι τέσσερις ομάδες που θα φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά και πάλι μέσω νοκ-άουτ αγώνα θα δικεδκικήσουν την τελευταία μέρα των αγώνων (19 Ιουνίου) τα δύο εισιτήρια ανόδου. Το Μαυροβούνιο, η Βόρειος Μακεδονία, και η γηπεδούχος Λιθουανία παρουσιάζονται ως οι πλέον δυνατές ομάδες με βάση τις αντισφαιρίστριες που έχουν δηλώσει.


Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σταθερά στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Σταθερά στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Σταθερά στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από Μπερετίνι

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από Μπερετίνι

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από Μπερετίνι

Στα ημιτελικά του Γκστάαντ ο Τσιτσιπάς!

Στα ημιτελικά του Γκστάαντ ο Τσιτσιπάς!

Στα ημιτελικά του Γκστάαντ ο Τσιτσιπάς!

Στην ομάδα της Ευρώπης για το Laver Cup ο Τσιτσιπάς

Στην ομάδα της Ευρώπης για το Laver Cup ο Τσιτσιπάς

Στην ομάδα της Ευρώπης για το Laver Cup ο Τσιτσιπάς