Με φλόγα και υπερηφάνεια: Η Κύπρος στην εντυπωσιακή έναρξη του Rhine-Ruhr 2025!

ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσιευτηκε:

Με φλόγα και υπερηφάνεια: Η Κύπρος στην εντυπωσιακή έναρξη του Rhine-Ruhr 2025!

Με μία εντυπωσιακά σύγχρονη, τεχνολογική και συμπεριληπτική τελετή, η Γερμανία άνοιξε την αυλαία των Παγκόσμιων Πανεπιστημιακών Αγώνων 2025, φιλοξενώντας τους στην καρδιά της περιοχής του Ρήνου-Ρουρ. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Ντούισμπουργκ και σηματοδότησε την έναρξη μιας μοναδικής διοργάνωσης που εκτείνεται σε έξι πόλεις της Γερμανίας: Βερολίνο, Μπόχουμ, Ντούισμπουργκ, Έσσεν, Χάγκεν και Μιούλχαϊμ..

Η τελετή έσπασε τα στερεότυπα! Χωρίς παρελάσεις με τυμπανοκρουσίες ή εθνικούς ύμνους, αλλά με κινηματογραφική αισθητική, μουσικό μινιμαλισμό και έντονα κοινωνικά μηνύματα. 116 αποστολές έδωσαν το παρών, αποστέλλοντας βίντεο από τις χώρες τους, ενώ η παρέλαση των αθλητών στο στάδιο έγινε υπό το πρίσμα της ισότητας και της ενότητας.

Σημαιοφόρος η Τέγγερη

Η Κυπριακή Αποστολή, μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες που φιλοξενούνται στην Γερμανία (εκτός από το Βερολίνο), συμμετείχε στην παρέλαση μέσω ζωντανής σύνδεσης, με το κοινό της Γερμανίας να αποθεώνει τις αποστολές σε διαφορετικά σημεία της χώρας. Τη σημαία της Κύπρου κρατούσε με τιμή η Μαρκέλλα Τέγγερη, αθλήτρια του Τάεκβοντο, η οποία επιλέχθηκε ως σημαιοφόρος της κυπριακής ομάδας. Η παρουσία της Κύπρου στη σκηνή της παγκόσμιας πανεπιστημιακής αθλητικής οικογένειας ήταν δυναμική και συμβολική, αποδεικνύοντας την αφοσίωση και το υψηλό επίπεδο του κυπριακού πανεπιστημιακού αθλητισμού.

Το τελετουργικό…

Η τελετή συνδύασε το παραδοσιακό με το σύγχρονο: η «μνήμη» του Chengdu 2023 μεταφέρθηκε μέσω χορογραφημένης αφήγησης στο παρόν, ενώ η αναβίωση του «Steigerlied» (παραδοσιακό τραγούδι των ανθρακωρύχων) με 500 φωνές και κάθετους ακροβάτες συμβόλισε τη μετάβαση από τη βαριά βιομηχανία στη βιώσιμη καινοτομία.

Η μουσική και οι καλλιτεχνικές εμφανίσεις με καλεσμένους όπως η Ayliva και ο Montez ανέδειξαν την ανθρώπινη πλευρά των Αγώνων, ενώ η είσοδος της φλόγας στο στάδιο από την Ολυμπιονίκη Χάιντε Έκερ-Ρόζενταλ συνέδεσε παρελθόν, παρόν και μέλλον. Η βραδιά έκλεισε με μουσική μάχη ανάμεσα στην ορχήστρα WDR και έναν DJ, οδηγώντας σε πάρτι υπό τους ήχους του DJ Topic, ένα χορευτικό ξεκίνημα για 10 ημέρες γεμάτες αθλητική ένταση και διεθνή φοιτητική ενότητα.

Κατηγορίες

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.