Οι κορυφαίοι του στίβου χρειάζονται τη στήριξη του κόσμου...

Δημοσιεύθηκε 27.6.2024
Οι κορυφαίοι του στίβου χρειάζονται τη στήριξη του κόσμου...

Τη στήριξη των φίλων του στίβου (και όχι μόνο) περιμένουν το σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου 2024 οι αθλητές και οι αθλήτριές μας, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα 105ο Ανδρών και 67ο Γυναικών, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου - ΓΣΠ στη Λευκωσία. Η φετινή διοργάνωση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους αθλητές και τις αθλήτριές μας οι οποίοι διεκδικούν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γι’ αυτό η ώθηση του κόσμου μπορεί να τους βοηθήσει στο να επιτύχουν τον μεγάλο τους στόχο. Ο κόσμος, εκτός από τη στήριξη και το χειροκρότημα που μπορεί να προσφέρει, θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριές μας, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν αρκετά σημαντικές επιτυχίες στο διεθνές στερέωμα του στίβου. Και οι επιτυχίες δεν αφορούν μόνο τους έμπειρους πρωταθλητές και πρωταθλήτριές μας, αλλά και τα νεαρά παιδιά τα οποία θα δώσουν τη δική τους μάχη διάκρισης και της εξασφάλισης συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις. Σύνθημα της διοργάνωσης είναι το «Αξίζουν το χειροκρότημά σου. Έλα κι εσύ!».

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών, η ΚΟΕΑΣ, η εταιρεία Medochemie και ο διοργανωτής Γυμναστικός Σύλλογος Παγκύπρια, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Ιουνίου 2024. Ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕΑΣ Αντώνης Γεωργαλλίδης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ανέφερε ότι η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο ομοσπονδιακό μας προπονητή Κώστα Σταθελάκο, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Νότια Αφρική, την 1η Φεβρουαρίου 2024. Ο κ. Γεωργαλλίδης επισήμανε ότι η ιστορία του στίβου είναι συνυφασμένη με τον κυπριακό αθλητισμό, με τον διοργανωτή ΓΣΠ να γιορτάζει φέτος 130 χρόνια ζωής, δράσης και προσφοράς.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της φετινής διοργάνωσης για τους αθλητές και τις αθλήτριές μας που κυνηγούν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και πρόσθεσε ανάμεσα σε άλλα: «Φέτος, η διοργάνωση αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα, επειδή συμπίπτει με την επέτειο των 130 ετών από την ίδρυση του ΓΣΠ. Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου προς τη διοίκηση και τη διεύθυνση του ΓΣΠ για την πορεία και προσφορά του ένδοξου αυτού γυμναστικού συλλόγου και εύχομαι στον ΓΣΠ χρόνια πολλά και επιτυχημένα. Στην κορυφαία αυτή αθλητική γιορτή έχουμε συνοδοιπόρο την εταιρεία Medochemie, η οποία στηρίζει διαχρονικά τον κυπριακό αθλητισμό. Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε με αυτήν τη σημαντική χορηγική συνεργασία και ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Medochemie για τη στήριξη. Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τον ΚΟΑ, για τη στήριξη που παρέχει στον κυπριακό αθλητισμό στίβου, την ΚΟΕ, το διαχρονικό χορηγό μας ΟΠΑΠ Κύπρου, την Cablenet που θα μεταδώσει απευθείας τη διοργάνωση και όλους τους χορηγούς της ΚΟΕΑΣ και τους αθλοθέτες των παγκύπριων αγώνων. Καλώ το φίλαθλο κοινό να προσέλθει μαζικά αυτό το σαββατοκύριακο στο ΓΣΠ, για να απολαύσει ένα ποιοτικό αγωνιστικό πρόγραμμα και να εμψυχώσει τις αθλήτριες και τους αθλητές μας που θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, στην αρχαιότερη γιορτή του κυπριακού αθλητισμού».

Εκ μέρους της Medochemie, ο Business Unit Manager Κωνσταντίνος Κουδουνάς, είπε ανάμεσα σε άλλα: «Με μεγάλη χαρά στηρίζουμε εδώ και χρόνια το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών / Γυναικών, τη μεγάλη γιορτή των νιάτων και του αθλητισμού, ενισχύοντας τις προσπάθειες των αθλητών του τόπου μας για διάκριση, βελτίωση των επιδόσεων και επιβράβευση της επίπονης εργασίας τους. Επιπλέον, η Medochemie είναι ασημένιος χορηγός της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην κοινή προσπάθεια για επιτυχημένη συμμετοχή των αθλητών μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, διά μέσου του οποίου η Medochemie διοργανώνει και στηρίζει ενέργειες που ωφελούν την κοινωνία, στην προστασία του περιβάλλοντος, στον πολιτισμό και φυσικά στην υγεία».

Τα 130 χρόνια ζωής γιορτάζει φέτος ένας από τους ιστορικούς Γυμναστικούς Συλλόγους της Κύπρου, ο ΓΣΠ, με τον διευθυντή του Φοίβο Κωνσταντινίδη να τονίζει την αναγκαιότητα στήριξης από το Κράτος του αρχαιότερου και καλύτερου αθλήματος στην Κύπρο. «Οι αθλητές μας του στίβου είναι πρότυπα πρωταθλητισμού και το αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία. Είμαστε χαρούμενοι που θα γιορτάσουμε αυτήν την επέτειο στο ανακαινισμένο και υπέροχο ΓΣΠ, με τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών. Σε αυτό το στάδιο έβαλε την ψυχή του ο Κωνσταντίνος Σταθελάκος και είναι σωστό το ότι η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Κωνσταντινίδη, προσθέτοντας ότι ο ΓΣΠ θα τιμήσει με ειδική βράβευση τον Πέτρο Μιτσίδη, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 32 συνεχόμενες παρουσίες σε Παγκύπρια Πρωταθλήματα, προσφέροντας αρκετούς βαθμούς στον Σύλλογο της Λευκωσίας.

Θεσμικός και διαχρονικός χορηγός της ΚΟΕΑΣ, είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, τον οποίο εκπροσώπησε η αντιπρόεδρός του Κάλλη Χατζηιωσήφ. «Είναι από τις λίγες φορές που χαιρετίζω εκδήλωση, στην οποία αισθάνομαι ότι όσα δίνει ο ΚΟΑ είναι χαλάλι τους. Ο Οργανισμός στήριζε, στηρίζει και θα στηρίζει τον στίβο, γιατί το αξίζει. Οι φετινοί αγώνες έχουν διπλή ιδιότητα, καθώς θα συμμετάσχουν ονόματα που έχουν κριθεί από το εξωτερικό ως μεγάλοι αθλητές. Και να είστε περήφανοι γι’ αυτό που είστε και κάνετε. Εμείς είμαστε περήφανοι για σας. Δεύτερο, κάποιοι διεκδικούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εύχομαι σε όλους να πετύχετε τον στόχο σας», ήταν κάποια από τα λόγια της κ. Χατζηιωσήφ, η οποία τόνισε ακόμα μία φορά την εκτίμηση της στο άθλημά μας, λέγοντας: «Ο Σχεδιασμός του ΚΟΑ θα συνεχίσει να στηρίζει έντονα τον στίβο, γιατί το στιβικό μοντέλο είναι παράδειγμα προς μίμηση».

Αρκετοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριές μας ήταν παρόντες και παρούσες στη συνέντευξη Τύπου. Εκ μέρους τους μίλησαν ο μόνιμος πρωταθλητής δισκοβολίας Απόστολος Παρέλλης, ο οποίος διεκδικεί την εξασφάλιση 4ης συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, οι ανερχόμενες δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου, Ολίβια και Φίλιππα, που είναι κοντά στην πρόκριση, καθώς και η κορυφαία Νεάνιδα σφυροβόλος στον κόσμο Βαλεντίνα Σάββα, η οποία έχει ως μεγάλο στόχο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών. Όλα τα παιδιά κάλεσαν τον κόσμο να μαζευτεί το σαββατοκύριακο στο ΓΣΠ και να τους βοηθήσει ώστε να πετύχουν τους στόχους τους και ευχήθηκαν καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.

* Τη συνέντευξη Τύπου τίμησαν με την παρουσία τους ο πρεσβευτής του Fair Play ΚΟΑ - ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου και η κοσμήτορας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα.

Τι γίνεται με το «Στέλιος Κυριακίδης»;

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, τοποθετήθηκε για το πολύ σημαντικό θέμα της ανακατασκευής του ταρτάν στο «Στέλιος Κυριακίδης» της Πάφου, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα: «Δεδομένου ότι το κρατικό Παφιακό Στάδιο ‘Στέλιος Κυριακίδης’ εξυπηρετεί εκτός από το ποδόσφαιρο και τον κλασσικό αθλητισμό μιας ολόκληρης επαρχίας, θεωρώ ότι το Κράτος, μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, θα πρέπει να βρει την τόλμη και να ξεκαθαρίσει ότι το στάδιο δεν μπορεί να δοθεί αποκλειστικά σε ποδοσφαιρική ομάδα. Οι διαδοχικές αναστολές και καθυστερήσεις στην έναρξη των προγραμματισμένων εργασιών για ανακατασκευή του κατεστραμμένου αγωνιστικού χώρου του στίβου είναι λανθασμένες. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ορθά αποφάσισε να προβεί στην αναγκαία επένδυση για το ταρτάν στο Στέλιος Κυριακίδης και πρέπει να προχωρήσει με την υλοποίηση τής εν λόγω απόφασης, για την οποία ήδη δεσμεύεται με συμβόλαιο και έχει καταβάλει προκαταβολή στον εργολάβο. Η σημερινή στάση του ΚΟΑ να μην υλοποιεί την ειλημμένη απόφαση για το έργο μάς λυπεί αφάνταστα, επειδή πλήττει τον κλασικό αθλητισμό μιας ολόκληρης επαρχίας, στην οποία εδρεύει ο Γ.Σ. Κόροιβος που αποτελεί ανερχομένη δύναμη στον κυπριακό στίβο. Θεωρούμε ότι Κυπριακός Οργανισμό Αθλητισμού, οφείλει να παρέχει κατάλληλες και προσβάσιμες αθλητικές εγκαταστάσεις αγωνιστικού αθλητισμού σε όλες τις πόλεις». Να αναφέρουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (28/06/24) σύσκεψη στον ΚΟΑ, με την ΚΟΕΑΣ και τον ΓΣΚ.

ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

18:00 Σφυροβολία Γυναικών

18:45 3.000μ. στιπλ Γυναικών

19:30 Επί κοντώ Ανδρών

19:40 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

20:00 Τριπλούν Γυναικών

20:00 Ύψος Ανδρών

20:00 Ακοντισμός Ανδρών

20:00 Σφαιροβολία Γυναικών

20:00 100μ. εμπόδια Γυναικών

20:15 110μ. εμπόδια Ανδρών

20:30 100μ. Γυναικών

20:40 100μ. Ανδρών (2 σειρές)

21:00 Ακοντισμός Γυναικών

21:00 Τριπλούν Ανδρών

21:00 Σφαιροβολία Ανδρών

21:00 1.500μ. Γυναικών

21:15 1.500μ. Ανδρών

21:30 3.000μ. στιπλ Ανδρών

21:45 400μ. Γυναικών

21:55 400μ. Ανδρών (2 σειρές)

22:10 4Χ100μ. Γυναικών

22:20 4Χ100μ. Ανδρών

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

18:00 Σφυροβολία Ανδρών

20:00 Επί κοντώ Γυναικών

20:00 Μήκος Γυναικών

20:00 Ύψος Γυναικών

20:00 Δισκοβολία Ανδρών

20:05 400μ. εμπόδια Γυναικών

20:15 400μ. εμπόδια Ανδρών

20:25 800μ. Γυναικών

20:35 800μ. Ανδρών

20:45 200μ. Γυναικών (2 σειρές)

20:55 200μ. Ανδρών (2 σειρές)

21:00 Δισκοβολία Γυναικών

21:00 Μήκος Ανδρών

21:05 5.000μ. Ανδρών

21:25 5.000μ. Γυναικών

21:50 4Χ400μ. Γυναικών

22:05 4Χ400μ. Ανδρών

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ο ΓΣΠ ζητά προπονητές στίβου

Ο ΓΣΠ ζητά προπονητές στίβου

Ο ΓΣΠ ζητά προπονητές στίβου

Ένα χρυσό, δύο αργυρά και δύο χάλκινα κατέκτησε η Κύπρος

Ένα χρυσό, δύο αργυρά και δύο χάλκινα κατέκτησε η Κύπρος

Ένα χρυσό, δύο αργυρά και δύο χάλκινα κατέκτησε η Κύπρος