Θρίαμβος για τον Αντώνη Σοφοκλέους - Το πρώτο κυπριακό χρυσό στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα
Δημοσιευτηκε:

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Κύπρο στη 2η Παγκόσμια Γυμνασιάδα κάτω των 15 χρόνων που διεξάγεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι πραγματικότητα! Το κατέκτησε ο νεαρός πρωταθλητής μας στο Τάεκβοντο Αντώνης Σοφοκλέους. Πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και αναδείχθηκε κορυφαίος στον κόσμο στην κατηγορία +65 κιλών.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι στον τελικό αντιμετώπισε έναν αθλητή της διοργανώτριας χώρας (Βραζιλία), αλλά με τη σωστή τακτική του, με μυαλό και ψυχή, κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 και προσέφερε πολύ όμορφες στιγμές σε όλη την αποστολή του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας που βρίσκεται στο Ρίο.
Το χρυσό μετάλλιο του Αντώνη Σοφοκλέους ήρθε να προστεθεί στα δύο μετάλλια της Μαρίνας Χατζηκώστα (ένα αργυρό κι ένα χάλκινο) και τα δύο χάλκινα μετάλλια του Λάμπρου Χριστοφίδη κι έτσι η Κύπρος βρίσκεται στη 18η θέση στον πίνακα μεταλλίων.
Η συγκομιδή της κυπριακής ομάδας αναμένεται να αυξηθεί, αφού μεγάλες πιθανότητες για διακρίσεις έχουν οι πρωταθλητές μας στην Ενόργανη Γυμναστική. Ο Αλέξανδρος Καραολής ήταν στην 4η θέση στο σύνθετο ατομικό με 66.634 βαθμούς και προκρίθηκε σε έξι τελικούς που θα γίνουν την τελευταία μέρα. Το ίδιο ισχύει και για την Ελεάνα Παναγιώτου που ήταν 5η στο σύνθετο ατομικό κι έχει μεγάλες προσδοκίες στους τελικούς.
Στην Κολύμβηση η ομάδα μας στη σκυταλοδρομία 4Χ100 μικτή αγοριών κοριτσιών τερμάτισε στην 6η θέση με επίδοση 4.21.90. Στον Στίβο η Ελπίδα Αχιλλειδου 7η 1.500μ με 4.58.99.