Με το «5th Aphrodite Mediterranean Cup 2021» εγκαινιάζεται το Γήπεδο Τοξοβολίας Πύλας

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 19.10.2021
Με το «5th Aphrodite Mediterranean Cup 2021» εγκαινιάζεται το Γήπεδο Τοξοβολίας Πύλας

Το πρόγραμμα της διεθνούς διοργάνωσης «5th Aphrodite Mediterranean Cup 2021», στο νέο Γήπεδο Τοξοβολίας στην Πύλα από 27-30 Οκτωβρίου, παρουσίασε η Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας (ΚΟΤΟΞ), σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παρέθεσε στο Ολυμπιακό Μέγαρο στις 19 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο.


Τη διοργάνωση παρουσίασαν από κοινού ο Πρόεδρος ΚΟΤΟΞ Ανδρέας Θεοφυλάκτου, μαζί με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλας Σίμο Μυτίδη, ενώ στη δημοσιογραφική διάσκεψη παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπροέδρος της ΚΟΕ Γιώτης Ιωαννίδης, καθώς και εκπρόσωποι της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Ομοσπνδίας Μπριτζ που θα συμμετέχουν επίσης στη διοργάνωση. Την ΚΕΠΕ εκπροσώπησε ο Ταμίας Νίκος Δημητρίου, και την Ομοσπονδία Μπριτζ ο Νίκος Νικολάου. Παρών επίσης και ο Αδάμος Κατσαντώνης, ο οποίος συνέθεσε τον ύμνο της Ομοσπονδίας Τοξοβολίας


Αναφερόμενος στην διοργάνωση, ο Πρόεδρος της ΚΟΤΟΞ Ανδρέας Θεοφυλάκτου σημείωσε: «Στόχος μας πάντα είναι η στήριξη των αθλητών μας. Θεωρούμε μεγάλη επιτυχία τη συμμετοχή 12 χωρών, και 250 αθλητών κάποιοι εκ των οποίων θα πραγματοποιήσουν τον πρώτο τους αγώνα μετά τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Αυτό δείχνει και το επίπεδο των αγώνων. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε το Aphrodite Cup θεσμό. Ο κ. Μυτίδης είναι ένας άνθρωπος οραματιστής. Χωρίς να μας γνωρίζει, χωρίς να γνωρίζει το άθλημα μας, όταν του κάναμε την πρόταση, καταφέραμε μέσα σε ένα χρόνο να έχουμε έτοιμο ένα νέο σύγχρονο γήπεδο Τοξοβολίας, που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες τόσο της Πύλας όσο και ολόκληρης της επαρχίας Λάρνακας.Τον ευχαριστώ θερμά, καθώς και όλους τους χορηγούς που συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια».


Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλας Σίμος Μυτίδης ανάφέρθηκε στην ανέγερση των εγκαταστάσεων του νέου γηπέδου Πύλας: «Υλοποιήσαμε μια εισήγηση σε χρόνο ρεκόρ, και παράλληλα ένα όνειρο, που σήμερα είναι πραγματικότητα. Ήταν μια απόφαση που λήφθηκε εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων τον Σεπτέμβρη του 2020, και τον Οκτώβρη του 2021 έχουμε έτοιμο το γήπεδο. Ευχαριστώ πρωτίστως το τεχνικό προσωπικό του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλας, το ΕΤΑΠ Λάρνακας και το Υφυπουργείου Τουρισμού. Το έργο θα συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην κοινότητα μας, και την προώθηση του Τουριστικού προϊόντος στην Πύλα και τη Λάρνακα».


Με Ανδρέα Μιχαηλίδη στην έναρξη, και Αννίτα Δημητρίου στη τελετή λήξης


Η διοργάνωση που πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά, έχει ως συνδιοργανωτή το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας και θα διεξαχθεί από 27 μέχρι 30 Οκτωβρίου συμπεριλαμβανομένων των τελετών έναρξης και λήξης. Θα φιλοξενήσει 250 περίπου αθλητές, προπονητές, κριτές και παράγοντες από 12 χώρες και φυσικά τους εθελοντές που θα προσφέρουν αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους.


Οι αθλητές που θα αρχίσουν να φτάνουν στην Κύπρο από τις 25 Οκτωβρίου, θα προέρχονται από 12 χώρες, που είναι πέραν της Κύπρου, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, το Ιράν, το Ισραήλ, η Κροατία, ο Λίβανος, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, η Πολωνία, η Σερβία, και η Ρωσία. Επιπρόσθετα αναμένουμε στην Κύπρο σε επίπεδο Εθνικών Ομοσπονδιών Τοξοβολίας τους Προέδρους της Ελλάδας, Ισραήλ, Κροατίας, Λιβάνου, Λουξεμβούργου, Μάλτας, και Σερβίας.


Η τελετή έναρξης του «5th Aphrodite Mediterranean Cup 2021» θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοτικό Στάδιο Πύλας το απόγευμα της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου στις 18.00 στην παρουσία του Προέδρου του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, και η τελετή λήξης το απόγευμα του Σαββάτου 30 Οκτωβρίου στο Γήπεδο Τοξοβολίας της Πύλας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ατομικών αγωνισμάτων. Την τελετή λήξης θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.


Σε ότι αφορά την τελετή έναρξης, αποφασίστηκε όπως στην παρέλαση των χωρών/σημαιών συμμετέχουν μόνο τέσσερις εκπρόσωποι από κάθε χώρα για λόγους τήρησης μέτρων προστασία και οι υπόλοιποι θα βρίσκονται στις κερκίδες του Κοινοτικού Σταδίου Πύλας. Στο τελετουργικό θα συμμετέχει ο Χορευτικός Όμιλος του Πανεπιστημίου Κύπρου.


Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος περιλαμβάνει αγώνες Τοξοβολίας όλων των αγωνισμάτων και κατηγοριών, ατομικών και ομαδικών 2Χ70μ., 2Χ60μ., και 2Χ50μ. Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και το πρωί της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου θα γίνουν οι ανεπίσημες προπονήσεις, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος του εξοπλισμού και η επίσημη προπόνηση. Την ίδια ώρα θα γίνει και η συνάντηση των Αρχηγών Ομάδων.


Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου το πρωί (09.35π.μ.), θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικοί όλων των κατηγοριών. Το απόγευμα της ίδια μέρας θα διεξαχθούν οι νοκ-άουτ αγώνες και οι Τελικός του Ομαδικού.


Το πρωί του Σαββάτου 30 Οκτωβρίου (09.15π.μ.), θα διεξαχθούν οι νοκ-άουτ αγώνες στα ατομικά αγωνίσματα και το απόγευμα της ίδια μέρας οι Τελικοί . Θα ακολουθήσει η τελετή λήξης.


Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι πριν την τελετή έναρξης στις 28 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν αγώνες Τοξοβολίας ΑΜΕΑ που τελούν υπό την αιγίδα της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.


Μια επιπρόσθετη καινοτομία των αγώνων είναι και η πρόσκληση προς την Ομοσπονδία Μπριτζ. Ως εκ τούτου θα διοργανωθούν αγώνες από την Ομοσπονδία το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο «Lordos Beach», που είναι ένα από τα τρία ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν τις ξένες αποστολές


Ακολουθεί το πρόγραμμα του «5th Aphrodite Mediterranean Cup»Wednesday

27/10/2021
Arrival of participants.

09:00 –12:30    Unofficial practice

15:00 –18:30    Unofficial practice
Day 1Thursday

28/10/2021

09:00 – 12:30  Unofficial practice15:00 – 17:45  Official Practice & Equipment Control

17:00               Team Captains Meeting

18:00               Opening Ceremony – PYLA
Day 2Friday

29/10/2021

09:00 – 9:30    All categories  Warm - Up (R/C)

09:35               Qualification Round 2x70m, 2x60m, 2x50m all

Categories14:30               Practice Competition

Team Elimination Round

Team Final
Day 3Saturday          30/10/2021

08:30 – 09:00  All categories Warm - up (R/C)

09:15               Individual Elimination all categories14:30               Final Rounds

Award Ceremony – Closing Ceremony

20:00               Banquet Party
Day 4

Sunday

31/10/2021

Free for activities.

Departure of teams.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Θερμική αφυδάτωση και αναπλήρωση υγρών κατά την άσκηση

Θερμική αφυδάτωση και αναπλήρωση υγρών κατά την άσκηση

Θερμική αφυδάτωση και αναπλήρωση υγρών κατά την άσκηση

Tην Παρασκευή (26/08) το ντοκιμαντέρ «Παύλος Κοντίδης, ο Πρώτος Ολυμπιονίκης της Κύπρου»

Tην Παρασκευή (26/08) το ντοκιμαντέρ «Παύλος Κοντίδης, ο Πρώτος Ολυμπιονίκης της Κύπρου»

Tην Παρασκευή (26/08) το ντοκιμαντέρ «Παύλος Κοντίδης, ο Πρώτος Ολυμπιονίκης της Κύπρου»

Παγκύπρια Πρωταθλήματα κατηγοριών κολύμβησης: Πανηγυρίζουν Λεμεσός και Λευκωσία

Παγκύπρια Πρωταθλήματα κατηγοριών κολύμβησης: Πανηγυρίζουν Λεμεσός και Λευκωσία

Παγκύπρια Πρωταθλήματα κατηγοριών κολύμβησης: Πανηγυρίζουν Λεμεσός και Λευκωσία

Πρόληψη θερμικής καταπόνησης στην Εθνική Φρουρά

Πρόληψη θερμικής καταπόνησης στην Εθνική Φρουρά

Πρόληψη θερμικής καταπόνησης στην Εθνική Φρουρά