Καλύτερα να έχεις κάτι άλλο σίγουρο…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΑΛΤΗΣ Δημοσιεύθηκε 21.1.2024
Καλύτερα να έχεις κάτι άλλο σίγουρο…

Δεκατέσσερις ομάδες με 28 προπονητές και ο Γενάρης ακόμα δεν έχει ακόμα βγει… Καλό; Όπως φαίνεται εδώ στην Κύπρο δεν είμαστε οπαδοί του ρητού πως, η υπομονή είναι αρετή. Μάλλον το αντίθετο ή πολύ απλά, δεν κάνουμε σωστές επιλογές.

Οι συχνές αλλαγές προπονητών δεν είναι κανένα ξεχωριστό φαινόμενο στην Κύπρο, ούτε συμβαίνει για πρώτη φορά και πέσαμε από τα σύννεφα. Δεν νομίζετε όμως πως φέτος παράγινε το κακό; Όχι; Για σκεφτείτε πως ο Αλεξέι Σπιλέφσκι, o οποίος ανακοινώθηκε από τον Άρη στις 28/2/2022, είναι πλέον ο μακροβιότερος προπονητής του πρωταθλήματος… Και δεν έχει κλείσει ακόμα δύο χρόνια παρουσίας στον πάγκο του Άρη. Αυτό δεν είναι ένα παράδειγμα για προβληματισμό; Ότι, δηλαδή, ένας νεαρός Λευκορώσος προπονητής μπορεί με ευκολία να διατάξει… προσοχή στους υπόλοιπους φωνάζοντας με ζήλο: «Ο παλιός σας». Το τι έγινε λοιπόν έως τώρα και το τι περιμένουμε έως το τέλος της σεζόν είναι το ίδιο και το αυτό… Απολύσεις, προσλήψεις, υποσχέσεις και ελπίδα.

Ας τα πάρουμε από την αρχή…

Η ΑΕΚ συνέχισε από πέρσι με τον Χοσέ Λουίς Όλτρα, ανανεώνοντας μάλιστα το συμβόλαιό του μέχρι το 2025 τον Νοέμβριο 2023. Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε από την ανακοίνωση της ομάδας και ο Ισπανός τελικά έφυγε! Τον αντικατέστησε ο Ραν Μπεν Σιμόν, ενώ πρόλαβε να την κοουτσάρει για ένα παιχνίδι και ο Παναγιώτης Γιάννου.

Πάμε στην ΑΕΛ. Πολύ νωρίς η αλλαγή και στην ομάδα της Λεμεσού. Ο Χρίστος Χαραλάμπους άντεξε στον πάγκο της ομάδας της Λεμεσού μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη. Η ΑΕΛ τον αντικατέστησε με τον Τόνι Κόσκελα έπειτα από εφτά αγωνιστικές!

Στην άλλη μεγάλη ομάδα της Λεμεσού, τον Απόλλωνα, τα πράγματα εξελίχθηκαν χειρότερα όσον αφορά την τεχνική ηγεσία. Ο Μπογκντάν Αντόνε έγινε Βλάνταν Μιλόγεβιτς kai ακολούθησε ο Άγγελος Τσολάκης μέχρι να έρθει ο Ισπανός Πάμπλο Ματσίν. Και όλα αυτά με το που μπήκε το 2024. Ούτε πέντε μήνες δηλαδή μετά τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος.

Καμία πρωτοτυπία από Δόξα, Καρμιώτισσα και Εθνικό Άχνας. Οι τρεις αυτές ομάδες μας έχουν συνηθίσει στις συχνές αλλαγές στον πάγκο τους. Για αρκετά χρόνια η Δόξα διατηρούσε το ρεκόρ, το οποίο πλέον κέρδισε με το... σπαθί της η Καρμιώτισσα. Ο Κώστας Σακκάς έγινε Μάκης Σεργίδης για λίγο μέχρι να αναλάβει ο Γιώργος Πετράκης στην προσφυγική ομάδα. Τρεις προπονητές και για την Καρμιώτισσα, με τους Μπράτου, Μαρίνο Σατσιά και τον Χρίστο Χαραλάμπους να είναι πλέον στο πηδάλιο. Στο Δασάκι ο Άνχελ Λόπεθ δεν πρόλαβε να μάθει πολλά πράγματα για την Κύπρο… Τον αντικατέστησε ο Μαρίνος Σατσιάς.

Τις ομάδες αυτές μιμήθηκε και ο Οθέλλος, στον πάγκο του οποίου κάθησαν από την αρχή της σεζόν οι Αλέξης Γαρπόζης, Μίχαλ Σκάζνι και τώρα ο Κώστας Σακκάς.

Δεν άντεξε ο Αυγουστή…

Παρόλο που η πλειοψηφία του κόσμου της Ομόνοιας ήταν με το μέρος του Σωφρόνη Αυγουστή, η διοίκηση αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με τον Τσέτιλ Ρέκνταλ. Έτσι, το τριφύλλι έγινε η 8η ομάδα από τις 14 που άλλαξαν προπονητή πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα, κάποιοι αντέχουν… Ανόρθωση (Νταβίντ Γκαγιέγο, ΑΠΟΕΛ (Ρικάρντο Σα Πίντο), Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι), ΑΕΖ (Λιάσος Λουκά), Νέα Σαλαμίνα (Χριστόδουλος Χριστοδούλου) και Πάφος FC δεν έχουν (ακόμη) προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή. Μπορούν όμως να νιώθουν ασφαλείς; O Σπιλέφσκι ίσως λίγο παραπάνω…

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί