Από πατέρα σε γιο: Τους έμαθαν τα... μυστικά τους

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 5.11.2023
Από πατέρα σε γιο: Τους έμαθαν τα... μυστικά τους

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο, παιδιά ποδοσφαιριστών να ακολουθούν τα χνάρια του μπαμπά τους και να φοράνε κι αυτά ποδοσφαιρικά παπούτσια για να κυνηγήσουν το μέλλον τους στον χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτή τη στιγμή, στο Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι παίκτες, που οι πατεράδες τους είχαν περάσει κι αυτοί από τα γήπεδα του κυπριακού πρωταθλήματος. Δείτε πιο κάτω χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Μιλένκο και Ντανίλο, Ματίγια, Αλεξάντερ Σπόλιαριτς: H παλιά δόξα του Απόλλωνα (σ.σ. έπαιξε και μία χρονιά στην ΑΕΠ), Μιλένκο Σπόλιαριτς, έχει τρεις διάδοχους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ομάδα της Α΄ κατηγορίας. Πρόκειται για τον Ντανίλο ο οποίος είναι στον Απόλλωνα, τον Ματίγια που αγωνίζεται στον Άρη και τον μικρότερο, τον τερματοφύλακα Αλεξάντερ, που είναι στην Καρμιώτισσα.

Μαρίνος και Γιάννης Σατσιάς: Για χρόνια αρχηγός του ΑΠΟΕΛ ο πατέρας, σηκώνοντας αρκετούς από τους τίτλους στα τέλη του προηγούμενου αιώνα και στις αρχές αυτού που διανύουμε τώρα. Στον δρόμο που χάραξε ο Μαρίνος Σατσιάς, που ακολουθεί τον δρόμο της προπονητικής, μπήκε και ο Γιάννης, όντας μέλος της πρώτης ομάδας των γαλαζοκιτρίνων, κυνηγώντας τη θέση του στο βασικό σχήμα. Στον μεσοαμυντικό χώρο έπαιζε ο πατέρας, όπως τώρα και ο γιος που χρησιμοποιήθηκε και ως δεξί μπακ.

Έκτορ και Ματίας Γκονζάλες: Ο πατέρας, γνωστός ως «Τούρμπο» Γκονζάλες, είχε έρθει στην Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕΚ στην οποία έπαιξε για τρία χρόνια, ενώ πέρασε επίσης από Αλκή, Ερμή, Δόξα, Ξυλοτύμπου και ΑΣΙΛ. Ο γιος του νυν βοηθού προπονητή της Νέας Σαλαμίνας, Ματίας Γκονζάλες, μεγάλωσε στις ακαδημίες της ΑΕΚ και πλέον αποτελεί μέλος της πρώτης ομάδας. Ο 18χρονος (07/05/2005) είναι άτυχος αφού υπέστη ρήξη χιαστών σε αγώνα της δεύτερης ομάδας και θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Μάριος και Κύπρος Νεοφύτου: O πατέρας, Μάριος, ήταν από τους μεγαλύτερους γκολτζήδες των κυπριακών γηπέδων. Άρχισε την καριέρα του στην ΑΕΛ, έπαιξε σε άλλες εννέα ομάδες (Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Νέα Σαλαμίνα, Ολυμπιακός, ΑΠΟΠ Κινύρας, Ακρίτας, ΑΠΕΠ και Αγία Νάπα) του νησιού, όπως και τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Ο γιος του, Κύπρος, αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας και έκανε ντεμπούτο με την ομάδα της Λεμεσού τη σεζόν 2020-21. Φέτος λόγω τραυματισμού είναι εκτός δράσης.

Χρύσης και Κωνσταντίνος Μιχαήλ: Στον χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίζεται ο 18χρονος (28/02/2005) Κωνσταντίνος, γιος του Χρύση Μιχαήλ, που είναι στο ρόστερ της Καρμιώτισσας. Ο Χρύσης, που πέρασε ωραία ποδοσφαιρικά χρόνια σε ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, ακολουθεί προπονητική καριέρα και αυτή τη στιγμή είναι στην Εθνική Παίδων Κ17.

Σωφρόνης και Μάριος Αυγουστή: Στην ομάδα που έζησε μεγάλες στιγμές ως τερματοφύλακας αλλά και ως προπονητής ο πατέρας του, Σωφρόνης, ανήκει ο Μάριος Αυγουστή. Ο νεαρός (28/01/2004) γόνος του νυν προπονητή της Ομόνοιας παίζει ως αμυντικός μέσος. Πέρσι υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με τους γαλάζιους μέχρι το 2024 και για τη φετινή σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός στον Κούρη Ερήμης.

Άντρος και Νικόλας Παναγιώτου: Αμφότεροι είναι αμυντικοί και ξεκίνησαν την καριέρα τους από την Ανόρθωση. Ο πατέρας για περίπου μια δεκαετία (από το 1987) ήταν στην ομάδα της Αμμοχώστου, ενώ έπαιξε ακόμη σε ΑΕΚ, Αναγέννηση Δερύνειας και Νέα Σαλαμίνα. Ο γιος, το καλοκαίρι του 2019, σε ηλικία 19 ετών (12/05/2000), μετακόμισε από την «Κυρία» στην Ομόνοια, όπου διαπρέπει.

Κόκος και Μάριος Ηλία: Το μήλο έπαιζε από τη μηλιά... Επιθετικός ο ένας, επιθετικός και ο άλλος. Ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού Άχνας, ο οποίος έπαιξε και σε ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ και έφθασε κοντά στην Ομόνοια το περασμένο καλοκαίρι, πήρε τα γονίδια από τον Κόκο Ηλία που έπαιξε στη Νέα Σαλαμίνα, καθώς και από μία χρονιά σε Απόλλωνα και ΑΕΚ.

Πάρης και Κωνσταντίνος Ηλία: Στον Εθνικό βρίσκεται και ο ξάδερφος του Μάριου Ηλία, Κωνσταντίνος, ο οποίος είναι παιδί του Πάρη Ηλία, που επίσης είχε αγωνιστεί στην ομάδα της Άχνας, ενώ φόρεσε ακόμη τις φανέλες των Αλκή, Ανόρθωση, Νέα Σαλαμίνα, Ομόνοια και Ερμή. Όπως ο πατέρας, έτσι και ο γιος παίζει ως αμυντικό χαφ και δεξιός αμυντικός.

Ανδρέας και Γιώργος Εφραίμ: O νυν αρχηγός του ΑΠΟΕΛ, που στην Κύπρο έπαιξε επίσης στην Ομόνοια, προέρχεται από ποδοσφαιρικό σπίτι, μιας και ο πατέρας του υπήρξε παίκτης του Απόλλωνα, στον οποίο ο Γιώργος Εφραίμ είχε περάσει σε επίπεδο ακαδημιών. Η θέση και των δύο στα πλάγια της επιθετικής γραμμής.

Πανίκος και Ανδρέας Παναγιώτου (Φιλιώτης): Ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, που στο παρελθόν αγωνίστηκε σε Ομόνοια και Πάφο, είναι γόνος του Πανίκου Φιλιώτη που φόρεσε τις φανέλες του Ευαγόρα, Νέας Σαλαμίνας και Ολυμπιακού.

Πάμπος και Στέφανος Χαραλάμπους: Μετά τις Δόξα, ΠΑΕΕΚ, Διγενή και Ολυμπιακό, ο Στέφανος Χαραλάμπους έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του με τη μεταγραφή του στην Ανόρθωση. Ο 24χορνος επιθετικός μέσος είναι γιος του Πάμπου Χαραλάμπους που υπηρέτησε σε Ευαγόρα, ΑΕΠ και Απόλλωνα.

Γιώργος και Θεόδωρος Ιωσηφίδης: Ο 26χρονος Θεόδωρος Ιωσηφίδης ανήκε στον πρωταθλητή Άρη μέχρι το περασμένο καλοκαίρι (σ.σ. είχε δοθεί δανεικός στην Ομόνοια 29Μ.) και πλέον βρίσκεται στην ΑΕΖ. Τη φανέλα του Άρη φόρεσε και ο πατέρας του Γιώργος, που έπαιξε ακόμη σε Ανόρθωση και κυρίως τον Απόλλωνα.

Σπύρος και Κωνσταντίνος Καστάνα: Σε ηλικία 30 χρόνων ο Κωνσταντίνος Καστάνας έγραψε τα πρώτα του λεπτά στην Α’ κατηγορία στην πρεμιέρα με τον Οθέλλο (σ.σ. δεν έγραψε άλλη συμμετοχή). Ο πατέρας του είναι ο Σπύρος Καστάνας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης και του Εθνικού.

Τάσος και Ανδρέας Μακρής: Η ΑΕΛ αποτελεί την 5η ομάδα του Ανδρέα Μακρή στην Κύπρο (δεύτερη θητεία) έχοντας περάσει από ΑΕΠ, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ο πατέρας του 27χρονου είναι ο Τάσος Μακρής, νυν μέλος του προπονητικού επιτελείου των ακαδημιών της Πάφου, που έπαιξε μπάλα στην Ευαγόρα.

Σάββας και Ανδρέας Παρασκευάς: Ο πρώην τερματοφύλακας των ΑΠΟΕΛ, Οθέλλου και Δόξα και νυν μέλος του ρόστερ της ΑΕΚ, Αντρέας Παρασκευάς, είναι γόνος του προπονητή Σάββα Παρασκευά, που έπαιξε μπάλα μέχρι τη δεύτερη ομάδα του ΑΠΟΕΛ και σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών όπως το ΘΟΪ Λακατάμιας.

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί