Η φανέλα με το Νο9

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 24.9.2023
Η φανέλα με το Νο9

Tην περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος και κατά μεγάλο ποσοστό διαμορφώθηκαν και τα ρόστερ των ομάδων, αν και υπάρχει ακόμη ανοικτό το παράθυρο των δανεικών και των ανέργων. Tα βλέμματα πέφτουν κυρίως στον επιθετικό που θα κάνει τη διαφορά και αυτόν που θα φοράει τη φανέλα με το Νο9.

Ένας αριθμός που στα παλιά χρόνια αποτελούσε σημείο αναφοράς. Και μέσα από το θέμα που θα παρουσιάσουμε πιο κάτω, βγαίνουν κάποια αξιοσημείωτα στοιχεία.

Ο Ανδρόνικος Κακουλλής της Ομόνοιας είναι ο «πρεσβευτής» της Κύπρου, που φέτος φόρεσε το Νο9 στην πλάτη και για την ώρα το τιμάει δεόντως. Σκόραρε οκτώ γκολ σε Κύπρο και Ευρώπη και ο φορ των πρασίνων είναι ο μόνος Κύπριος που έχει αυτή την τιμή, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Πίττα που πλέον βρίσκεται στην ΑΪΚ Στοκχόλμης.

Νέο κάτοχο έχει και στον ΑΠΟΕΛ το Νο9, το οποίος όμως για την ώρα δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της τεχνικής ηγεσίας και του κόσμου. Ο λόγος για τον Γουίλσον Εντουάρντο ο οποίος παραμένει άσφαιρος. Φυσικά ο Αγκολέζος χρησιμοποιείται στα άκρα και όχι στην κορυφή της επίθεσης, όμως πέρασε και ένα τραυματισμό που τον κράτησε εκτός για έναν μήνα.

Για αρκετό καιρό ο Άρης το κρατούσε στη… βιτρίνα χωρίς όνομα. Και το ετοίμαζε για τον Αλεξάντερ Κακόριν, ο οποίος εν τέλει ξαναντύθηκε στα πράσινα και παίζει με το Νο9, αφού πέρσι αυτός ο αριθμός άνηκε στον Σικόρσκι, με αποτέλεσμα ο Ρώσος επιθετικός να συμβιβαστεί με το 99. Είναι στην ομάδα μόλις ένα δεκαήμερο και την Πέμπτη άνοιξε ξανά λογαριασμό στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Σπάρτα Πράγας.

Η ΑΕΚ, αποκτώντας τον Φραν Σολ, πίστευε πως θα έβρισκε στο πρόσωπό του τον… εκτελεστή που έψαχνε χρόνια και ο Ισπανός φορ δεν τους διαψεύδει. Με έξι γκολ στο πρωτάθλημα, αποτελεί έως τώρα μία πολύ καλή προσθήκη για τους Λαρνακείς, με την υπογραφή του Τσάβι Ρόκα.

Αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή της Πάφος FC αλλά δεν αποτελεί βασική επιλογή. Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο Ματιέ Νταβό, ο οποίος ελπίζει στο μέλλον να γίνει ο «εκτελεστής» της ομάδας. Έχει φυσικά δύσκολο έργο αφού πρέπει να εκτοπίσει τον Ζάιρο.

Χαμογελούν στην Ανόρθωση με το εννιάρι τους. Ο Σέρχιο Καστέλ βρήκε δίχτυα τρεις φορές και στην ομάδα της Αμμοχώστου ελπίζουν να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο.

Αντίθετα, στην ΑΕΛ ο επιθετικός από το Μπουρουντί , Σάιντο Μπεραχίνο, δεν έχει αγωνιστεί ακόμη και μαζί με τον Μπεράτ Σαντίκ της Δόξας είναι οι δύο ποδοσφαιριστές από τις 11 ομάδες που συμμετείχαν και πέρσι στην Α΄ Κατηγορία που το έχουν από πέρσι το «9» στην πλάτη.

Από εκεί και πέρα, ο ΕλληνοαλβανόςΦιορίν Ντουρμισάι ελπίζει να αφήσει εποχή στη Νέα Σαλαμίνα με τον συγκεκριμένο αριθμό, όπως και ο Χοσέ Γκόμες στον Εθνικό Άχνας που αποκτήθηκε φέτος, αλλά έως τώρα δεν έχει πολλά λεπτά συμμετοχής. Ο Κροάτης Μαριάν Σούτο του Οθέλλου αποτέλεσε και πέρσι «όπλο» για την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία και διατηρήθηκε στο ρόστερ με τον ίδιο αριθμό.

«Ορφανό» σε τρεις ομάδες

Σε τρεις ομάδες απουσιάζει το Νο9 από τον κατάλογο του ρόστερ. Η μία είναι ο Απόλλωνας, που μετά τον Πίττα, το φόρεσε ο Ντιγκινί, αλλά αποχώρησε και αυτός από το ρόστερ. Ο Γκράβενμπεργκ το είχε στην πλάτη με τη φανέλα της Καρμιώτισσας, όμως έφυγε λίγο μετά την πρεμιέρα και δεν το πήγε σε άλλον, ενώ στην ΑΕΖ, δεν… ράφτηκε ποτέ, παρόλο που πήγε εκεί ο Ντιγκινί και δεν το είχε κάποιος άλλος.

  • Παίξε κι εσύ μπάλα στο ΓΗΠΕΔΟ μας ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί