Οι αναρτήσεις των ομάδων μας για τη μαύρη επέτειο

Δημοσιεύθηκε 20.7.2023
Οι αναρτήσεις των ομάδων μας για τη μαύρη επέτειο

49 χρόνια από τον μαύρο Ιούλη του 1974 και το δίδυμο έγκλημα κατά της Κύπρου και του λαού της. Πέντε μέρες μετά το προδοτικό πραξικόπημα οι τουρκικές δυνάμεις εισβάλλουν στο νησί μας και μέχρι σήμερα η μισή Κύπρος βρίσκεται υπό κατοχή.

Δείτε τις αναρτήσεις των ομάδων μας για τη μαύρη επέτειο:

Νέα Σαλαμίνα

Πέντε μέρες μετά το φασιστικό προδοτικό πραξικόπημα, ο πόνος του Κυπριακού λαού μεγαλώνει, αφού η Τουρκιά εισβάλει παράνομα και υλοποιεί την 1η φάση του σχεδίου Αττίλας. Είναι η 20η Ιουλίου 1974 που προσφυγοποιεί το πρώτο κύμα ανθρώπων στην Κύπρο και δίνει πόνο και θάνατο σε ολόκληρο το νησί. Από τότε η κατοχική Τουρκία κατέχει παράνομα το 38% της Κύπρου και διατηρεί τα τούρκικα στρατεύματα μέχρι και σήμερα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την τούρκικη παράνομη εισβολή και κατοχή της Κύπρου και παράλληλα αποτίνει φόρο τιμής και σεβασμού σε όσους και όσες αγωνίστηκαν για να αποτρέψουν μια ήδη προδομένη μάχη.

Για τη ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ δεν αποτέλεσε ποτέ λύση η διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης με το διαχωρισμό του Κυπριακού λαού, όπως ούτε και η καταπάτηση των δικαιωμάτων και περιουσιών των προσφύγων. Έχουμε χρέος να κρατούμε τη σημαία της απελευθέρωσης και επανένωσης ψηλά, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα συνυπάρχουν ειρηνικά σε κοινές πόλεις και γειτονιές στην κοινή μας πατρίδα .

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Ανόρθωση

Ώρα 5:30 το πρωί. Το ημερολόγιο σημάδευε την 20ή του Ιούλη του 1974, όταν οι σειρήνες, ουρλιάζοντας, βίαζαν τη σιωπή, εκείνο το καλοκαιρινό πρωινό.

Σαράντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αποφράδα εκείνη ημέρα που οι ορδές του Αττίλα βάναυσα καταπατούσαν τα άγια χώματα της μαρτυρικής Mεγαλονήσου.

Προσφυγιά, ξεριζωμός, σκοτωμοί, εξανδραποδισμοί, εγκλωβισμένοι, αγνοούμενοι, ήρωες…

Εγκλήματα κατά της Κύπρου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η Εισβολή έφερε την κατοχή και το ψευδομόρφωμα του Βορρά, που επιδεικτικά κουνά το δάκτυλο στην Διεθνή Κοινότητα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αδιαφορία, ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα, αναλγησία… Αυτά εισπράττει ο κυπριακός Ελληνισμός εδώ και σαράντα εννέα χρόνια από κόσμο που κατά τα άλλα κόπτεται για το διεθνές δίκαιο, τα δικαιώματα του ανθρώπου, τις συνθήκες και τις συμβάσεις.

Σαράντα εννέα πληγές στο κορμί της καταταλαιπωρημένης Κύπρου…

Ήθος, εγκαρτέρηση, σθένος τα χαρακτηριστικά που αντιπαραβάλει ο κυπριακός Ελληνισμός, σε πείσμα των καιρών, κόντρα στους ανέμους. Υπομένει, επιμένει, δεν ξεχνά.

Αμμόχωστος, Καρπασία, Μεσαορία, Κερύνεια, Μόρφου… θα επιστρέψουμε!

ΑΕΚ

ΑΠΟΕΛ: Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει

χίλια χρόνια αν περάσουν δεν πεθαίνουμε σκλάβοι.

49 χρόνια μετά, κανένας δεν ξεχνά, τίποτε δεν ξεχνιέται. Απόψε ΑΠΟΕΛ και Βόλος, θα τηρήσουν μονόλεπτο σιγή εις μνήμη των νεκρών και αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής. #APOELFC

Ολυμπιακός: Συμπληρώνονται σήμερα 20/07/2023, 49 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που η τουρκική αρβύλα εισβάλει βίαια στο νησί μας και ο Αττίλας με το κωδικοποιημένο μήνυμα “Η Αϊσέ πάει διακοπές”, βεβηλώνει τα ιερά χώματά μας.

Από το καταραμένο εκείνο πρωινό, το βόρειο τμήμα της Κύπρου μας είναι κατεχόμενο και μια διαχωριστική γραμμή έκοψε την πρωτεύουσα στα δύο. Έκτοτε, η λέξη “προσφυγιά” και “αντίσκηνο” μπήκαν στο λεξιλόγιο μας. Οι σειρήνες κάθε χρόνο αντηχούν και μας θυμίζουν τους αγνοούμενους μας, τους πρόσφυγες μας, τους αιχμαλώτους μας, τους εγκλωβισμένους μας.

Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα αντηχούν για να μας θυμίζουν ότι η πατρίδα μας βρίσκεται υπό κατοχή, για να ζωντανέψουν την νωθρή μνήμη μας και για να χαράξουμε τον δρόμο της επιστροφής. Οι πατεράδες μας φεύγοντας από την Καρπασία, την Αμμόχωστο, την Κερύνεια μας, άφησαν πίσω ένα κομμάτι της ψυχής τους. Αυτό το κομμάτι μας το άφησαν Ιερά παρακαταθήκη στο τετράδιο που έγραφε “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ”.

Ως ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν θα λησμονήσουμε ποτέ.

ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ ΜΟΡΦΟΥ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Με την δύναμη της ιστορίας μας

Μόρφου θα επιστρέψουμε!

#digenis #akritas #morfou #epistrofi

Δόξα:

Ακόμη μια μαύρη μέρα, ακόμη μια μαύρη επέτειος. Μισός αιώνας παρά ένα που ο αποικιακός στρατός ως το μακρύ χέρι της Άγκυρας, ελέγχει πλήρως το έκτρωμα που βάφτισαν ως «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου».

Ένα έγκλημα, που ονόμασαν «ειρηνευτική επιχείρηση», ενώ από την απέναντι, τρισάγια και μνημόσυνα κάνουν την ήδη βαρετή καλοκαιρινή ατμόσφαιρα ακόμη πιο βαριά.

Το μήνυμα "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ" ας ηχήσει ξανά από τον Πενταδάκτυλο μέχρι και τον Απόστολο Ανδρέα.

ΟΜΟΝΟΙΑ:

Ομόνοια 29Μ:

ΑΠΟΛΛΩΝ:

ΠΑΕΕΚ

ΠΑΦΟΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί