Το πιο παράξενο 0-0 στέλνει την Ομόνοια ημιτελικά και την ΑΕΛ εκτός Ευρώπης!

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 13.4.2022
Το πιο παράξενο 0-0 στέλνει την Ομόνοια ημιτελικά και την ΑΕΛ εκτός Ευρώπης!

«Ζωντανή» για τρόπαιο και Ευρώπη η Ομόνοια, τέλος η χρονιά για την ΑΕΛ!


Στον πολυαναμενόμενο επαναληπτικό προημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων, ο οποίος αποτελούσε τον αγώνα της χρονιάς για αμφότερες, οι πράσινοι κατάφεραν να πανηγυρίσουν, χάρη σε μια... παράξενη λευκή ισοπαλία, που σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Τσίρειο και χάρη στο εκτός έδρας γκολ, έδωσε στην Ομόνοια την πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου.


Το τελικό 0-0 ποσώς δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, ο οποίος είχε πάμπολλες κλασικές ευκαιρίες και τρία δοκάρια (δύο η Ομόνοια), με τη συντριπτική πλειοψηφία τους να έχει φτιαχτεί... και χαθεί από τους γηπεδούχους. Κυριάρχησε η ομάδα του Λένον, η οποία «άγγιξε» το γκολ σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, όμως η αστοχία της και ο Μέγερι... κρατούσαν στο παιχνίδι της πρόκρισης την ΑΕΛ, η οποία στις λίγες (αλλά μεγάλες) φάσεις που είχε στο β' μέρος δεν μπόρεσε να «τιμωρήσει» το τριφύλλι.


Πλέον, η Ομόνοια συμπληρώνει το καρέ της ημιτελικής φάσης και μένει ζωντανή στη διεκδίκηση του κυπέλλου καθώς και ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Οι πράσινοι περιμένουν την αντίπαλό τους στα ημιτελικά, που θα είναι μία εκ των Ανόρθωσης, ΑΕΚ και Εθνικού, στην κλήρωση που θα γίνει την Τρίτη 19 Απριλίου.


Από την άλλη, η ΑΕΛ, δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα της χρονιάς και δεν μπόρεσε να βρει το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση. Μετά την αποτυχία της να τερματίσει στο πρώτο γκρουπ των πλέι οφ, μένει κι εκτός κυπέλλου, χάνοντας έτσι και την τελευταία της πιθανότητα για ευρωπαϊκό εισιτήριο.


Ο αγώνας


Παρότι το 0-0 ήταν σκορ που βόλευε την ίδια, η Ομόνοια έδειξε από τα πρώτα κιόλας λεπτά τη διάθεσή της να επιτεθεί και να ψάξει το γκολ. Και ναι μεν η πρώτη ευκαιρία ήταν για την ΑΕΛ (8', Μιλιντσεάνου), όμως η συνέχεια ήταν... ολοπράσινη. Η ομάδα του Λένον κυριάρχησε κι έχασε σπουδαίες ευκαιρίες (9-1 οι τελικές), ειδικότερα προς το τέλος του ημιχρόνου όταν κι έχανε τη μία μετά την άλλη (πέντε σε 7'). Γιούστε (15'), Παπουλής (23', 32'), Μάταβζ (39', 45+1'), Λοΐζου (40') και Λέτσιακς (43', 45') έφτασαν κοντά στο γκολ, με τον Τσέχο μάλιστα στην πρώτη του ευκαιρία να βρίσκει δοκάρι.


Δεν άλλαξε ιδιαίτερα το σκηνικό στις αρχές της επανάληψης, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να είναι ανώτεροι και να συνεχίζουν να σπαταλούν μεγάλες ευκαιρίες, όπως στο 49' (φάση διαρκείας με διαδοχικές προσπάθειες), στο 56' (Λοΐζου) και στο 60' (Λέτσιακς), ενώ στο 72' είχε δεύτερο δοκάρι, με τον Μάταβζ. Η διαφορά με το πρώτο μέρος ήταν ότι στο δεύτερο κινδύνευσαν, με την ΑΕΛ να φτιάχνει τις πρώτες της καλές ευκαιρίες με Σάντος (52') και Τσέποβιτς (77'). Μάλιστα στο 79' οι γαλαζοκίτρινοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ και το σκορ πρόκρισης, όταν ο Σάντος με κεφαλιά βρήκε το δοκάρι κι ακολούθως από κοντά ο Μαρόσα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φαμπιάνο! Οι Λεμεσιανοί απείλησαν και στο 82' με Ριέρα ενώ στο 85' η Ομόνοια «άγγιξε» το γκολ με προβολή του Γιούστε αλλά ούτε σε αυτή τη φάση νικήθηκε ο Μέγερι. Προσπάθησε να πιέσει στο τέλος η ΑΕΛ, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση.


Η εξέλιξη του αγώνα 


Τέλος αγώνα

-Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.


87' Αλλαγή για την Ομόνοια, ο Κακουλλής αντικαθιστά τον Μάταβζ.


85' Τρομερή ευκαιρία για την Ομόνοια με προβολή του Γιούστε μετά από εκτέλεση φάουλ, σώζει ο Μέγερι!


84' Αλλαγή για την Ομόνοια, Χαραλάμπους αντί Λοβέρα.


-Πολλές «πράσινες» φωνές στον Ιταλό ρεφ για ανατροπή του Λοΐζου από τον Ζντραφκόφσκι εκτός περιοχής. Λανθασμένα δεν δόθηκε φάουλ και κάρτα, ενώ στην αντεπίθεση λίγο έλειψε η ΑΕΛ να σκοράρει.


82' Απειλεί ξανά η ΑΕΛ με τον Ριέρα, έξω το σουτ του!


79' Τεράστια διπλή ευκαιρία για την ΑΕΛ με κεφαλιά του Σάντος στο δοκάρι, στη συνέχεια ο Μαρόσα από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φαμπιάνο!


77' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ με κεφαλιά του Τσέποβιτς, απέκρουσε ο Φαμπιάνο.


74' Αλλαγές για την ΑΕΛ, Ζντραφκόφσκι αντί Μεντόγεβιτς και Ριέρα αντί Ριστέφσκι.


-Σηκώνεται ο πορτιέρο της ΑΕΛ, συνεχίζει.


-Στο έδαφος ο Μέγερι, έχει κτυπήσει στο χέρι και σφαδάζει από τον πόνο.


72' Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μάταβζ από κοντά βρήκε το δοκάρι.


70' Εκτέλεση φάουλ του Έουλερ, κακή, απευθείας έξω.


66' Αλλαγές για την Ομόνοια, Παναγιώτου και Τσέποβιτς αντικαθιστούν Ψάλτη και Παπουλή.


64' Αλλαγή για την ΑΕΛ, Τσέποβιτς αντί Μιλιντσεάνου.


62' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ, πρώτη στο ματς, με τον Έουλερ να μπαίνει στην περιοχή και για λίγο να μην βρίσκει στόχο!


60' Κι άλλη φάση για τους γηπεδούχους με δυνατό σουτ του Λέτσιακς εκτός περιοχής, μόλις έξω.


56' Ευκαιρία για την Ομόνοια, μετά από γύρισμα του Λέτσιακς ο Λοΐζου δεν βρήκε καλά την μπάλα!


53' Αλλαγή για την ΑΕΛ, Παπαφώτης αντί Τόρες.


52' Σουτ του Σάντος, κοντράρει σε σώματα.


49' Ευκαιρία για την Ομόνοια σε φάση διαρκείας με Μιξ (δύο φορές), Ψάλτη και Λέτσιακς να μην μπορούν να σκοράρουν!


Δεύτερο ημίχρονο


-Εκπληκτική η Ομόνοια, με εννέα τελικές έναντι μίας της ΑΕΛ και με τουλάχιστον έξι ευκαιρίες της να μπορούν να χαρακτηριστούν... μεγάλες. Την «αδικεί» το 0-0, όμως δεν της φταίει κανένας παρά η αναποτελεσματικότητά της.


Τέλος ημιχρόνου


45+1' Κι άλλη σπουδαία ευκαιρία για την Ομόνοια με τον Μάταβζ να «τσιμπά» την μπάλα πάνω από τον Μέγερι, πήρε φάλτσα κι έφυγε έξω!


45' Απειλεί ξανά η Ομόνοια με δυνατό σουτ του Λέτσιακς, σώζει ο Μέγερι!


43' Σπουδαία ευκαιρία για την Ομόνοια με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Λέτσιακς στο οριζόντιο δοκάρι! Ακολούθησε κεφαλιά του Γιούστε, μάζεψε ο Μέγερι.


41' Κίτρινη κάρτα στον Μεντόγεβιτς.


40' Νέα φάση για το τριφύλλι με κεφαλιά του Λοΐζου, δεν βρίσκει στόχο.


39' Καλή ευκαιρία για την Ομόνοια με σουτ του Μάταβζ, έσωσε ο Μέγερι.


36' Κίτρινη κάρτα στον Ψάλτη.


34' Ωραία συνεργασία των παικτών της Ομόνοιας, ολοκληρώνεται με κακή επιλογή του Λοβέρα, ο οποίος πλάσαρε έξω.


33' Κίτρινη κάρτα στον Έουλερ.


32' Νέα ευκαιρία για το τριφύλλι με τον Παπουλή, μετά από λάθος στην άμυνα της ΑΕΛ κέρδισε την μπάλα, πήγε για το πλασέ, πάνω στον Τεϊσέιρα η μπάλα. Ζήτησε χέρι ο Ελλαδίτης, σωστά δεν δόθηκε πέναλτι.


25' Σουτ του Λοβέρα, άστοχο.


23' Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια με τον Παπουλή. Μετά από ωραία ενέργεια του Λοβέρα και γύρισμα στην καρδιά της περιοχής, ο Ελλαδίτης δεν σούταρε με τη μία, προτίμησε να κάνει ντρίμπλα κι ακολούθως το πλασέ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια.


-Θα προσπαθήσει να συνεχίσει ο Βραζιλιάνος.


-Στο έδαφος ο Σάντος, αντιμετωπίζει πρόβλημα.


15' Πλασέ του Γιούστε από κοντινή αλλά πλάγια θέση, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.


14' Απαντά στις ευκαιρίες η Ομόνοια, μετά από σέντρα του Λοβέρα για τον Μάταβζ ο Τεϊσέιρα με κεφαλιά παραλίγο να βάλει αυτογκόλ, κόρνερ.


8' Για την ΑΕΛ η πρώτη ευκαιρία, με τον Μιλιντσεάνου να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και να σουτάρει στην κλειστή γωνία του Φαμπιάνο, έπεσε και μάζεψε ο Βραζιλιάνος.


1' Μακρινό σουτ του Λανγκ, αδύναμο, μαζεύει πολύ εύκολα ο Μέγερι.


-Ξεκίνησε το ντέρμπι.


ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Ψάλτης (66' Παναγιώτου), Γιούστε, Λανγκ, Λέτσιακς, Μπασιρού, Μιξ, Λοβέρα (84' Χαραλάμπους), Παπουλής (66' Τσέποβιτς), Λοΐζου, Μάταβζ (87' Κακουλλής).


ΑΕΛ: Μέγερι, Σάντος, Τεϊσέιρα, Ριστέφσκι (74' Ριέρα), Μαζάν, Μεντόγεβιτς (74' Ζντραφκόφσκι), Φρατζής,  Τόρες (53' Παπαφώτης), Έουλερ, Μαρόσα, Μιλιντσεάνου (64' Τσέποβιτς).


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 36' Ψάλτης / 33' Έουλερ, 41' Μεντόγεβιτς


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Marinelli Livio (Ιταλία)
Α' Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
VAR: Fabbri Michael (Ιταλία)
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

Κοντά στις 2.000 τα διαρκείας της ΑΕΛ

Κοντά στις 2.000 τα διαρκείας της ΑΕΛ

Κοντά στις 2.000 τα διαρκείας της ΑΕΛ