Έσπασαν καρδιές στο ΓΣΠ, φρένο και στα δύο σερί

Δημοσιεύθηκε 5.2.2024
Έσπασαν καρδιές στο ΓΣΠ, φρένο και στα δύο σερί

Ούτε ο ΑΠΟΕΛ πήρε την τέταρτη σερί νίκη του ούτε η ΑΕΚ την έκτη διαδοχική. Γαλαζοκίτρινοι και κιτρινοπράσινοι εξήλθαν ισόπαλοι 2-2 στο μεγάλο ματς της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος που διεξήχθη στο ΓΣΠ και στο οποίο έσπασαν… καρδιές στο φινάλε.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Ντβάλι στο 4’, με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει στο 77’ με τον νεοεισελθόντα Τρισκόφσκι και παρότι ο Πέτροβιτς στο 82’ έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τον ΑΠΟΕΛ, οι Λαρνακείς είχαν ξανά απάντηση, με τον Σάντσες στο 86’, ενώ είχαν και ευκαιρίες για την ολική ανατροπή! Σημειώνεται πως το 2-2 έγινε χάρη στο VAR καθώς ο Δανός ρεφ δεν είδε ότι πέρασε ολόκληρη η μπάλα τη γραμμή στην κεφαλιά του Αργεντινού (απέκρουσε από μέσα ο Μπέλετς).

Ο ΑΠΟΕΛ πήγε στους 52 βαθμούς και ναι μεν κράτησε έξι βαθμούς μακριά του την ΑΕΚ όμως κινδυνεύει να δει τον Άρη να μειώνει στο -2 αν κερδίσει την Τρίτη τη Νέα Σαλαμίνα. Η ΑΕΚ έφτασε τους 46 βαθμούς, συνεχίζει να βρίσκεται στο -6 από την κορυφή ενώ είναι στο -1 από τον Άρη, έχοντας παιχνίδι περισσότερο.

Ο αγώνας

Ο ΑΠΟΕΛ ευτύχησε να προηγηθεί με την πρώτη του φάση, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνες στο 4’ ο Ντβάλι έπιασε την κεφαλιά και ο Λέδες, στην προσπάθεια του να διώξει με νέα κεφαλιά, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Πίριτς και μέσα στην εστία της ομάδας του. Στο 10’ ο Βόσνιος πορτιέρο αποσόβησε το 2-0 καθώς νίκησε σε τετ-α-τετ τον Βιγιαφάνες ενώ ακολούθως η ΑΕΚ κράτησε μπάλα, γυρόφερνε την περιοχή των γηπεδούχων, δεν μπορούσε όμως να απειλήσει. Η πρώτη της τελική ήρθε στο 38’ (άστοχο σουτ Γκαρθία) και η πρώτη της αξιόλογη φάση στο 45+2’ με δυνατό σουτ του Ντίμερς (απέκρουσε ο Μπέλετς), ενώ ο ΑΠΟΕΛ απείλησε με σουτ των Μαρκίνιος (40’, κόντραρε) και Κβιλιτάια (45+2’, έξω).

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι γαλαζοκίτρινοι «άγγιξαν» σε δύο περιπτώσεις το δεύτερο γκολ, καθώς στο 53’ ο Ντάλσιο με ένα εξαιρετικό σουτ ανάγκασε τον Πίριτς σε δύσκολη απόκρουση με την μπάλα να χτυπά ακολούθως στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 56’ ο Τσεμπάκ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς ανυπεράσπιστη εστία μετά από έξοδο του Πίριτς, όμως ο Γκαρθία έσωσε στη γραμμή. Δύο σουτ του Ντίμερς δεν έφεραν αποτέλεσμα για την ΑΕΚ, όμως στο 77’, ο Τρισκόφσκι ο οποίος μπήκε αλλαγή, ισοφάρισε από κοντά σε 1-1 μετά από γύρισμα του Μιλίτσεβιτς. Η χαρά στην ΑΕΚ δεν κράτησε για πολύ καθώς στο 82’ ο Πέτροβιτς με υπέροχο τακουνάκι μετά από εκτέλεση κόρνερ έδωσε ξανά το προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ, όμως οι κιτρινοπράσινοι είχαν ξανά απάντηση, καθώς στο 86’ ο Σάντσες με κεφαλιά ισοφάρισε εκ νέου, καθώς ναι μεν ο ρεφ δεν είδε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή πριν τη βγάλει ο Μπέλετς, όμως το γκολ κατακυρώθηκε αργότερα από το VAR.

Η εξέλιξη του αγώνα

-Τέλος αγώνα

94' Ευκαιρία για την ΑΕΚ, σώζει ο Μπέλετς.

90' Κεφαλιά του Τρισκόφσκι, έξω.

-Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.

90' Σουτ του Τόνγκια, διώχνει σε κόρνερ ο Μπέλετς.

88' Ο Δώνης στη θέση του Μαρκίνιος.

88' Σουτ του Τομανέ, πολύ άστοχο.

86' ΓΚΟΛ, 2-2 ισοφαρίζει η ΑΕΚ! Με κεφαλιά του Σάντσες. Ο Μπέλετς είχε αποκρούσει, όμως σύμφωνα με το VAR η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή.

85' Κεφαλιά του Λόπες, δύσκολη απόκρουση του Μπέλετς. Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ.

84' Λόπες αντί Ρομπέρζ.

82' ΓΚΟΛ, 2-1 ο ΑΠΟΕΛ με τον Πέτροβιτς! Με υπέροχο τακουνάκι μετά από εκτέλεση κόρνερ.

80' Σατσιάς και Βιτάλ στις θέσεις των Τσεμπάκ και Σούσιτς.

79' Ζητά πέναλτι ο ΑΠΟΕΛ για ανατροπή του Μαρκίνιος από τον Ντίμερς, δεν σφυρίζει ο Δανός.

77' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει η ΑΕΚ με τον Τρισκόφσκι! Mε προβολή στη γραμμή του τέρματος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα του Μιλίτσεβιτς.

76' Κίτρινη κάρτα στον Τσεμπάκ.

73' Μεχρί αντί Βιγιαφάνες, Τομανέ αντί Κβιλιτάια.

72' Τρισκόφσκι αντί Σολ.

66' Σουτ του Ντίμερς, έξω.

66' Κίτρινη κάρτα στον Σάντσες.

59' Σάντος και Σάντσες στις θέσεις των Φαράζ και Ντιουνκού.

56' Νέα σπουδαία φάση για τον ΑΠΟΕΛ! Άστοχη έξοδος του Πίριτς, ο Τσεμπάκ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την κενή εστία αλλά ο Γκαρθία με κεφαλιά στη γραμμή έσωσε την ΑΕΚ.

53' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με εξαιρετικό σουτ του Ντάλσιο, απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα ο Πίριτς και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

46' Αλλαγή για την ΑΕΚ, Γκιούρτσο αντί Πονς.

Δεύτερο ημίχρονο

3-2 οι τελικές για τον ΑΠΟΕΛ, 60%-40% η κατοχή για την ΑΕΚ.

Τέλος ημιχρόνου

45+2' Σουτ του Κβιλιτάια, έξω.

45+2' Πρώτη καλή φάση για την ΑΕΚ με δυνατό σουτ του Ντίμερς, απέκρουσε σε κόρνερ ο Μπέλετς.

-Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις.

40' Πλασέ του Μαρκίνιος από το ύψος της περιοχής μετά από κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ, κόντραρε και κόρνερ.

38' Σουτ του Γκαρθία, πολύ άστοχο. Πρώτη τελική προσπάθεια για την ΑΕΚ.

-Φτάσαμε τα μισά του ημιχρόνου με τον ρυθμό να είναι πεσμένος και το ματς χωρίς φάσεις.

-Η ΑΕΚ κρατάει μπάλα και προσπαθεί να αντιδράσει όμως δεν έχει απειλήσει μέχρι στιγμής.

10' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με τον Βιγιαφάνες να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Πίριτς και να νικάται από τον Βόσνιο.

4' ΓΚΟΛ, 1-0 ο ΑΠΟΕΛ με τον Ντβάλι! Κεφαλιά του Γεωργιανού μετά από εκτέλεση φάουλ από πλάγια, ο Λέδες με το κεφάλι δεν μπόρεσε να διώξει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Πίριτς.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεμπάκ (80΄ Σατσιάς), Πέτροβιτς, Ντβάλι, Σούσιτς (80΄ Βιτάλ), Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Βιγιαφάνες (73΄ Μεχρί), Μαρκίνιος (88΄ Δώνης), Εντονγκαλά, Κβιλιτάια (73΄ Τομανέ).

ΑΕΚ: Πίριτς, Ντιουνκού (59΄ Σάντσες), Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ (84' Λόπες), Γκαρθία, Λέδες, Πονς (46΄ Γκιούρτσο), Ντίμερς, Τόνγκια, Φαράζ (59΄ Σάντος), Σολ (72' Τρισκόφσκι).

ΣΚΟΡΕΡ: 4΄ Ντβάλι, 82' Πέτροβιτς / 77΄ Τρισκόφσκι, 86΄ Σάντσες

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 76΄ Τσεμπάκ / 66΄ Σάντσες

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Kehlet Jakob

Α' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος

4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης

VAR: Azevedo Malheiro Helder Miguel

AVAR: Βασιλείου Αδάμος

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση