Έριξε τριάρα στα... σβηστά η ΑΕΚ στο ντεμπούτο Μπεν Σιμόν - Πάτησε εξάδα κι άφησε μακριά την ΑΕΛ

Δημοσιεύθηκε 27.11.2023
Έριξε τριάρα στα... σβηστά η ΑΕΚ στο ντεμπούτο Μπεν Σιμόν - Πάτησε εξάδα κι άφησε μακριά την ΑΕΛ

Δεύτερη διαδοχική νίκη για την ΑΕΚ σε ισάριθμα ντέρμπι και νικηφόρο ντεμπούτο για τον Ραν Μπεν Σιμόν στη δεύτερη θητεία του, με τους Λαρνακείς να επικρατούν με 3-0 της ΑΕΛ στο «ΑΕΚ Αρένα» για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος και να «πατούν» στην εξάδα, αφήνοντας μακριά από αυτήν την ΑΕΛ.

Γκαρθία στο 6' (πρώτο του γκολ στη σεζόν), Τόνγκια στο 55' (πρώτο του γκολ στην Κύπρο) και Λόπες στο 87’ (πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα) σκόραραν τα γκολ για τους κιτρινοπράσινους, οι οποίοι έριξαν τριάρα στα… σβηστά, όντας αποτελεσματικοί σε ένα παιχνίδι χωρίς καλό ρυθμό και με ελάχιστες αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Η ΑΕΚ, με το πέμπτο της τρίποντο και δεύτερο σερί μετά το διπλό επί του Απόλλωνα, έφτασε τους 19 βαθμούς, ξεπέρασε τους κυανόλευκους της Λεμεσού κι ανέβηκε στην έκτη θέση, ισοβαθμώντας με τη Νέα Σαλαμίνα και παίρνοντας προβάδισμα έξι βαθμών από την ΑΕΛ στη μάχη της εξάδας, ενώ μείωσαν στο -7 από την κορυφή.

Οι γαλαζοκίτρινοι έμειναν στους 13 βαθμούς και την ένατη θέση και, παρότι υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι τα πλέι οφ, είδαν τις πιθανότητές τους για την εξάδα να μειώνονται ακόμη περισσότερο, καθώς χρειάζονται να ξεπεράσουν τρεις ομάδες έχοντας από όλες σημαντική απόσταση (-6 από ΑΕΚ, Νέα Σαλαμίνα και -5 από Απόλλωνα).

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα κι αφότου έφτιαξε μια-δυο προϋποθέσεις κατάφερε στο 6ο λεπτό να πάρει το προβάδισμα, με κεφαλιά του Γκαρθία μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντίμερς. Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν κακός, οι φάσεις ελάχιστες (κι οι καλές φάσεις μηδαμινές), με τους Λαρνακείς να έχουν μεν την κατοχή αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν. Στην πρώτη της αξιόλογη ευκαιρία, πάντως, λίγο έλειψε η ΑΕΛ να φτάσει στην ισοφάριση, όταν στο 44’ ο Ανδρέου βγήκε φάτσα με τον Πίριτς αλλά πλάσαρε άστοχα.

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, οι γηπεδούχοι σκόραραν με την πρώτη τους φάση. Στο 55’ και μετά από σουτ του Φαράζ που αποκρούστηκε από τον Μούριελ, ο Τόνγκια έκανε το 2-0, εδραιώνοντας το προβάδισμα της ΑΕΚ. Ούτε αυτό το γκολ άλλαξε την εικόνα του αγώνα, οι τερματοφύλακες δεν είχαν καθόλου δουλειά και η ΑΕΛ παρότι έδειξε διάθεση να πιέσει, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να καταστεί απειλητική, αντιθέτως η ΑΕΚ στο φινάλε (87’) βρήκε τρίτο γκολ με τον Λόπες να σκοράρει με προβολή έπειτα από γύρισμα του Γκιούρτσο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

-Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

87' ΓΚΟΛ, 3-0 η ΑΕΚ με τον Λόπες. Με προβολή μετά από γύρισμα του Γκιούρτσο.

82' Αλλαγή για την ΑΕΚ, ο Γκιούρτσο στη θέση του Σολ.

81' Αλλαγή για την ΑΕΛ, ο Κα αντικαθιστά τον Μορέιρα.

77' Σουτ του Λέδες, μαζεύει ο Μούριελ.

76' Αλλαγή για την ΑΕΚ, ο Λόπες στη θέση του Φαράζ.

-Με εξαίρεση το γκολ της ΑΕΚ δεν έχουμε καμία φάση σε μισή ώρα στο β' ημίχρονο.

73' Κίτρινη κάρτα στον Σολ.

65' Αλλαγές για την ΑΕΛ. Τζάλμα αντί Ντέγοεστ, Μακρής αντί Ανδρέου και Τσέρνιχ αντί Μεντόγεβιτς.

64' Αλλαγές για την ΑΕΚ, Μιλίτσεβιτς αντί Ντίμερς και Καπτούμ αντί Τόνγκια.

64' Κίτρινη κάρτα στον Πονς.

55' ΓΚΟΛ, 2-0 η ΑΕΚ με τον Τόνγκια! Τακουνάκι του Σολ στον Φαράζ, σουτ του Γάλλου, απέκρουσε ο Μούριελ και ο Ιταλός στο «ριμπάουντ» σούταρε με τη μία στα δίχτυα.

49' Κίτρινη κάρτα στον Μπάστο.

46' Αλλαγή για την ΑΕΛ, Φραντζής αντί Τσούκα.

Δεύτερο ημίχρονο

-Τρεις με μία οι τελικές προσπάθειες, καμία δεν ήταν στον στόχο εκτός από το γκολ της ΑΕΚ.

Τέλος ημιχρόνου

44' Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Ανδρέου να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Πίριτς μετά από έξοχη πάσα του Μορέιρα, πλάσαρε έξω ο άσος των φιλοξενουμένων.

34' Σουτ του Φαράζ, έξω.

-Χωρίς φάσεις το παιχνίδι, με τον ρυθμό να είναι κακός. Η ΑΕΚ έχει την κατοχή αλλά δεν απειλεί.

20' Εκτέλεση φάουλ του Ντίμερς από μακριά, δεν βρήκε στόχο.

19' Κίτρινη κάρτα στον Ανδρέου.

9' Ευκαιρία για την ΑΕΛ με ωραία ενέργεια και γύρισμα του Μορέιρα, έσωσε ο Γκαρθία προ του αφύλακτου Χέντι που ετοιμαζόταν να σκοράρει.

6' ΓΚΟΛ, 1-0 η ΑΕΚ με τον Γκαρθία! Με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντίμερς.

-Μπήκε δυνατά η ΑΕΚ και ψάχνει ένα γκολ από νωρίς.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΑΕΚ: Πίριτς, Σάντσες, Ρομπέρζ, Τόμοβιτς, Γκαρσία, Λέδες, Πονς, Ντίμερς (64' Μιλίτσεβιτς), Τόνγκια (64' Καπτούμ), Φαράζ (76' Λόπες), Σολ (82' Γκιούρτσο).

ΑΕΛ: Μούριελ, Τσούκα (46' Φραντζής), Μπάστο, Φιλίποβιτς, Ντέγοεστ (65' Τζάλμα), Μορέιρα (81' Κα),Μεντόγεβιτς (65' Τσέρνιχ), Παπαφώτης, Ανδρέου (65' Μακρής), Σρνιτς, Χέντι.

ΣΚΟΡΕΡ: 6' Γκαρθία, 55' Τόνγκια, 87' Λόπες / -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 64' Πονς, 73' Σολ / 19' Ανδρέου, 45+1' Ντέγοεστ, 49' Μπάστο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτίου Κωνσταντίνος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης

Β' Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας

4ος Διαιτητής: Τσαμπαλάς Ανδρέας

VAR: Costa Verissimo Fabio Jose

AVAR: Χριστοδούλου Μαρία

Παρατηρητής: Κυριάκου Αγγέλα

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση