Οι τρεις αγώνες που «κλειδώνουν» τη λίστα για Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ

Δημοσιεύθηκε 9.6.2023
Οι τρεις αγώνες που «κλειδώνουν» τη λίστα για Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ

Μέχρι το τέλος της βδομάδας θα ξεκαθαρίσει οριστικά το σκηνικό σε ό,τι αφορά τους πιθανούς αντιπάλους της Ομόνοιας, του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΚ στον β' προκριματικό γύρο του Conference League.

Υπενθυμίζουμε πως κι οι τρεις ομάδες μας θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους από τον δεύτερο γύρο, ως ισχυρές της κλήρωσης, ως εκ τούτου θα πάρουν ως αντίπαλο μία εκ των 45 «αδυνάτων». Γνωστές είναι ήδη οι 42 ομάδες, ενώ άλλες τρεις θα πάρουν θέση μέχρι την Κυριακή.

Για αρχή, ας δούμε τις 42 ομάδες που δεδομένα θα είναι πιθανοί αντίπαλοι των ομάδων μας, με τις 25 εξ αυτών να αρχίζουν επίσης από τον β' γύρο και άλλες 16 να ξεκινούν από τον πρώτο (θα μπουν στην κλήρωση ως ζευγάρια, καθώς η κλήρωση του β' γύρου θα γίνει πριν από τους αγώνες του πρώτου).

Οι 25 ομάδες που αρχίζουν από τον β' γύρο: Πετροκούμπ (Μολδαβία), Ντρίτα (Κόσοβο), Βοϊβοντίνα (Σερβία), Λουκέρνη (Ελβετία), Βόρσκλα Πολτάβα (Ουκρανία), Μποχέμιανς (Τσεχία), Άαρχους (Δανία), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Χάμαρμπι, Κάλμαρ (Σουηδία), Κάουνο Ζαλγκίρις (Λιθουανία), Πογκόν (Πολωνία), Ζαλαεγκερσέγκι, Κετσκεμέτι, Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία), Σέπσι (Ρουμανία), Καμπάλα, Σαμπάχ (Αζερμπαϊτζάν), Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Βοσνία), ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948, Ορνταμπάσι, Ακτόμπε (Καζακστάν), Τσέλιε (Σλοβενία), Άουντα (Λετονία), Ντιφερντάνζ (Λουξεμβούργο), Τορπέντο (Λευκορωσία).

Οι 16 ομάδες που αρχίζουν από τον α' γύρο: Β36 Tόρσαβν, HB Tόρσαβν (Νήσοι Φαρόε), Αραράτ (Αρμενία), Γκζίρα (Μάλτα), Λεβάδια, Πάιντε (Εσθονία), Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία), Κόνας Κουέι (Ουαλία), Μιλσάμι (Μολδαβία), Γιουρόπα (Γιβραλτάρ), Ντομζάλε (Σλοβενία), Σάντα Κολόμα, Ίντερ Εσκάλδες (Ανδόρρα), Προγκρές (Λουξεμβούργο), Ντιναμό Μπατούμι (Γεωργία), Κρούσαντερς (Β. Ιρλανδία)

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

Η μία από τις τρεις εκκρεμότητες θα επιλυθεί από τον αγώνα πλέι οφ της Βουλγαρίας για το τελευταίο ευρωπαϊκό της εισιτήριο. Η τέταρτη του πρώτου γκρουπ, Λέφσκι Σόφιας, θα τα πει σε μονό αγώνα μπαράζ με την πρώτη του β' γκρουπ, Άρντα κι η νικήτρια θα πάρει θέση στο Conference League αρχίζοντας από τον β' γύρο. Όποια και να είναι, θα είναι στους αδύνατους κι επομένως πιθανή αντίπαλος των ομάδων μας. Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή 11/6 στις 19:00.

Πιο... μπερδεμένα είναι τα πράγματα για τις άλλες δύο εκκρεμότητες. Η Ρίγα (Λετονίας) και η Τομπόλ (Καζακστάν) έχουν εξασφαλισμένη θέση στον β' γύρο του Conference όμως δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα είναι στους ισχυρούς ή τους αδύνατους της κλήρωσης, κάτι που θα καθοριστεί από το ποιες ομάδες θα πάρουν τα τελευταία ευρωπαϊκά εισιτήρια σε Δανία και Τουρκία.

Στη Δανία, θα γίνει (όπως και στη Βουλγαρία) αγώνας μπαράζ (απόψε 9/8 στις 20:00), μεταξύ της Βίμποργκ (τέταρτη στο α' γκρουπ) και της Μίντιλαντ (πρώτη στο β' γκρουπ) με έπαθλο μια θέση στο Conference (β΄ γύρο). Στην Τουρκία το τελευταίο εισιτήριο θα δοθεί μέσω του τελικού κυπέλλου, όπου την Κυριακή θα κοντραριστούν η Φενέρμπαχτσε με την Μπασακσεχίρ. Εάν κυπελλούχος στεφθεί η Μπασακσεχίρ, θα πάρει αυτή το εισιτήριο για το Conference, διαφορετικά αν κερδίσει η Φενέρμπαχτσε (2η στο πρωτάθλημα), θα πάει στην Ευρώπη η τέταρτη του πρωταθλήματος Αντάνα.

Ρίγα και Τομπόλ έχουν αμφότερες ψηλότερη βαθμολογία από Βίμποργκ και Αντάνα, αλλά χαμηλότερη από Μίντιλαντ και Μπασακσεχίρ.

Αυτό σημαίνει πως αν Μίντιλαντ και Μπασακσεχίρ πάρουν τα τελευταία ευρωπαϊκά εισιτήρια των χωρών τους, θα μπουν στους δυνατούς, «ρίχνοντας» Ρίγα και Τομπόλ στους αδύνατους και στη λίστα των πιθανών αντιπάλων των ομάδων μας. Αντιθέτως, εάν παίξουν στο Conference Βίμποργκ και Αντάνα, θα είναι αυτές πιθανοί αντίπαλοι για Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ (Ρίγα και Τομπόλ θα γίνουν ισχυρές). Τέλος, εάν μόνο μία εκ των Βίμποργκ και Αντάνα πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο, τότε πέραν από την ομάδα αυτή, στους αδύνατους θα πάει και η Τομπόλ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση