ΑΕΚ: Η αποτελεσματικότητα την οδηγεί...

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 30.1.2023
ΑΕΚ: Η αποτελεσματικότητα την οδηγεί...
Η ΑΕΚ βρίσκεται στα καλύτερα της, παραμένει στην κορυφή και ενισχύεται σημαντικά

Με τον ίδιο κυνισμό που κέρδισε τα προηγούμενα εντός έδρας ντέρμπι με Ομόνοια, Πάφο και Άρη, κέρδισε και τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ, η οποία βοηθούμενη από την καυτή «Αρένα», αποσπάστηκε στο +4 από τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας και προβάλλει, τη δεδομένη στιγμή, το φαβορί για τον τίτλο.

Η ΑΕΚ κέρδισε όχι διότι ήταν καλύτερη από τον ΑΠΟΕΛ, αλλά επειδή ήταν πιο αποτελεσματική. «Έκτισε» την επιτυχία της στα δύο γκολ που σημείωσε στις αρχές των δύο ημιχρόνων και στη συνέχεια έδωσε χώρο στον ΑΠΟΕΛ, χωρίς να κινδυνεύσει σοβαρά, με εξαίρεση δύο φάσεις στο πρώτο 20λεπτο, διάστημα κατά το οποίο η ομάδα του Μιλόγεβιτς έβγαλε αντίδραση, και στην τελευταία φάση του αγώνα, ενώ η τύχη ήταν με το μέρος της (χρειάζεται και αυτή) στη φάση του δοκαριού με τον Εφραίμ. Είχε, όμως, και η ΑΕΚ τις δικές της καλές ευκαιρίες.

Το αμυντικό δίδυμο Τόμοβιτς - Μιλίσεβιτς βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά, αναχαιτίζοντας τις πλείστες επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων, ενώ ο Πίριτς ήταν για μία ακόμα φορά σταθερότατος. Ο Πονς έκανε μπόλικη δουλειά στη μεσαία γραμμή και ο Φαράζ ήταν μια μόνιμη απειλή για την άμυνα του ΑΠΟΕΛ.

Ο 24χρονος Γάλλος πέτυχε γκολάρα, σκοράροντας για τρίτο σερί παιχνίδι! Ο Γκαρσία (κι αυτός έκανε καλό παιχνίδι) πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ πήρε ρεβάνς για την ήττα που δέχθηκε στον πρώτο γύρο, συνεχίζοντας ένα αήττητο σερί 13 αγώνων, με 12 νίκες και μία ισοπαλία. Στην «Αρένα» είναι αχτύπητη, αφού σε 11 ματς έχει 10 νίκες και μία ισοπαλία.

Ο Γκιούρτσο έγινε αναγκαστική αλλαγή και το μέγεθος του προβλήματός του θα διαφανεί τις επόμενες μέρες. Ο Γιάκολις έκανε ντεμπούτο (αντικατέστησε τον Γκιούρτσο) και έδειξε καλά στοιχεία, μοιράζοντας την ασίστ στο γκολ του Φαράζ. Χρειάζεται, όμως, χρόνο προσαρμογής.

«Γεμίζει»

Η ΑΕΚ ενισχύεται την κατάλληλη στιγμή, αφού τα μυϊκά προβλήματα κάνουν πλέον συχνά την εμφάνισή τους σε παίκτες της. Μετά την ακύρωση της μεταγραφής του 22χρονου Γκανέζου Μάλικ Αμπουμπακάρι, ο Τσάβι Ρόκα ενήργησε αστραπιαία και «έκλεισε» τον 35χρονο επιθετικό, σερβικής καταγωγής, Νεμάνιαν Νίκολιτς, ο οποίος μετρά 42 συμμετοχές με την Εθνική Ουγγαρίας (8 γκολ).

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε χθες την απόκτησή του μέχρι το τέλος της σεζόν. Στο πρώτο μισό της σεζόν αγωνιζόταν στην Τουρκία με την Πεντίκσπορ (9 συμμετοχές). Η ΑΕΚ ανακοίνωσε και την απόκτηση του 33χρονου Ουκρανού επιθετικού Αρτέμ Γκρόμοφ για τον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Πένθος στην ΑΕΚ

Πένθος στην ΑΕΚ

Πένθος στην ΑΕΚ

Χρειάζεται το… αυτονόητο πριν τον τελικό

Χρειάζεται το… αυτονόητο πριν τον τελικό

Χρειάζεται το… αυτονόητο πριν τον τελικό

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ