Πόσο μεγάλωσες ΑΕΚ!

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 17.9.2022
Πόσο μεγάλωσες ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ της Λάρνακας γίνεται η ΑΕΚ της Ευρώπης, αφού τα φετινά φοβερά επιτεύγματα των κιτρινοπράσινων στα ευρωπαϊκά σαλόνια γεμίζουν με υπερηφάνεια τον φίλαθλο κόσμο της Λάρνακας.

Μια ομάδα που κουβαλά την πλούσια ιστορία της ΕΠΑ και του ΠΟΛ, αλλά παράλληλα «χτίζει», χρόνο με τον χρόνο, και τη δική της, ξεχωριστή ιστορία. Το σπουδαίο διπλό μέσα στην Πολωνία απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου ήταν το επιστέγασμα της επαγγελματικής δουλειάς που γίνεται στον οργανισμό της ΑΕΚ από τη διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο, ειδικότερα από τον Χοσέ Λουίς Όλτρα.

Συνολικά οκτώ ευρωπαϊκά παιχνίδια έχει δώσει μέχρι σήμερα η ΑΕΚ. Και όχι με αντιπάλους αμελητέες ποσότητες. Και στα οκτώ παιχνίδια η απόδοση της ομάδας κυμάνθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, έχοντας καλή οργάνωση και τακτική στο παιχνίδι της. Οι κιτρινοπράσινοι έμαθαν να πραγματοποιούν «επαγγελματικές» εμφανίσεις και να παίρνουν το ζητούμενο.

Οκτώ ματς, τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες, μία ήττα (στο 90+4΄ από τη Ρεν). Η ΑΕΚ πανηγύρισε 13 γκολ και δέχθηκε οκτώ. Επίσης, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι σε τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια, με αντιπάλους τη Μίντιλαντ (έριξε πεντάρα στη Λάτσιο προψές), την Παρτιζάν, την Ντνίπρο και την Ντιναμό Κιέβου, δεν έχει δεχθεί ήττα. Πέτυχε δύο διπλά (με τις δύο ουκρανικές ομάδες) και απέσπασε άλλες δύο ισοπαλίες.

Σπουδαία, ομολογουμένως, επιτεύγματα για κυπριακή ομάδα, για τα οποία σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχει η τεχνική ηγεσία, η οποία φαίνεται πως κάνει σωστή δουλειά. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο πάντοτε απαιτείται η ανάλογη συνέχεια. Ωστόσο, τα πρώτα δείγματα γραφής είναι απόλυτα ενθαρρυντικά. Ο Άνταμ Γκιούρτσο πέτυχε το τρίτο του φετινό ευρωπαϊκό γκολ. Προηγήθηκαν τα τέρματα σε βάρος της Μίντιλαντ και της Ντνίπρο. Η γκολάρα που πέτυχε στην Κρακοβία είναι, σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ, μεταξύ των υποψηφίων για το ωραιότερο τέρμα της εβδομάδας στις διοργανώσεις της.

Η έμπνευση του 31χρονου Ούγγρου μεσοεπιθετικού ήταν φοβερή. Για πολλοστή φορά ο Γκιούρτσο απέδειξε ότι είναι παίκτης που μπορεί με μία ενέργειά του να κάνει τη διαφορά. Συγκλονιστικός σε ακόμα ένα ευρωπαϊκό ματς και ο κόσμος της ΑΕΚ, που μετέτρεψε σε «Αρένα» το γήπεδο της Κρακοβίας.

Αχ αυτό το γκολ…

Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ θα παίξει εκτός έδρας με τη Φενέρμπαχτσε. Εάν καταφέρει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στην Κωνσταντινούπολη, τότε θα παίξει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Γιουρόπα ή του Κόνφερενς στην «Αρένα», αφού μετέπειτα θα φιλοξενήσει διαδοχικά τους Τούρκους και τους Ουκρανούς της Ντιναμό. Στην ΑΕΚ εύχονται το γκολ που δέχθηκαν από τη Ρεν στην τελευταία φάση του αγώνα της πρεμιέρας να μην κοστίσει στο τέλος της ημέρας…

Η αποστολή της ΑΕΚ επέστρεψε χθες στην Κύπρο και σε χρόνο ρεκόρ καλείται να προετοιμαστεί για το εξαιρετικά δύσκολο αυριανό παιχνίδι με την Πάφο (18/9, 19:00). Θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν αλλαγές για φρεσκάρισμα στο βασικό σχήμα.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση