Οι... εμπνεύσεις του Όλτρα

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 6.8.2022
Οι... εμπνεύσεις του Όλτρα

Οι παρεμβάσεις του Χοσέ Λουίς Όλτρα από τον πάγκο γύρω στο 60΄ ήταν αυτές που άλλαξαν προς το καλύτερο την εικόνα της ΑΕΚ και καθόρισαν, σε μεγάλο βαθμό, την μετέπειτα εξέλιξη του αγώνα με την Παρτιζάν. Σ' ένα σημείο όπου η ΑΕΚ έδειχνε πελαγωμένη, κυρίως μεσοεπιθετικά, το (τριπλό) φρεσκάρισμα που επιχείρησε ο Ισπανός κόουτς με την είσοδο των Άλτμαν, Γκάμα και Λόπες (βγήκαν οι Τρισκόφσκι, Γκιούρτσο και Ολατούντζι που υστέρησαν) ήταν αυτό που βοήθησε την ομάδα της Λάρνακας να ανεβάσει στροφές, ώστε να βελτιώσει κατακόρυφα την απόδοσή της και να φθάσει στην ολική ανατροπή. Σημαντικότατη νίκη για την ΑΕΚ, ειδικά με τον τρόπο που επιτεύχθηκε, αλλά δεν αρκεί.

Οι κιτρινοπράσινοι θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτούς στο Βελιγράδι προκειμένου να επιστρέψουν στη Λάρνακα έχοντας την πρόκριση στις αποσκευές τους. Μία πρόκριση που θα σημαίνει σίγουρη παρουσία της ομάδας στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ (και μερικά εκατομμύρια στα ταμεία), αλλά και συνέχιση της πορείας στο Γιουρόπα Λιγκ με προοπτική μεγαλύτερου οικονομικού οφέλους. Η βελτίωση, ωστόσο, σε πολλούς αγωνιστικούς τομείς φαντάζει επιτακτική ανάγκη ενόψει της ρεβάνς. Η νίκη δεν πρέπει να παρασύρει κανέναν στο κιτρινοπράσινο στρατόπεδο. Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή μέχρι το 60΄. Ειδικά στο πρώτο μέρος, το 0-1 ήταν κολακευτικό για εκείνην. Ήταν μια ομάδα που παρουσίασε πολλά κενά στην άμυνα, ενώ ήταν ανύπαρκτη στο δημιουργικό κομμάτι.

Τι σου είναι, όμως, καμιά φορά το ποδόσφαιρο. Την ώρα που η ομάδα έδειχνε «εγκλωβισμένη» και αδύνατη να βγάλει αντίδραση και η κερκίδα «έβραζε» με τα χοντρά λάθη που γινόντουσαν, κυρίως του Άνχελ Γκαρσία, που ήταν μια «τρύπα» από μόνος του στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Ισπανός μπακ εκμεταλλεύτηκε μία εκτέλεση κόρνερ και ισοφάρισε για την ομάδα του. Ήταν ένα γκολ ψυχολογίας για τον ίδιο τον παίκτη, αλλά και για την ομάδα του. Στις αρχές της επανάληψης η ΑΕΚ είχε την τύχη με το μέρος της στη φάση με το δοκάρι του Γκόμες στο 54΄. Το γενικό λίφτινγκ, όμως, που επιχειρήθηκε στο 60΄ στη μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ άλλαξε άρδην την εικόνα του ματς μέχρι το τέλος.

Τα κόρνερ

Στα παιχνίδια με τη Μίντιλαντ η ΑΕΚ δέχθηκε δύο γκολ από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ. Κόντρα στην Παρτιζάν πέτυχε και τα δύο της γκολ από εκτελέσεις κόρνερ του Γκουστάβο, ο οποίος μαζί με τον Σανχούρχο ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας τους. Το ευτύχημα για την ΑΕΚ είναι ότι σε μία κακή βραδιά των μεσοεπιθετικών της παικτών, δύο αμυντικοί κατάφεραν να «βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά» και να δώσουν τις λύσεις στο γκολ.

12 ματς, καμία ήττα

Το προχθεσινό ήταν το 12ο ευρωπαικό παιχνίδι που έδωσε η ΑΕΚ μέσα στην «Αρένα». Σε 90 λεπτά (χωρίς να υπολογίζεται η ήττα στα πέναλτι από τη Μίντιλαντ) μετρά 9 νίκες και 3 ισοπαλίες. Σε ακόμα ένα παιχνίδι ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν ο 12ος παίκτης της ομάδας δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα. Κόπηκαν περισσότερα από 5.000 εισιτήρια. Με τη Μίντιλαντ κόπηκαν 6.128 εισιτήρια.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υπέταξε τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ κι έκανε το 1-0 στα ημιτελικά

Υπέταξε τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ κι έκανε το 1-0 στα ημιτελικά

Υπέταξε τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ κι έκανε το 1-0 στα ημιτελικά

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Δεν θέλει ευτράπελα στην τελευταία... παράσταση

Δεν θέλει ευτράπελα στην τελευταία... παράσταση

Δεν θέλει ευτράπελα στην τελευταία... παράσταση

Έχεις δύο ομάδες; Τίγκα στο άγχος!

Έχεις δύο ομάδες; Τίγκα στο άγχος!

Έχεις δύο ομάδες; Τίγκα στο άγχος!