Βλέποντας και πράττοντας

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 12.7.2022
Βλέποντας και πράττοντας
Καλύφθηκαν οι βασικές ελλείψεις των κιτρινοπρασίνων

Ολοκλήρωσε τον βασικό μεταγραφικό της σχεδιασμό η ΑΕΚ με την απόκτηση των Μπρούνο Γκάμα και Ράφα Λόπες, και πλέον οι όποιες εκκρεμότητες όσον αφορά τη συμπλήρωση του ρόστερ έχουν να κάνουν με την απόκτηση ενός τερματοφύλακα κάτω των 22 ετών, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα μία κίνηση ενίσχυσης με νεαρό ποδοσφαιριστή που να έχει καλή προοπτική. Εκτός, βέβαια, κι αν προκύψει κάποια άλλη (έκτακτη) ανάγκη μέσα από τους ευρωπαϊκούς αγώνες που θα δώσει το προσεχές διάστημα η ομάδα. Με την ολοκλήρωση πέντε μεταγραφών μέχρι στιγμής (Πίριτς, Κάσας, Γκάμα, Λόπες, Σανχούρχο), την αποδέσμευση άλλων πέντε παικτών (Λεάλ, Λαμπόικο, Παναδέρο, Ακοράν, Τιάγκο), τη μη συμπερίληψη των Εσπινόσα, Ντάρμπισαϊαρ και Τάντι στα πλάνα για τη νέα σεζόν, αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό του τερματοφύλακα Α. Παρασκευά, το έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ για τη σεζόν 2022-23 έχει διαμορφωθεί ως ακολούθως:

Τερματοφύλακες: Πίριτς, Τούμπας

Ακραία μπακ: Ροσάλες, Κάσας, Γκαρσία, Εγγλέζου

Στόπερ: Μιλίσεβιτς, Τόμοβιτς, Γκονζάλεθ, Χριστοφόρου

Κεντρικοί μέσοι: Σανχούρχο, Μάμας, Γκουστάβο, Ναούμ, Μαρτής, Άλτμαν

Περιφερειακοί επιθετικοί: Γκάμα, Γκιούρτσο, Φαράζ, Σιαθάς

Σέντερ φορ: Τρισκόφσκι, Λόπες, Ρομό, Ολατούντζι

Βέβαια, θα πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές στο υφιστάμενο ρόστερ οι οποίοι μπορούν να αγωνιστούν και να προσφέρουν σε διαφορετικές θέσεις, όπως για παράδειγμα ο Χριστοφόρου, ο οποίος έχει παίξει στα φιλικά της Ουγγαρίας ως δεξιός μπακ. Επίσης, ο Τρισκόφσκι γνωρίζει άριστα τη θέση του κρυφού κυνηγού πίσω από τον φορ, αφού στα πλείστα περσινά ματς σ’ αυτή τη θέση αγωνίστηκε, ενώ ο Σανχούρχο μπορεί να παίξει και τη θέση του στόπερ. Όσον αφορά τον Άλτμαν, μπορεί να αγωνιστεί και στα φτερά της επίθεσης.

Προτεραιότητα στους διαρκείας

Η ΑΕΚ υπενθυμίζει ότι μέχρι αύριο προτεραιότητα για την περίοδο ανανεώσεων των εισιτηρίων διαρκείας έχουν οι κάτοχοι διαρκείας της σεζόν 2019-20 για να διατηρήσουν τις θέσεις τους που υπήρχαν προ κορωνοϊού. Από τις 14 έως 16 Ιουλίου προτεραιότητα έχουν οι περσινοί κάτοχοι που δεν είχαν εισιτήριο διαρκείας τη σεζόν 2019-20, ενώ από τις 18 Ιουλίου η αγορά των εισιτηρίων διαρκείας θα είναι ελεύθερη.

Πρόβα τζενεράλε

Με ενδιαφέρον ο κόσμος της ΑΕΚ περιμένει το σημερινό φιλικό παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ (19:00), το οποίο θεωρείται πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με τη Μίντιλαντ στη Δανία (19/7). Λογικά, ο Όλτρα θα δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους ποδοσφαιριστές που προορίζει για βασικούς στον πρώτο αγώνα για τον Β' προκριματικό γύρο του Τσιάμπιονς Λιγκ. Χρόνο συμμετοχής αναμένεται να πάρουν και οι νεοαποκτηθέντες Γκάμα και Λόπες.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υπέταξε τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ κι έκανε το 1-0 στα ημιτελικά

Υπέταξε τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ κι έκανε το 1-0 στα ημιτελικά

Υπέταξε τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ κι έκανε το 1-0 στα ημιτελικά

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Δεν θέλει ευτράπελα στην τελευταία... παράσταση

Δεν θέλει ευτράπελα στην τελευταία... παράσταση

Δεν θέλει ευτράπελα στην τελευταία... παράσταση

Έχεις δύο ομάδες; Τίγκα στο άγχος!

Έχεις δύο ομάδες; Τίγκα στο άγχος!

Έχεις δύο ομάδες; Τίγκα στο άγχος!