Με Ρομό έκανε το πρώτο βήμα η ΑΕΛ, που κέρδισε δύσκολα τη Νέα Σαλαμίνα!

Δημοσιεύθηκε 14.2.2023
Με Ρομό έκανε το πρώτο βήμα η ΑΕΛ, που κέρδισε δύσκολα τη Νέα Σαλαμίνα!

Η ΑΕΛ κέρδισε με 1-0 τη Νέα Σαλαμίνα στο στάδιο «Άλγαμεγα» και έτσι πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Σε ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ πιο νωρίς, στο τέλος χαμογέλασαν οι «λέοντες». Το γκολ για την ομάδα της Λεμεσού πέτυχε ο Ρομό με πέναλτι στο 80ο λεπτό, το πρώτο τέρμα με τα γαλαζοκίτρινα για τον Βενεζουελάνο. Ο επαναληπτικός είναι ορισμένος για τις 2 Μαρτίου (17:00) στο «Αμμόχωστος».

Το ματς

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά του αγώνα με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν, έχοντας παράλληλα το μυαλό τους στην άμυνα. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο η ΑΕΛ ανέβασε ρυθμούς και απώλεσε μεγάλες ευκαιρίες με Ρομό και Τσέρνιχ, αφού ο Μελισσάς ήταν έτοιμος και στις δύο περιπτώσεις. Οι ερυθρόλευκοι «απάντησαν» με μια φάση διαρκείας στην οποία είχαν μάλιστα και δοκάρι. Ο Σαλάλιχ που επιχείρησε το σουτ βρήκε την οριζόντια δοκό, στην επαναφορά ο Οφόρι έκανε το σουτ η μπάλα σε σώματα και κατέληξε στον Σάντι που έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία. Ακολούθως η ομάδα της Αμμοχώστου δέχτηκε και πάλι πίεση αλλά ο εξαιρετικός φέτος, Νίκος Μελισσάς είπε ξανά «όχι» σε σουτ των Τζάλμα και Κατσανίκλιτς. Έτσι παρά το ότι υπήρξαν ευκαιρίες και γρήγορος ρυθμός το πρώτο ημίχρονο έληξε στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο με τη Νέα Σαλαμίνα να μπαίνει δυνατά και να χάνει διπλή χαμένη ευκαιρία. Σε πρώτο χρόνο ο Ολιβέιρα απόκρουσε το πλασέ του Ντορεγκαράι ενώ στη συνέχεια το σουτ του Τσίκο πέρασε έξω. Ο Τζάλμα απέιλησε με μακρινό σουτ από πλευράς ΑΕΛ, με τον Μελισσά να απογειώνεται και να απομακρύνει για ακόμη μια φορά. Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, οι δύο ομάδες προσπαθούσαν με την ΑΕΛ να βρίσκει τον τρόπο να «ξεκλειδώσει» την άμυνα Νέας Σαλαμίνας με πέναλτι. Ο Φωτίου σφύριξε για παράβαση του Οφόρι, ο οποίος στην προσπάθεια του να διώξει, μετά από κόντρα η μπάλα κτύπησε στο χέρι του. Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR με το οποίο επικυρώθηκε η απόφαση του διαιτητή. Ο Ρόμο ανάλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και έτσι στο 80ο λεπτό διαμόρφωσε το 1-0 για τους «λέοντες», με τη Νέα Σαλαμίνα να επιχειρεί να βγάλει αντίδραση αλλά το σκορ να παραμένει το ίδιο μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης:

Τέλος του αγώνα.

90' Όμορφη σέντρα του Σεργίου, δυνατή κεφαλιά του Ντορεγκαράι, η μπάλα μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ολιβέιρα.

80' Εκτελεί εύστοχα ο Ρόμο, 1-0 για την ΑΕΛ.

78' Ο Φωτίου σφύριξε πέναλτι για την ΑΕΛ σε χέρι του Οφόρι όταν ο ποδοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας στην προσπάθεια του να διώξει, μετά από κόντρα, η μπάλα κτύπησε στο χέρι του.

70' Σέντρα του Κασά, ο Άδωνη στέλνει τη μπάλα στον η μπάλα καταλήγει στον Τσέρνιχ, του οποίου το σουτ χτυπά σε σώματα.

55' Μακρινό δυνατό σουτ του Τζάλμα, απογειώνεται ο Μελίσσας και διώχνει σε κόρνερ.

53' Πλασέ του Τσίκο, στα χέρια του Ολιβέιρα.

50' Διπλή χαμένη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα. Σε πρώτο χρόνο ο Ολιβέιρα απόκρουσε το πλασέ του Ντορεγκαράι ενώ στη συνέχεια το σουτ του Τσίκο πέρασε έξω.

Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

Τέλος ημιχρόνου.

45' Μακρινό σουτ του Κατσανίκλιτς και πάλι ο Μελισσάς σώζει την εστία της Νέας Σαλαμίνας.

41' Απευθείας εκτέλεση του Τζάλμα, σταθερά ο Μελίσσας.

33' Δοκάρι για τη Νέα Σαλαμίνα! Ο Σαλάλιχ που επιχείρησε το σουτ βρήκε την οριζόντια δοκό, στην επαναφορά ο Οφόρι έκανε το σουτ η μπάλα σε σώματα και κατέληξε στον Σάντι που έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.

30' Κάθετη του Παπαφώτη στη πλάτη της Σαλαμίνας, ο Παντελή από τα δεξιά έκανε τη σέντρα, προ του Τσέρνιχ ο Ντιακιτέ κάνει σπουδαία άμυνα και σώζει την εστία του Μελίσσα.

26' Ο Ρομό βγήκε απέναντι από τον Μελίσσα, έκανε το πλασέ, όμως ο τερματοφύλακας ερυθρολεύκων απέκρουσε σωτήρια.

23' Εκτέλεση φάουλ του Τζάλμα, ο Μελίσσας στέλνει σε κόρνερ που περνά ανεκμετάλλευτο.

17' Γύρισμα του Τζάλμα στον Κατσανίκλιτς, αυτός κάνει το πλασέ με τη μπάλα να χτυπά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

12' Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ! Μετά από σέντρα ο Μελίσσας έδιωξε η μπάλα κατέληξε στον Τσέρνιχ που έκανε το σουτ, η μπάλα όμως χτύπησε σε σώματα.

3' Σουτ του Μάντζεκ, αποκρούει σταθερά ο Ολιβέιρα.

- Έναρξη του αγώνα.

ΑΕΛ: Ολιβέιρα, Παντελή, Ντέγοεστ, Τζάλμα, Ζντραφκόφσκι, Κοντινέλα (65' Μπεραχίνο), Μπιλοβάρ, Τσέρνιχ, Κατσανίκλιτς (65' Κάσα), Μιραλάς (22' Παπαφώτης), Ρομό (88' Μιλιντσεάνου).

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Κατσικάς, Ντιακιτέ, Καρλίτος (90+1' Μαργκάσα), Οφόρι, Μάντζεκ (90' Τιάγκο), Τσίκο (90' Μαργκάσα), Σαλαλίχ (68' Μποτεάκ), Ντορεγκαράι.

ΣΚΟΡΕΡ: 80' Ρόμο/ -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -/ 30' Σάλαλιχ, 65' Κατσικάς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Εγγλέζου Νίκος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος

4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Καλογήρου Μάριος

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Φιλική ήττα για τη Νέα Σαλαμίνα αν και «ήταν πολύ καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα»

Φιλική ήττα για τη Νέα Σαλαμίνα αν και «ήταν πολύ καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα»

Φιλική ήττα για τη Νέα Σαλαμίνα αν και «ήταν πολύ καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα»

Δοκιμάζεται στη Μπρέσια ο Βίκτωρος - Οι όροι της συμφωνίας με τη Νέα Σαλαμίνα

Δοκιμάζεται στη Μπρέσια ο Βίκτωρος - Οι όροι της συμφωνίας με τη Νέα Σαλαμίνα

Δοκιμάζεται στη Μπρέσια ο Βίκτωρος - Οι όροι της συμφωνίας με τη Νέα Σαλαμίνα

Tα τέσσερα φιλικά της Νέας Σαλαμίνας για τον Αύγουστο

Tα τέσσερα φιλικά της Νέας Σαλαμίνας για τον Αύγουστο

Tα τέσσερα φιλικά της Νέας Σαλαμίνας για τον Αύγουστο

Καλωσόρισε τον «πύργο» της

Καλωσόρισε τον «πύργο» της

Καλωσόρισε τον «πύργο» της