Τα σενάρια για την άνοδο, οι ισοβαθμίες και τι χρειάζεται η Ομόνοια 29Μ για την ανατροπή

Δημοσιεύθηκε 22.4.2023
Τα σενάρια για την άνοδο, οι ισοβαθμίες και τι χρειάζεται η Ομόνοια 29Μ για την ανατροπή

Η Ομόνοια 29ης Μαΐου δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της στον μεγάλο αγώνα με την ΑΕΖ και να πάρει τη νίκη που θα ισοδυναμούσε με... μισή άνοδο, με τους Ζακακιώτες να μένουν «όρθιοι» στο Δάλι (0-0) και να πηγαίνουν στο φινάλε έχοντας, όπως και ο Εθνικός, μεγάλο προβάδισμα (ανέβηκε μαθηματικά ο Οθέλλος).

Η ΑΕΖ παρέμεινε στη δεύτερη θέση (53β.), ο Εθνικός με τη νίκη του (4-0) επί του Αχυρώνα Ονήσιλου ανέβηκε με 52 τρίτος (κάτι που θα γινόταν ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο Ομόνοια 29Μ-ΑΕΖ) κι η Ομόνοια έπεσε (50β.) στην τέταρτη θέση, κάτι που σημαίνει πως, για να ανέβει, πέραν από το να κερδίσει τον Οθέλλο, χρειάζεται και... στραβοπάτημα στο φινάλε από ΑΕΖ ή Εθνικό.

Η βαθμολογία

1. Οθέλλος 56

2. ΑΕΖ 53

3. Εθνικός 52

------------------------------------

4. Ομόνοια 29Μ 50

Αν και σε κάθε περίπτωση φαίνονται ελάχιστες οι πιθανότητες να «γκελάρουν» στο τελευταίο τους παιχνίδι είτε οι Ζακακιώτες είτε οι Αχνιώτες, είναι αν μη τι άλλο θετικό για την Ομόνοια και της αυξάνει κάπως τις πιθανότητες το ότι υπερέχει των αντιπάλων της σε κάθε πιθανή ισοβαθμία (σε διπλή με την ΑΕΖ, σε διπλή με τον Εθνικό, σε τριπλή και με τους δύο).

Αυτό σημαίνει πως για να κάνει την ανατροπή η Ομόνοια 29ης Μαΐου και να εξασφαλίσει στο φινάλε την άνοδο, θα χρειαστεί αφενός να νικήσει τον Οθέλλο στην Αθηαίνου κι αφετέρου είτε ο Εθνικός να μην κερδίσει την Πέγεια, είτε η ΑΕΖ να χάσει από την Ομόνοια Αραδίππου.

Από πλευράς της η ΑΕΖ αρκείται και με ισοπαλία απέναντι στην Ομόνοια Αραδίππου για να ανέβει, ενώ θα τα καταφέρει και με ήττα αν είτε η Ομόνοια δεν κερδίσει, είτε ο Εθνικός ηττηθεί.

Τέλος, ο Εθνικός για να εξασφαλίσει την άνοδο χρειάζεται είτε να κερδίσει την Πέγεια, είτε να μην νικήσει η Ομόνοια 29Μ, είτε σε περίπτωση ισοπαλίας του και νίκης της Ομόνοιας, να ηττηθεί η ΑΕΖ (πέφτει τέταρτη η ΑΕΖ στην τριπλή ισοβαθμία).

Η τελευταία αγωνιστική (29/4, 17:00)

Οθέλλος - Ομόνοια 29Μ

ΑΕΖ - Ομόνοια Αραδίππου

Εθνικός - Πέγεια

Οι πιθανές ισοβαθμίες

- Σε διπλή ισοβαθμία Ομόνοιας 29Μ και Εθνικού (νίκη Ομόνοιας, ισοπαλία Εθνικού) υπερέχει η Ομόνοια (έχει νίκη και ισοπαλία στα μεταξύ τους στη β' φάση).

- Σε διπλή ισοβαθμία ΑΕΖ και Ομόνοιας 29Μ (νίκη Ομόνοιας, ήττα ΑΕΖ) υπερέχει η Ομόνοια 29Μ (έχει νίκη και ισοπαλία στα μεταξύ τους στη β' φάση).

- Σε τριπλή ισοβαθμία ΑΕΖ, Ομόνοιας 29Μ και Εθνικού (νίκη Ομόνοιας, ισοπαλία Εθνικού, ήττα ΑΕΖ) υπερέχει η Ομόνοια 29Μ (οκτώ βαθμοί στα μεταξύ τους, πέντε ο Εθνικός, δύο η ΑΕΖ).

- Σε διπλή ισοβαθμία ΑΕΖ και Εθνικού (ήττα ΑΕΖ, ισοπαλία Εθνικού, να μην νικήσει η Ομόνοια) υπερέχει ο Εθνικός (έχει νίκη και ισοπαλία στα μεταξύ τους στη β' φάση).

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Οι έδρες των ομάδων της Β΄ Κατηγορίας

Οι έδρες των ομάδων της Β΄ Κατηγορίας

Οι έδρες των ομάδων της Β΄ Κατηγορίας

Κλήρωση Πρωταθλήματος Γ

Κλήρωση Πρωταθλήματος Γ' Κατηγοριάς

Κλήρωση Πρωταθλήματος Γ' Κατηγοριάς

Πρόγραμμα Πρωταθλήματος Γ

Πρόγραμμα Πρωταθλήματος Γ' Κατηγορίας περιόδου 2024 - 2025

Πρόγραμμα Πρωταθλήματος Γ' Κατηγορίας περιόδου 2024 - 2025

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας