Ο απολογισμός δεν ικανοποιεί

Δημοσιευτηκε:

Ο απολογισμός δεν ικανοποιεί

Φέτος η ΑΕΚ στο «Αρένα» μετά πέντε νίκες, πέντε ισοπαλίες και μια ήττα

Πάνε σχεδόν τρεις μήνες από την ημέρα που μπήκε λουκέτο στο «ΑΕΚ Αρένα»… Η πανδημία του κορωνοϊού έχει παραλύσει τα πάντα στην Κύπρο και σε ολόκληρο τον πλανήτη και όπως ήταν φυσικό η έδρα της ΑΕΚ δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Ήταν 23 Φεβρουαρίου 2020 όταν οι κιτρινοπράσινοι έδιναν το τελευταίο τους εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος πριν ξεσπάσει η πανδημία της νόσου COVID-19.


Η ΑΕΚ κόλλησε, τότε, στην άγονη ισοπαλία με τη Νέα Σαλαμίνα (0-0), αποτέλεσμα το οποίο κράτησε την ομάδα πίσω από τις προνομιούχες θέσεις της βαθμολογίας και που στοίχισε τη δουλειά του Ηλία Χαραλάμπους ως πρώτου προπονητή. Η οδυνηρή ισοπαλία με τη Σαλαμίνα για το πρωτάθλημα ήλθε… καπάκι μετά την εντός έδρας ισοπαλία-αποκλεισμό (1-1) με την ΑΕΛ για το κύπελλο, που διεξήχθη στις 19 Φεβρουαρίου. Δύο ανεπιθύμητες ισοπαλίες, λοιπόν, ήταν τα τελευταία αποτελέσματα της ΑΕΚ μέσα στο «Αρένα» πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος.


Ωστόσο, οι κιτρινοπράσινοι ευελπιστούν ότι το πρωτάθλημα θα επαναρχίσει αρχές Ιουνίου, προκειμένου να κυνηγήσουν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους τις όποιες ελπίδες τους έχουν απομείνει για να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη περίοδο. Τη φετινή σεζόν, η ΑΕΚ έδωσε συνολικά 16 επίσημα παιχνίδια για το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Γιουρόπα Λιγκ μέσα στο «Αρένα» πριν από τη διακοπή. Πανηγύρισε οκτώ νίκες, εφτά φορές εξήλθε ισόπαλη και δέχθηκε μία ήττα, από την Ανόρθωση την 11η αγωνιστική.


Τρία παιχνίδια έδωσε στο πλαίσιο των προκριματικών γύρων του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας απολογισμό δύο νίκες και μία ισοπαλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Οκτώβριο του 2016, όταν άνοιξε τις πύλες του το «Αρένα», η ΑΕΚ παραμένει αήττητη στην έδρα της στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια. Στο πρωτάθλημα αγωνίστηκε σε 11 παιχνίδια, έχοντας πέντε νίκες, πέντε ισοπαλίες και μία ήττα. Απολογισμός όχι και τόσο ικανοποιητικός, συγκρίνοντάς τον με τις εντός έδρας επιδόσεις της μέσα στο «Αρένα» τα προηγούμενα χρόνια. Στον θεσμό του κυπέλλου έδωσε δύο αγώνες, κερδίζοντας την Καρμιώτισσα και φέρνοντας ισοπαλία με την ΑΕΛ, που σήμανε και τον αποκλεισμό της ομάδας από την ημιτελική φάση του θεσμού.


Έπονται ντέρμπι


Θυμίζουμε ότι σε περίπτωση που επαναρχίσει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ θα δώσει τα τέσσερα από τα πέντε επόμενα παιχνίδια της για τα πλέι οφ μέσα στο «ΑΕΚ Αρένα». Ως εκ τούτου, καλείται να εκμεταλλευτεί στο απόλυτο την έδρα της, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος και να αυξήσει τις ελπίδες της για εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου.