Δεν «έσβησαν» ούτε τα 4,5 χρόνια, ούτε τα 28

Δημοσιεύθηκε 22.3.2024
Δεν «έσβησαν» ούτε τα 4,5 χρόνια, ούτε τα 28

Λίγα λεπτά μακριά από μία νίκη η οποία θα έβαζε τέρμα σε αρνητικές επιδόσεις χρόνων βρέθηκε η εθνική μας το βράδυ της Πέμπτης (21/3) όμως η ισοφάριση από τη Λετονία (1-1) στο 85ο λεπτό του φιλικού που διεξήχθη στο «ΑΕΚ Αρένα» δεν το κατέστησε εφικτό.

Το γκολ του Πίττα δεν στάθηκε εντέλει αρκετό για να πανηγυρίσει η Κύπρος δεύτερη διαδοχική νίκη, μετά από εκείνη του περασμένου Νοέμβρη, επίσης σε φιλικό, με αντίπαλο τη Λιθουανία (1-0 με σκόρερ και πάλι τον Πίττα).

Έτσι, η εθνική μας ομάδα εξακολουθεί να μετρά 4,5 χρόνια από την τελευταία φορά που πήρε δύο σερί νίκες. Eίχαν έρθει το Φθινόπωρο του 2019, όταν για τα προκριματικά του Euro 2020, η Κύπρος έκανε στις 9 Σεπτεμβρίου δύο κολλητά διπλά, επί Σαν Μαρίνο (4-0) και Καζακστάν (2-1), στις 9 Σεπτεμβρίου και 10 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Είναι ενδεικτικό ότι από τότε, η εθνική μας έδωσε 43 ματς, παίρνοντας μόλις έξι νίκες (αλλά καμία διαδοχική), επτά ισοπαλίες και 30 ήττες.

Πέραν του πιο πάνω, όμως, η Κύπρος έχασε και την ευκαιρία να καταγράψει δεύτερη διαδοχική νίκη με μηδέν παθητικό, για πρώτη φορά μετά από 28 ολόκληρα χρόνια!

Από το 1998 έχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κερδίσει δύο συνεχόμενους αγώνες με clean sheet σε αμφότερους. Εκείνο το έτος, στις 20 Φεβρουαρίου η εθνική μας νίκησε με 1-0 την Εσθονία σε φιλικό και στο επόμενο παιχνίδι της, στις 12 Μαρτίου, που ήταν επίσης φιλικό, νίκησε με το ίδιο σκορ τη... Λετονία.

Χθες, λίγο έλειψε μετά από 28 χρόνια να φτάσουμε και πάλι σε δεύτερη σερί νίκη χωρίς γκολ παθητικό, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο και με το ίδιο σκορ, όμως για λίγα λεπτά, το κοντέρ δεν... μηδενίστηκε.

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Συνηθίσαμε στις... πτώσεις

Συνηθίσαμε στις... πτώσεις

Συνηθίσαμε στις... πτώσεις