Mια τρύπα να κρυφτούμε: Νησιά Φαρόε τέταρτο γκρουπ, Κύπρος πέμπτο

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 28.9.2022
Mια τρύπα να κρυφτούμε: Νησιά Φαρόε τέταρτο γκρουπ, Κύπρος πέμπτο

Το γεγονός ότι η Κύπρος υποχώρησε στο πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης για τα προκριματικά του Euro 2024 (ήμασταν στο τέταρτο στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) δεν οφείλεται (αποκλειστικά) στην πεντάρα από το Κόσοβο, όμως ο χθεσινός (27/9) αγώνας είναι ενδεικτικός του καταντήματος της εθνικής μας ομάδας.

Με την ξεφτίλα στην Πρίστινα ολοκληρώθηκε άλλη μια διοργάνωση στην οποία η πορεία της Κύπρου ήταν κάτω του μετρίου ή για να είμαστε πιο ειλικρινείς, τραγική, καθώς η μία νίκη, απέναντι σε μια αδιάφορη Ελλάδα, δεν αρκεί για να... σώσει τα προσχήματα.

Η πορεία αυτή λοιπόν συντέλεσε ώστε η εθνική μας να πέσει στο πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας, δηλαδή στο ίδιο με Γιβραλτάρ, Εσθονία, Λετονία, Μολδαβία και Μάλτα. Ακόμη χειρότερο για την... εικόνα και το πρεστίζ της εθνικής μας, είναι το ότι στο τέταρτο γκρουπ περιλαμβάνονται όχι μόνο χώρες τις οποίες επιδιώκαμε να προσπεράσουμε, όπως Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν και Βόρεια Μακεδονία, αλλά ακόμη και τα Νησιά Φαρόε! Γεγονός τόσο ντροπιαστικό που θα έπρεπε να μας κάνει να ψάχνουμε τρύπα να κρυφτούμε...

Κι όμως, το νησιωτικό σύμπλεγμα που κάποτε (όχι πολύ καιρό πριν...) ήταν σάκος του μποξ και... παρακαλούσαμε να κληρωθούμε μαζί του για να έχουμε δύο (σχεδόν) σίγουρες νίκες, βρίσκεται σε ανώτερο γκρουπ δυναμικότητας από αυτό της Κύπρου.

Πώς τα κατάφεραν τα Φαρόε; Στο Nations League (η τελική κατάταξη του οποίου καθόρισε τα γκρουπ δυναμικότητας), πήραν δύο νίκες, κερδίζοντας τη Λιθουανία και την (πρωτοπόρο) Τουρκία (!) ενώ επιπροσθέτως, πήραν και ισοπαλίες από Λιθουανία-Λουξεμβούργο. Είναι αξιοσημείωτο πως, στα τελευταία της οκτώ παιχνίδια, η εθνική στην οποία ειρωνικά αναφερόμασταν με χαρακτηρισμούς όπως «ψαράδες» και «ξυλοκόπους», μετράει μόλις δύο ήττες.

Α, και κάτι άλλο. Τα Νησιά Φαρόε έχουν να δεχθούν πεντάρα από τον Ιούνιο του 2017 (5-1 από Πορτογαλία). Από τότε, η Κύπρος δέχθηκε τέσσερις (δύο πεντάρες και δύο... εξάρες).

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Συνηθίσαμε στις... πτώσεις

Συνηθίσαμε στις... πτώσεις

Συνηθίσαμε στις... πτώσεις