Για αρχή, ο Κετσπάγια έχει μόνο να κερδίσει

Δημοσιεύθηκε 19.9.2022
Για αρχή, ο Κετσπάγια έχει μόνο να κερδίσει

Η εθνική Κύπρου βρίσκεται ήδη στην εποχή Τιμούρ Κετσπάγια. Ο νέος μας ομοσπονδιακός προπονητής πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας (19/9) την πρώτη του προπόνηση με το «εθνόσημο» στο στήθος, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να αρχίζει την προετοιμασία του για τους δύο τελευταίους αγώνες του Nations League.

Πρώτη αποστολή για την Κύπρο του Κετσπάγια, είναι η παραμονή της στην τρίτη κατηγορία του Nations League. Εγχείρημα δύσκολο μεν, όχι ακατόρθωτο δε.

Το σίγουρο είναι ότι ανεξαρτήτως της έκβασης που θα έχει η πρώτη αυτή αποστολή του Κετσπάγια, δεν θα είναι κριτήριο για τον ομοσπονδιακό μας τεχνικό. Για να το θέσουμε διαφορετικά, ο Γεωργιανός έχει μόνο να κερδίσει από τους αγώνες με Ελλάδα (24/9) και Κόσοβο (27/9) και τίποτα να χάσει.

Ο Κετσπάγια δεν έχει τίποτα να χάσει πολύ απλά επειδή σε περίπτωση αποτυχίας, δεν θα μπορεί να χρεωθεί σ' αυτόν ούτε καν μερίδιό της. Ο 54χρονος παραλαμβάνει την εθνική μας από την τελευταία θέση του ομίλου, καθώς ναι μεν ισοβαθμούμε με τη Βόρεια Ιρλανδία αλλά έχουμε χειρότερο συντελεστή τερμάτων (τα μεταξύ μας παιχνίδια έληξαν αμφότερα ισόπαλα και με τον νέο κανονισμό τα εκτός έδρας γκολ μας δεν μας... σώζουν). Αυτό σημαίνει πως, με δύο αγωνιστικές να απομένουν, η Κύπρος είναι έτσι κι αλλιώς αουτσάιντερ.

Με βάση τα πιο πάνω και νοουμένου πως μόλις σήμερα (19/9) ο Κετσπάγια έκανε την πρώτη του προπόνηση, κανείς δεν θα μπορέσει να κατηγορήσει τον Γεωργιανό εάν δεν καταφέρει να αντιστρέψει τα δεδομένα στους δύο τελευταίους αγώνες και να κρατήσει την εθνική μας στην κατηγορία - ούτε καν αν δεθχούμε δύο ήττες από Ελλάδα (εντός) και Κόσοβο (εκτός). Αντιθέτως, σε περίπτωση που η Κύπρος τα καταφέρει, ο Κετσπάγια θα έχει κάνει το ιδανικό ξεκίνημα και θα κερδίσει πολλούς... πόντους απ' την πρώτη. Άλλωστε, η λογική λέει πως για να μείνει η εθνική μας στην κατηγορία θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό στα δύο ματς και κάτι τέτοιο, για την Κύπρο των τελευταίων ετών, θα είναι... επιτυχία, είτε έρθει στο εντός έδρας ματς με την Ελλάδα, είτε στο εκτός έδρας με το Κόσοβο.

Σε κάθε περίπτωση, το έργο του Τιμούρ Κετσπάγια θα κριθεί εν ευθέτω χρόνω. Το πρώτο αξιόπιστο δείγμα θα είναι η σειρά δέκα αγώνων για τα προκριματικά του Euro 2024, που θα διεξαχθούν από τον Μάρτιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2023. Εκεί, ο Γεωργιανός θα μπορεί (και θα πρέπει) να κριθεί, είτε θετικά σε περίπτωση καλής πορείας, είτε αρνητικά εάν η Κύπρος παρουσιαστεί... μια απ' τα ίδια. Προς το παρόν, κανένα από τα δύο δεν θα μπορεί να συμβεί σε μεγάλο βαθμό, σ' αυτούς τους δύο τελευταίους αγώνες του Nations League.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Συνηθίσαμε στις... πτώσεις

Συνηθίσαμε στις... πτώσεις

Συνηθίσαμε στις... πτώσεις