Πώς αποφεύγει η εθνική την... επιστροφή στα μπαράζ

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 14.6.2022
Πώς αποφεύγει η εθνική την... επιστροφή στα μπαράζ

Η εθνική μας ομάδα έκλεισε τη σειρά των τεσσάρων αγώνων του Ιούνη για το Nations League χωρίς ούτε μία νίκη με αποτέλεσμα να παραμείνει... φαβορί για την τελευταία θέση του ομίλου.


Εφόσον οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, η Κύπρος θα παίξει για δεύτερη σερί χρονιά μπαράζ για την παραμονή της στην τρίτη κατηγορία της διοργάνωσης, τον Μάρτιο του 2023.


Πάντως, χάρη στις δύο ισοπαλίες με τη Βόρεια Ιρλανδία, διατηρούμε αν μη τι άλλο πιθανότητες για την τρίτη θέση. Οι δύο χώρες ισοβαθμούν στους δύο βαθμούς, με την εθνική μας να υστερεί στη διαφορά τερμάτων (πρώτο κριτήριο είναι οι μεταξύ αγώνες, όμως αμφότεροι ήταν ισόπαλοι και δεν μετρούν τα εκτός έδρας γκολ).


Αυτό σημαίνει πως για να αποφύγουμε την τελευταία θέση του ομίλου, θα πρέπει στους αγώνες του Σεπτέμβρη με Ελλάδα (24/9, εντός) και Κόσοβο (27/9, εκτός), είτε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς από τη Βόρεια Ιρλανδία (παίζει Κόσοβο εντός, Ελλάδα εκτός), είτε να καλύψουμε τη διαφορά τερμάτων.


Στο (καθόλου απίθανο) ενδεχόμενο τόσο εμείς, όσο και οι Βορειοϊρλανδοί, να κάνουμε δύο ήττες, θα ελπίζουμε σε... στενά σκορ της Κύπρου και κάποια βαριά ήττα της αντιπάλου μας, ώστε να καλύψουμε τη διαφορά τριών γκολ που μας χωρίζει (2-7 η Κύπρος, 4-6 η Βόρεια Ιρλανδία).


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Συνηθίσαμε στις... πτώσεις

Συνηθίσαμε στις... πτώσεις

Συνηθίσαμε στις... πτώσεις