Στόχος να επέλθει κάθαρση από τα στημένα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Δημοσιεύθηκε 1.6.2023
Στόχος να επέλθει κάθαρση από τα στημένα
Η Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού τρέχει ενέργειες για κάθαρση από τα στημένα παιχνίδια. Την ίδια ώρα που αρμόδια πηγή από την ΚΟΠ κάνει λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες, που στόχο έχουν το «φάγωμα» του Γιώργου Κούμα από την προεδρία

Αποφασισμένα να φωτίσουν ακόμη και τα πιο σκοτεινά σημεία του κυκλώματος των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, και μάλιστα εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων, είναι τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού. Πέραν των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τις καταγγελίες του πρώην γραμματέα της Επιτροπής, Χάρη Σαββίδη, η Επιτροπή αύριο Παρασκευή θα συζητήσει κατά πόσον δικαιολογείται ο διορισμός ερευνώντος λειτουργού και για το θέμα του ασυμβίβαστου του προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα. Για το θέμα του ασυμβίβαστου, η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει ενώπιόν της επώνυμη καταγγελία για εμπλοκή του προέδρου της ΚΟΠ με τηλεοπτικά δικαιώματα ποδοσφαιρικών αγώνων. Από έγκυρη πηγή προσκείμενη στην ΚΟΠ, η οποία μίλησε χθες στον «Π», διατυπώνεται ωστόσο « η απορία, πώς ξαφνικά προκύπτουν αυτές οι νέες καταγγελίες, που δεν είναι και ιδιαίτερα νέες, αφού είναι γνωστές εδώ και δύο χρόνια». Εξέφρασε μάλιστα την άποψη πως πίσω από όλη αυτή την ιστορία που προέκυψε τώρα υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες, που στόχο έχουν την απομάκρυνση του Γιώργου Κούμα από την προεδρία της ΚΟΠ. Η αρμόδια πηγή καταλόγισε και έλλειψη αντικειμενικότητας από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι ο δικηγόρος Χάρης Σαββίδης είναι φίλος με μέλος της Επιτροπής. «Ερωτήματα υπάρχουν γιατί δεν έχουν δοθεί οι φάκελοι προηγουμένως και ο δικηγόρος Χάρης Σαββίδης επιλέγει αυτή η χρονική στιγμή για να ανοίξει αυτό το κεφάλαιο. Υπάρχουν δύο ειδών φάκελοι. Οι προειδοποιητικοί φάκελοι και οι κόκκινοι φάκελοι. Οι προειδοποιητικοί δεν στέλνονται στην Αστυνομία. Οι υπόλοιποι στέλνονται στην Αστυνομία», εξήγησε. Η αρμόδια πηγή θέλησε να απορρίψει όλα όσα λέγονται περί απόκρυψης φακέλων, τονίζοντας πως όποιος φάκελος στάλθηκε στην ΚΟΠ έχει προωθηθεί στην Αστυνομία για διερεύνηση και ξεκαθάρισε πως τα φιλικά παιχνίδια δεν ελέγχονται από την UEFA αλλά από άλλες μικρότερες πλατφόρμες. Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση που έγινε γύρω το όνομα του προέδρου της ΚΟΠ και εάν υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου, όπως μας έχει λεχθεί από τη αρμόδια πηγή, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, αφού για το συγκεκριμένο θέμα έγινε έρευνα και στο παρελθόν χωρίς να υπάρξει οποιοδήποτε ζήτημα.

Ζητά ενημέρωση ο γεν. εισαγγελέας

Πέραν των ενεργειών της Επιτροπής Δεοντολογίας, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ο γενικός εισαγγελέας απέστειλε επιστολή προς την Επιτροπή Δεοντολογίας με την οποία ζητά όπως η Επιτροπή προχωρήσει σε διερεύνηση όλων των καταγγελιών και να αποστείλει έκθεση στη Νομική Υπηρεσία. Επιπρόσθετα, με οδηγίες του γενικού εισαγγελέα ζητήθηκε ενημέρωση από την Αστυνομία για το πού βρίσκονται έρευνες για τις υποθέσεις για τις οποίες δόθηκαν οδηγίες προ μηνών, και αναμένει εντός των ημερών πλήρη ενημέρωση για το πού βρίσκονται οι έρευνες.

Άλλοι δύο την Παρασκευή

Στον διορισμό ερευνώντων λειτουργών για τους κόκκινους φακέλους που σχετίζονται με τις αναμετρήσεις των τελευταίων δεκαπέντε ημερών προχώρησε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού σε προχθεσινή συνεδρίασή της. Οι ερευνώντες λειτουργοί είναι οι Χαρίλαος Χρυσάνθου, Άννα Σωτήρη, Νικόλας Κουρσάρης και Ηλίας Λαμπίρης. Οι τέσσερις αυτοί φάκελοι αφορούν αγώνες με πολύ έντονη στοιχηματική δραστηριότητα που διεξήχθησαν το τελευταίο δεκανθήμερο. Πρόκειται για τους αγώνες:

  • Ολυμπιακός- Δόξα
  • Ολυμπιακός- Ακρίτας
  • Ένωση Νέων Παραλιμνίου - ΑΕΛ
  • Ομόνοια - ΑΕΚ

Επιπρόσθετα, άλλοι δύο ερευνώντες λειτουργοί σε σχέση με τους 16 κόκκινους φακέλους που κατήγγειλε ο πρώην γραμματέας της Επιτροπής, Χάρης Σαββίδης, θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. Πρόκειται για τους δικηγόρους Ορέστη Νικήτα και Στέφανο Σκορδή. Οι 16 κόκκινοι φάκελοι αφορούν 11 παιχνίδια της Καρμιώτισσας και πέντε του Ερμή Αραδίππου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο