Και γιατί να πήγαιναν με Σαββίδη;
ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ
Δημοσιευτηκε:

Διερωτάται πολύς κόσμος γιατί, παρά τις εκάστοτε «φωνές» όλων σχεδόν των ομάδων για δραστικές αλλαγές στην ηγεσία της ΚΟΠ και τον τρόπο λειτουργίας της, δεν βρήκε ο Χάρης Σαββίδης περισσότερους συμμάχους προκειμένου να διεκδικήσει την προεδρία. Μα, γιατί να πήγαιναν, δηλαδή, με τον Σαββίδη; Αφού οι ομάδες μας συνήθισαν την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων και δεν τους συνέφερε να αλλάξει. Ήταν γι' αυτές ένα ρίσκο που δεν μπορούσαν να πάρουν.
Τόσο πολύ που έσπευσαν να υποστηρίξουν Χάρη Λοϊζίδη πριν καν παρουσιάσει το πλάνο του, προτού καν δουν εάν και ποιοι άλλοι θα κατέλθουν υποψήφιοι! Σκεφτήκατε να «έβγαινε» εν τέλει ο Σαββίδης (ή ο όποιος Σαββίδης) και να σκόπευε να λειτουργήσει «by the book», έχοντας την πυγμή και το θράσος να τους κόψει τα χατίρια και τις «κάτω από το τραπέζι» συμφωνίες;
Προσέξτε: δεν λέμε τον (νέο πρόεδρο, πια) Χάρη Λοϊζίδη ούτε ανήθικο, ούτε διεφθαρμένο! Συγχωρέστε μας, ωστόσο, που έχουμε την εντύπωση ότι δεν θα αλλάξουν και πολλά πράγματα στην ΚΟΠ, τουλάχιστον εν συγκρίσει με τη νοοτροπία και τις πρακτικές που ακολουθούνταν επί προεδρίας Κούμα.