Συνέδριο «Youth 360°»: Σχεδιάζοντας το DNA του νεαρού ποδοσφαιριστή, με προοπτική επαγγελματία

Δημοσιεύθηκε 24.5.2024
Συνέδριο «Youth 360°»: Σχεδιάζοντας το DNA του νεαρού ποδοσφαιριστή, με προοπτική επαγγελματία

Σε ένα πρωτοποριακό για την Κύπρο συνέδριο, επαγγελματίες του ποδοσφαίρου από τη χώρα μας και το εξωτερικό θα μαζευτούν αύριο Σάββατο 25 Μαΐου στο ξενοδοχείο Radisson Blu στη Λάρνακα, για να μοιραστούν τις ιστορίες, τα βιώματα και επιτεύγματά τους, αλλά την ίδια στιγμή και τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες και τις νοοτροπίες και κουλτούρες που συνέβαλαν στην επιτυχία τους. Το συνέδριο με τίτλο «Youth 360°» διοργανώνει η εταιρεία Sportmadness. Σε αυτό θα φιλοξενηθούν και θα μιλήσουν επιτυχημένοι Ευρωπαίοι επαγγελματίες του ποδοσφαίρου, ορισμένοι εκ των οποίων, μάλιστα, έχουν πρόσφατα χριστεί και τροπαιούχοι σε διεθνείς διοργανώσεις (Αταλάντα / Europa League, Ολυμπιακός / UEFA Youth League).

Σκοπός των ομιλητών είναι να εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες στο συνέδριο και να τους ωθήσουν στο να επαναξιολογήσουν τις λεπτομέρειες από την καθημερινή ρουτίνα μέχρι τη διαχείριση στρατηγικών στον χειρισμό του ποδοσφαίρου. Η «ιστορία» ξεκινά από τις βάσεις, τις ηλικίες δηλαδή των grassroots, φτάνοντας μέχρι και τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, προπονητές ανάπτυξης ποδοσφαίρου σε ελίτ συλλόγους, γυμναστές αθλητικής φυσικής κατάστασης και ψυχολόγοι θα «σχεδιάσουν το DNA» του δυναμικού ποδοσφαιριστή με υψηλές πιθανότητες επιτυχίας σε επίπεδο επαγγελματισμού. Οι πέντε ομιλητές και τα θέματά τους είναι:

  • ΜΙΚΕΛΕ ΤΡΑΠΛΕΤΙ (Προπονητής Grassroots Αταλάντα). Παρουσιάζει: «Η ανάπτυξη των νεαρών αθλητών στα Grassroots και πρακτικές εφαρμογές.
  • ΕΝΤΜΟΝΤ ΚΛΑΟΥΣ (τεχνικός διευθυντής ακαδημιών Άγιαξ). Παρουσιάζει: «Εντοπισμός και αξιολόγηση ταλέντων με προοπτική στο επαγγελματικό επίπεδο» και «Νίκη vs ανάπτυξη: βρίσκοντας την ισορροπία».
  • ΜΑΡΚΟΣ ΤΣΕΝΑ (Εθνική Ισπανίας U17, με θητείες και σε Χετάφε, Γρανάδα, ΑΕΚ Λάρνακας). Παρουσιάζει: «Προπόνηση, φυσική κατάσταση και πώς επηρεάζει την ανάπτυξη του παίκτη με επαγγελματική προοπτική».
  • ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΥΛΑΪΔΟΠΟΥΛΟΣ (Προπονητής Ολυμπιακού Πειραιώς, πρωταθλητής Youth League 2023-24). Παρουσιάζει: «Παράδειγμα προς μίμημη: Ο δρόμος προς την επιτυχία - Ολυμπιακός U19».
  • ΠΕΔΡΟ ΑΣΙΣ (Κλινικός και αθλητικός ψυχολόγος Πόρτο). Παρουσιάζει: «Ο ρόλος της ψυχικής ανθεκτικότητας στην ποδοσφαιρική επιτυχία».

Πάνελ και συζήτηση

Με το τέλος των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Στο πάνελ θα βρεθούν σπουδαία ονόματα του κυπριακού ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα οι θρυλικοί πρώην διεθνείς Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης και Μιχάλης Κωνσταντίνου, ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της Ανόρθωσης, Βέσκο Μιχαΐλοβιτς και ο γενικός διευθυντής των ακαδημιών της Ομόνοιας, Ανδρέας Μηλιώτης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο αθλητικός συντάκτης Μάριος Χατζηστυλλής. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 10:00 και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 17:00, με τα απαραίτητα «μπρέικς» έπειτα από κάθε παρουσίαση.

Διεθνής κοινότητα

Η Sportmadness εργάζεται με στόχο την επαγγελματοποίηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού από το 2012, προσπαθώντας να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη με ακρίβεια στις λεπτομέρειες. Για να το επιτύχει αυτό, έχει δημιουργηθεί μια διεθνής κοινότητα με μέλη σε Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ελβετία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρο, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία, Μεξικό, Χιλή, Παναμά, Βολιβία, Γουατεμάλα, Εκουαδόρ και Βραζιλία. Ως νέο μέλος της παγκόσμιας κοινότητας της Sportmadness, το κεφάλαιό της στην Κύπρο αξιοποιεί την ευκαιρία να παρουσιαστεί μέσω μιας VIP εκδήλωσης.

4857762514732278 441901002 3386449058319584 6251291972609087090 n

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ