Βουβή «Αρένα» περιμένει…

ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσιευτηκε:

Βουβή «Αρένα» περιμένει…

Με οδυνηρές ισοπαλίες έκλεισε τις γιορτές της πριν τη διακοπή

Λουκέτο δύο μηνών στην «ΑΕΚ Αρένα» και ουδείς γνωρίζει πότε και κάτω από ποιες συνθήκες θα ανοίξει ξανά το γήπεδο της ΑΕΚ για να φιλοξενήσει αγώνες πρωταθλήματος. Ήταν στις 23 Φεβρουαρίου όταν η ΑΕΚ έδινε το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της για το πρωτάθλημα πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού και νεκρώσουν τα πάντα.


Οι Λαρνακείς είχαν υποδεχθεί, τότε, τον κακό τους δαίμονα, τη Νέα Σαλαμίνα, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής και παρά τις ευκαιρίες που βρήκαν δεν κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο, μένοντας στην άγονη ισοπαλία. Σε ακόμα ένα παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι της Αμμοχώστου επιβεβαίωσαν τον χαρακτηρισμό τους ως ο «κακός δαίμονας» της ΑΕΚ, την οποία είχαν κερδίσει 1-0 στον αγώνα του πρώτου γύρου στο «Αμμόχωστος». Είναι χιλιοειπωμένο φέτος πως εάν δεν βρει δίχτυα ο Ιβάν Τρισκόφσκι δύσκολα η ΑΕΚ έχει άλλες αξιόπιστες λύσεις στο γκολ. Η άγονη ισοπαλία με τη Νέα Σαλαμίνα, με την ΑΕΚ να χάνει πολύτιμο έδαφος στη διεκδίκηση της 4ης θέσης που οδηγεί (υπό προϋποθέσεις) στην Ευρώπη, ήλθε καπάκι μετά την ισοπαλία 1-1 μέσα στην «ΑΕΚ Αρένα» με αντίπαλο την ΑΕΛ, στον επαναληπτικό για την προημιτελική φάση του κυπέλλου (19/2).


Η ΑΕΚ αποκλείστηκε πρόωρα από τον θεσμό, στον οποίο έψαχνε τη διάκριση μετά τη μέτρια πορεία της στο πρωτάθλημα. Ως εκ τούτου, οι δύο συνεχείς -και οδυνηρές- εντός έδρας ισοπαλίες είχαν ως αποτέλεσμα την απόλυση του Ηλία Χαραλάμπους και την πρόσληψη του Ισπανού τεχνικού Νταβίντ Κανέδα, ο οποίος δεν πρόλαβε να κοουτσάρει τους κιτρινοπράσινους σε αγώνα μέσα στην «Αρένα».


Τον πρόλαβε κι αυτόν ο κορωνοϊός. Με τον Κανέδα στον πάγκο, η ΑΕΚ αγωνίστηκε δύο φορές στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κόντρα στην Ανόρθωση και μετά ακολούθησε η διακοπή. Στο πρώτο παιχνίδι, στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, έφυγε νικητής από την καυτή έδρα της Ανόρθωσης (2-1), με δύο γκολ του Ιβάν Τρισκόφσκι, ενώ στο δεύτερο, στην πρεμιέρα των πλέι οφ, ηττήθηκε με 3-0, με τον Τρισκόφσκι αυτή τη φορά από ήρωας να μετατρέπεται σε μοιραίος, αφού άνοιξε το σκορ για λογαριασμό της Ανόρθωσης με αυτογκόλ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα.


Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ μέσα στην «Αρένα» πριν από τη διακοπή καταγράφηκε στις 8 Φεβρουαρίου, όταν με γκολ του Έκτορ Χέφελ κέρδισε 1-0 τον ΑΠΟΕΛ για τη 19η αγωνιστική. Πέρασαν δυόμισι μήνες από τότε… Παραμένει άγνωστο πότε η «ΑΕΚ Αρένα» και τα υπόλοιπα γήπεδα της Κύπρου θα φιλοξενήσουν ξανά φιλάθλους για αγώνες ποδοσφαίρου, ανεξάρτητα με το πότε θα επαναρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων.

Κατηγορίες