Kάτι περισσότερο από… ηλεκτρικοί

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 23.10.2022
Kάτι περισσότερο από… ηλεκτρικοί

Η θέση του προπονητή είναι ένας χώρος ή μία δουλειά που δεν μπορείς να κάνεις… σχέδια για το μέλλον. Στην Κύπρο, στη θέση αυτή δεν μπορείς να κάνεις σχέδια ούτε για το… παρόν. Oι πάγκοι είναι κάτι περισσότερο από ηλεκτρικοί, αφού μετά την 7η αγωνιστική, πέντε προπονητές έχουν χάσει τη δουλειά τους, ενώ σε σχέση με την αρχική σύνθεση, όταν αρχές Ιουλίου είχαμε κάνει ανάλογο θέμα, ο αριθμός αυτός φτάνει τους οκτώ, μιας και πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα είχαν αποχωρήσει άλλοι τρεις.

Ο Αλεξέι Σπιλέφσκι του Άρη μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι ο πιο… σκληροτράχηλος, μιας και σε λίγες μέρες θα κλείσει οκτώ μήνες. Είχε αναλάβει τον πάγκο της ελαφράς ταξιαρχίας στις 26 Φεβρουαρίου.

Σε αυτή την κατηγορία μπορούμε να τοποθετήσουμε και τους Μαρίνο Σατσιά και Σάββα Πουρσαϊτίδη, οι οποίοι ήταν από πέρσι σε Ένωση και Νέα Σαλαμίνα, όταν οι δύο αυτές ομάδες μετείχαν στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας. Όμως, από προπονητές που ήταν και πέρσι στα σαλόνια, ο Σπιλέφσκι είναι ο μακροβιότερος.

Αντίο πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος είπαν οι Νίκος Ανδρονίκου (Δόξα), Νεντίμ Τούτιτς (Ολυμπιακός) και Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ (Απόλλων). Και τους ακολούθησαν οι Ντούσαν Ούχριν Τζούνιορ (Καρμιώτισσα), Χόρχε Σίλας (ΑΕΛ), Ντάρκο Μίλανιτς (Ανόρθωση), Σωφρόνης Αυγουστή (ΑΠΟΕΛ) και Νιλ Λένον (Ομόνοια).

Κράτα ψηλά τη… σημαία ο Σατσιάς

Αρχές Οκτωβρίου ο Σωφρόνης Αυγουστή αποχαιρέτησε τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Ήταν ο ένας από τους δύο Κύπριους που ξεκίνησαν τον φετινό μαραθώνιο, όμως αποτέλεσε παρελθόν με το πέρας πέντε αγωνιστικών. Πλέον έμεινε μόνο ο Μαρίνος Σατσιάς στην Ένωση και κρατά… ψηλά την κυπριακή σημαία. Δυστυχώς λείπει παντελώς το ντόπιο στοιχείο από τους πάγκους των ομάδων μας και αυτό δείχνει ότι οι διοικήσεις δεν δείχνουν εμπιστοσύνη στους Κύπριους προπονητές.

Ισπανική κυριαρχία

Πολλές… ισπανικές μάχες θα έχουμε τη φετινή περίοδο, μιας και με την πρόσληψη του Σίσκο Μουνιόθ από την Ανόρθωση, έγιναν τέσσερις οι εκπρόσωποι από τη συγκεκριμένη χώρα. Για πρώτη φορά στο νησί μας ήρθε ο Χοσέ Λουίς Όλτρα (ΑΕΚ) το καλοκαίρι, ενώ είχαμε… εικόνα από προηγουμένως τους Νταβίντ Καταλά (Απόλλων) και Νταβίντ Μπαντία (Ακρίτας).

Ακόμη ένα αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι έχουμε δύο προπονητές από τη Λευκορωσία. Τον Αλεκσάντερ Κάτσκεβιτς (Καρμιώτισσα) και τον Αλεξέι Σπιλέφσκι (Άρης). Επίσης, υπάρχουν δύο Ελλαδίτες, και από εκεί και πέρα από έναν εκπρόσωπο έχει η Κύπρος (Σατσιάς), η Νορβηγία (Μπεργκ), η Σερβία (Μιλόγεβιτς), η Βόρεια Μακεδονία (Γιανέφσκι), η Πορτογαλία (Τσέου) και το Βέλγιο (Φερέρα).

Οι 14 προπονητές:

ΑΠΟΛΛΩΝ Nταβίντ Καταλά (Ισπανός)

ΑΕΚ Χοσέ Λουίς Όλτρα (Ισπανός)

ΑΠΟΕΛ Βλάνταν Μιλόγεβιτς (Σέρβος)

ΑΡΗΣ Αλεξέι Σπιλέφσκι (Λευκορώσος)

ΑΝΟΡΘΩΣΗ Σίσκο Μουνιόθ (Ισπανός)

ΠΑΦΟΣ FC Χένινγκ Μπεργκ (Νορβηγός)

ΟΜΟΝΟΙΑ Γιανίκ Φερέρα (Βέλγος)

ΑΕΛ Τσέντομιρ Γιανέφσκι (Βορειομακεδόνας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Γιάννης Πετράκης (Έλληνας)

ΔΟΞΑ Ρικάρντο Τσέου (Πορτογάλος)

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Σάββας Πουρσαΐτίδης (Έλληνας)

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Αλεξάντερ Κάτσκεβιτς (Λευκορώσος)

ΑΚΡΙΤΑΣ Νταβίντ Μπαντία (Ισπανός)

ΕΝΩΣΗ Μαρίνος Σατσιάς (Κύπριος)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Καμία ανησυχία στην Ένωση

Καμία ανησυχία στην Ένωση

Καμία ανησυχία στην Ένωση

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Στη Λαμία ο Ιβάν Κόστιτς

Στη Λαμία ο Ιβάν Κόστιτς

Στη Λαμία ο Ιβάν Κόστιτς

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Γκούτμαν

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Γκούτμαν

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Γκούτμαν