Κωνσταντινίδης για πλαστές κάρτες φιλάθλου - Έρχεται έλεγχος με ταυτότητες

Δημοσιεύθηκε 4.10.2022
Κωνσταντινίδης για πλαστές κάρτες φιλάθλου - Έρχεται έλεγχος με ταυτότητες

Στο φαινόμενο που παρατηρείται με τις πλαστές κάρτες φιλάθλου και την αλλαγή του ελέγχου στις εισόδους των γηπέδων, ο οποίος πλέον θα γίνεται με την επίδειξη και ταυτότητας, μίλησε ο γενικός διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, στον ΣΠΟΡ FM 95.0.

Αναλυτικά όσα είπε...

«Ειδικά τους τελευταίους μήνες, από την αρχή του 2022, όταν αρχίσαν να επιστρέφουν οι οργανωμένοι, που σημαίνει ότι εκδόθηκαν περισσότερες κάρτες, είχαμε περιπτώσεις που βρήκαμε κάρτες που ήταν λανθασμένες. Βρέθηκαν τρόποι από διάφορους για να αγοράζουν εισιτήριο και την ίδια στιγμή να είναι δύσκολη η ταυτοποίηση τους».

Πού παρατηρήθηκε αυτό; «Παρατηρήθηκε στις εισόδους αυτό. Προσωπικά ανέμενα ότι κάποια στιγμή θα άρχιζε να δημιουργείται πρόβλημα. Πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι μια κούρσα. Μια κούρσα από τις αρχές για να εφαρμόζουν τους νόμους και από την άλλη η κούρσα αυτών που θέλουν να παρακάμπτουν τους νόμους. Αυτό γίνεται. Πρέπει κάποιος να το παρακολουθεί και να βρει την πηγή των προβλημάτων και να βρίσκει μέτρα διορθωτικά».

Πόσες πλαστές κάρτες φιλάθλου παρατηρήθηκαν; «Οφείλω να πω ότι δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις. Επίσης πλέον οι κάρτες εκδίδονται μόνο από τον ΚΟΑ, επομένως το σύστημα είναι πιο κλειστό αν θέλετε αφού οι κάρτες εκδίδονται από ένα σημείο. Επίσης ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα γίνεται σε περισσότερα άτομα και δεύτερο θα γίνεται έλεγχος και της ταυτότητας».

Είναι πιο χρονοβόρα όμως αυτή η διαδικασία; «Ότι έρχονται τελευταία στιγμή είναι κάτι που γίνεται εσκεμμένα, για να δημιουργείται χάος και να εκμεταλλεύονται αυτό το χάος. Αν θα υπάρχει ταλαιπωρία; Ναι θα υπάρχει, αλλά οφείλεται σε αυτούς που θέλουν να τη δημιουργήσουν».

Άρα στο ΓΣΠ θα αρχίσετε να εφαρμόζεται αυτόν τον έλεγχο; «Ναι και με την ταυτότητα».

«Κάτι που πιστεύω ότι πρέπει να εφαρμοστεί είναι με κάποιες διαδικασίες να γίνεται η ταυτοποίηση επί τόπου. Δηλαδή πρέπει να υπάρχει εντεταλμένο άτομο, για να μπορεί να γίνεται η ταυτοποίηση επί τόπου και να ξέρουμε ποιος είναι πριν φύγει από το γήπεδο», πρόσθεσε.

Πώς περνούν τα αντικείμενα στο γήπεδο; «Ουδέποτε το θεωρούσα δύσκολο να περάσουν αντικείμενα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι, αυτά τα αντικείμενα έχουν μικρύνει σε μέγεθος, ίσως να έχουν συνεργούς. Βρίσκουν διάφορους τρόπους να τα περνούν στο γήπεδο».

Τι σημαίνει κυκλοφορούν πλαστές κάρτες φιλάθλου: «Κυρίως αλλάζει η φωτογραφία. Πριν μερικούς μήνες φάνηκε ότι κάποιος μπορούσε να κάνει πλαστή κάρτα φιλάθλου, τώρα είναι πιο δύσκολο».

Αν είναι έτοιμο το ΓΣΠ για το Ομόνοια-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Ναι μια χαρά. Οργανωτικά αυτοί οι αγώνες είναι πιο εύκολοι. Δεν θα κάνει προπόνηση η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα έρθουν να μείνουν στο ξενοδοχείο, να παίξουν το ματς και να αποχωρήσουν».

Στις πόσες χιλιάδες κυμαίνεται το ενοίκιο των ομάδων στο ΓΣΠ: «Είναι στις 20 χιλιάδες, το ποσό αυτό συμπεριλαμβάνει όλα τα έξοδα. Το ενοίκιο του σταδίου είναι περίπου στις 8 χιλιάδες».

Αν είναι υπερβολικό το ποσό που καλούνται να δίνουν οι ομάδες της Λεμεσού: «Ναι θεωρώ το ποσό υπερβολικό. Είναι μια ξεχωριστή συμφωνία, γιατί πέραν από του μεγάλου ενοικίου οι ομάδες της Λεμεσού θα πληρώνουν στην εταιρεία το ενοίκιο του κάθε αγώνα. Η σημαντική διαφορά είναι ότι την καθημερινή συντήρηση του γηπέδου την έχουμε εμείς, εκεί θα την έχουν οι ίδιοι. Αυτά τα έξοδα κυμαίνονται κοντά στο ένα εκατομμύριο. Αυτό ανεβάζει σε πιο ψηλά επίπεδα το ποσό κι αναλογιστείς το σύνολο των αγώνων και τη χωρητικότητα του γηπέδου, τότε είναι υψηλό το ποσό».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος ο Κανέδα από την ΕΝΠ

Τέλος ο Κανέδα από την ΕΝΠ

Τέλος ο Κανέδα από την ΕΝΠ

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α' κατηγορία - Τα δεδομένα για Ένωση και Ολυμπιακό

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α' κατηγορία - Τα δεδομένα για Ένωση και Ολυμπιακό