Επιστροφή με... προσοχή

ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσιευτηκε:

Επιστροφή με... προσοχή

Έχοντας πάρει τις ανάσες μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, η Πάφος FC επανέρχεται στη δράση φιλοξενώντας απόψε (19:00) στο «Στέλιος Κυριακίδης» τον Εθνικό, στο άνοιγμα της αυλαίας της 7ης αγωνιστικής της Cyprus League by Stoiximan, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο συνεχόμενων και απαιτητικών αγώνων.

Εξάλλου, για την παφιακή ομάδα θα ακολουθήσει το ταξίδι στο Καζακστάν για την 3η αγωνιστική της League Phase του Champions League, απέναντι στην Καϊράτ. Όπως αποδείχθηκε και στα προηγούμενα παιχνίδια των πρωταθλητών στην εγχώρια διοργάνωση πριν από τους αγώνες της κύριας φάσης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, χρειάζεται περαιτέρω προσοχή. Θυμίζουμε ότι το συγκρότημα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη πρεμιέρα του στη League Phase του Champions League, απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς είχε δεχθεί την πρώτη και μοναδική ήττα στην τρέχουσα σεζόν στο πρωτάθλημα, χάνοντας εντός έδρας από τον Απόλλωνα (0-1). Επίσης, πριν από τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League και τον αγώνα με την Μπάγερν, η Πάφος FC βρέθηκε προ του φάσματος νέων απωλειών, εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό, όμως έσωσε και τους τρεις βαθμούς με τέρμα στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού (1-2).

Πέραν τούτου και ο αντίπαλος χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, όπως έδειξε μέχρις στιγμής στο πρωτάθλημα, όντας μάλιστα μία από τις έξι ομάδες που έχουν μαζέψει διψήφιο αριθμό μετά το πέρας της 6ης αγωνιστικής. Θυμίζουμε ότι στο τελευταίο συναπάντημά τους, τον περασμένο Μάρτιο, ο Εθνικός υποχρέωσε σε ισοπαλία 0-0 την Πάφος FC, σε μία περίοδο που και πάλι η παφιακή ομάδα είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα η αναμέτρηση έγινε ενδιάμεσα στα δύο παιχνίδια της Πάφου απέναντι στην Τζουργκάρντεν για τη φάση των 16 του Conference League. Πριν από αυτό το παιχνίδι, η παφιακή ομάδα μετράει πέντε σερί νίκες από το 2021 κι εντεύθεν.

Στα αγωνιστικά, η μοναδική εκκρεμότητα ήταν κατά πόσο θα υπολογίζεται ο Κορέια. Το πιθανότερο είναι ο 29χρονος Πορτογάλος να μην πάρει χρόνο απέναντι στην ομάδα της Άχνας, ώστε να προφυλαχθεί και να επιστρέψει σταδιακά σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Ενδεχομένως να βρεθεί στην αποστολή για το Καζακστάν.

Επιστροφή Σολωμού

Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Δημήτρης Σολωμού, ο οποίος επανέρχεται στους ορισμούς μετά από δυο αγωνιστικές που έμεινε εκτός, μετά τη φάση στον αγώνα ανάμεσα στον Απόλλωνα και την Ένωση, όπου ήταν στο VAR (σ.σ. διαιτητής ήταν ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή, που επίσης ήταν εκτός ορισμών τις προηγούμενες αγωνιστικές). Στο VAR στο «Στέλιος Κυριακίδης» θα είναι ο Μενέλαος Αντωνίου. Από εκεί και πέρα, α’ βοηθός θα είναι ο Γιώργος Π. Χαραλάμπους, β' βοηθός ο Μιχάλης Μεταξάς και 4ος ο Κωνσταντίνος Χρίστου. Ως VAR ορίστηκε ο Ανδρέας Τσαμπαλάς. Παρατηρητής θα είναι ο Βασίλης Δημητρίου.

 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.