Ά(λτ)μαν μια ΑΕΚ, έσπασε το αήττητο εκτός έδρας της Πάφου και έπιασε κορυφή

Δημοσιεύθηκε 4.1.2023
Ά(λτ)μαν μια ΑΕΚ, έσπασε το αήττητο εκτός έδρας της Πάφου και έπιασε κορυφή

Η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 της Πάφου σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta. Οι κιτρινοπράσινοι με χρυσό σκόρερ τον Άλτμαν στο 15ο λεπτό κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στην έδρα τους και να παραμείνουν στη κορυφή με συγκάτοικο τον ΑΠΟΕΛ. Το σύνολο του Όλτρα έφτασε μάλιστα τις 9 συνεχόμενες νίκες ενώ διατηρεί και το αήττητο στο «σπίτι» της. Με το τρίποντο αυτό η ομάδα της Λάρνακας έφτασε τους 40 βαθμούς ενώ η Πάφος παραμένει στους 37.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν με ένταση στο παιχνίδι και έβαζαν πίεση με στόχο το λάθος του αντιπάλου. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που κατέγραψε τις πρώτες τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι με Ολατούντζι και Άλτμαν, αλλά τα τελειώματα τους δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικά. Με μακρινές μπαλιές η ομάδα της Λάρνακας κατάφερνε σε ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο να μπαίνει συχνά στην περιοχή της Πάφου, δημιούργησε φάσεις και το γκολ ήρθε στο 15ο λεπτό από τον Άλτμαν. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ισραηλινός με ένα καταπληκτικό βολέ άνοιξε το σκορ για τους κιτρινοπράσινους. Ακολούθως η ΑΕΚ έλεγχε το παιχνίδι με την Πάφο να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση πέρα από κάποιες προσπάθειες του Ζάιρο που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Πίριτς. Από την πλευρά της η ΑΕΚ εκτός του ότι κατάφερε να μην απειληθεί ιδιαίτερα, προσπάθησε μέσω αντεπιθέσεων να φτάσει σε δεύτερο γκολ, με το σκορ του ημιχρόνου να μένει στο 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τα ηνία του αγώνα, προσπαθούσε κυρίως με μακρινά σουτ να φτάσει σε δεύτερο τέρμα ενώ ήταν πλήρως αποτελεσματική αμυντικά. Στο 66ο λεπτό και ενώ η Πάφος τα είχε βρει σκούρα ο Ζάιρο βρήκε δίχτυα ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε μέσω VAR αφού ήταν οριακά οφσάιντ. Οι Λαρνακείς συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και έτσι έφτασαν σε ακόμη μια μεγάλη νίκη.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης:

84' Ρόμο και Γκονζάλεθ εντός, Γκιούρτσκο και Ολατούντζι εκτός

82' Ντεμπούτο για Μπετανκόρ, στη θέση του Σεμέδο

79' Ο Μπεσάρτ αντί του Βαλακάρι.

78' Σουτ του Σεμέδο στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

76' Ο Μάμας στη θέση του Σανχούρχο.

73' Σέντρα του Σεμέδο τελείωμα του Ικόκο, έτοιμος ο Πίριτς μαζέυει.

Οριακή φάση, χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να τραβηχτούν οι γραμμές και να παρθεί η τελεσίδικη απόφαση αλλά το γκολ ακυρώθηκε.

Ακυρώνεται για οφσάιντ το γκολ

66' ΓΚΟΛ 1-1 η Πάφος με Ζάιρο. O Κβίντα έβγαλε την μακρινή μπαλιά στον Βραζιλιάνο που κατέβασε, απέφυγε τον Τόμοβιτς και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση.

61' Σουτ του Λέδες, μάζεψε με διπλή προσπάθεια ο Άντος.

52' Γρήγορος ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ.

Έναρξη δεύτερου μέρους

Τέλος ημιχρόνου

45' Μέσα από στημένη φάση απειλεί η Πάφος, ο Κβίντα πήρε την κεφαλιά έστειλε στον Ζάιρο που επιχείρησε το γυριστό αλλά η μπάλα κτύπησε σε σώματα αμυνομένων.

42' Ο Ζάιρο μέσα στην περιοχή έψαξε συμπάικτη του, έδιωξαν οι της ΑΕΚ.

41' Αναγκαστική αλλαγή για την Πάφο, ο Τάνκοβιτς εκτός, μέσα ο Χέσταντ.

37' Το σουτ του Άλτμαν κόντραρε στον Κβίντα και έφυγε κόρνερ.

32' Σέντρα από δεξιά στην περιοχή της Πάφου, ο Κβίντα έδιωξε με το κεφάλι σε κόρνερ.

27' Ευκαιρία για την Πάφο, κεφαλιά του Ζάιρο η μπάλα χτύπησε σε αμυντικό και κόρνερ

15' ΓΚΟΛ 1-0 η ΑΕΚ με Άλτμαν. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ισραηλινός με ένα καταπληκτικό βολέ άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ.

14' Ευκαιρία με Φαράζ, έκανε το σουτ, αλλά έδιωξε ο Αντός.

13' Μακρινή μπαλιά με αποδέκτη τον Γκιούρτσο, έκανε το γύρισμα η μπάλα επέστρεψε σε αυτόν και πήγε έξω.

10' Σουτ του Ολατούντζι μετά από γύρισμα του Άλτμαν, έξω η μπάλα.

5' Ο Αλτμαν κατέβασε στην περιοχή έκανε το σουτ από πλάγια, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα στη συνέχεια μετά από σέντρα ο Ολατούντζι πήρε την κεφαλιά με τον Άντος να μαζεύει.

- Έναρξη του αγώνα

ΑΕΚ: Πίριτς, Τόμοβιτς, Σανχούρχο (75' Μάμας), Λέδες, Φαράζ, Γκαρσία, Μιλίσεβιτς, Ροσάλες, Ολατούντζι (84' Ρόμο), Γκιούρσκο (84' Γκονζάλεθ), Άλτμαν.

ΠΑΦΟΣ: Άντος, Κβίντα, Σεμέδο (85' Μπετανκόρ), Κανέ, Ζάιρο, Ικόκο, Ζουνίνιο, Τάνκοβιτς (41' Χέσταντ), Βαλακάρι (78' Μπεσάρτ), Ντράγκομιρ, Μπάιριτς.

ΣΚΟΡΕΡ: 15' Άλτμαν/-

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 31' Σανχούρχο,50΄Λέδες, 90' Άλτμαν /81' Κβίντα,90' Ικόκο

Διαιτητής: Ντανιέλε Ντοβέρι

Α' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας

VAR:Φεντερίκο Λα Πέννα

AVAR: Αθανασίου Κυριάκος

Παρατηρητής: Νικολαίδης Χρίστος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»