Δεν κάνει... «στάση» πουθενά η Πάφος, κέρδισε και την Ανόρθωση δηλώνοντας ότι δεν κατεβαίνει από την κορυφή

Δημοσιεύθηκε 10.11.2022
Δεν κάνει... «στάση» πουθενά η Πάφος, κέρδισε και την Ανόρθωση δηλώνοντας ότι δεν κατεβαίνει από την κορυφή

Η Πάφος νίκησε με 1-0 την Ανόρθωση στον αγώνα με τον οποίο ξεκίνησε η δράση της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και «φωνάζει» για τίτλο. Χρυσός σκόρερ για την Παφιακή ομάδα ο Ναμέ ο οποίος «χτύπησε» λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Σε ένα καυτό «Στέλιος Κυριακίδης», με τους φίλους της Παφιακής ομάδας αλλά και της «Κυρίας» να δίνουν δυναμικό παρών το σύνολο του Μπεργκ πήρε άλλη μία νίκη και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα με διαφορά 7 βαθμών. Η «Κυρία» μένει στους 14 βαθμούς και την 7η θέση (εκκρεμούν τα υπόλοιπα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής).

Το ματς

Πιο επιθετικά στο παιχνίδι μπήκαν οι γηπεδούχοι με τον Σεμέδο να είναι αρκετά κινητικός απέναντι στην άμυνα της «Κυρίας», ωστόσο δεν είχαμε κάποια μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Η Πάφος πίεζε ψηλά με αρκετούς παίκτες στο μισό γήπεδο της Ανόρθωσης, η οποία προσπαθούσε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις.

Οι δύο ομάδες πρόσεχαν αρκετά στην άμυνα και δυσκολεύονταν να.... πατήσουν περιοχή με αξιώσεις. Στα μισά του ημιχρόνου ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση και ήταν από πλευράς Ανόρθωσης. Ο Νινγκά πέρασε και τον Άντος μετά από λάθος του Ντβίντα, γύρισε στον αφύλακτο Γουαρίς ο οποίος έκανε το πλασέ προ κενής εστίας αλλά στη γραμμή έκοψε ο Κβίντα ο οποίος γύρισε για να σώσει την ομάδα του. Στη συνέχεια της φάσης από το δυνατό σουτ του Σάμπο στην περιοχή, απέκρουσε ο Άντος, Από εκεί και πέρα ξύπνησαν οι δύο ομάδες, ακολούθησαν κάποια σουτ εκατέρωθεν, ενώ η Πάφος είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με ισάριθμα δοκάρια λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Αμντουραχίμι σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Λόρια και ο Μπάιριτς το οριζόντιο λίγα λεπτά πριν η Πάφος μπει εν τέλει μπροστά στο σκορ. Ο Ναμέ σκόραρε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Μετά από σουτ του Ικόκο, ο Λόρια απέκρουσε ασταθώς και εύκολα από κοντά ο Αφρικανός έγραψε το 1-0.

Το δευτερο μέρος ξεκίνησε με την Πάφο και πάλι στο προσκήνιο. Το σύνολο του Μπεργκ έβαλε πίεση ενώ η Ανόρθωση δυσκολευόταν να βγάλει αντίδραση. Η Πάφος είχε τις πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες με Μπεσάρτ κυρίως, τον οποίο σταμάτησε ο Λόρια. Ακολούθησαν κάποιες προϋποθέσεις και για τις δύο ομάδες αλλά η σωστή διαχείριση από πλευράς Μπεργκ διατήρησε το προβάδισμα για την ομάδα της Πάφου, που κέρδισε ακόμη ένα ντέρμπι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος του αγώνα

90' Επικίνδυνη σέντρα του Χριστοφή, πέρασε από όλους.

84' Χριστοφή και Παρούτης μέσα, Χάρογιαν και Ιωάννου έξω

80' Πλασέ του Φερέιρα, έξω η μπάλα.

78' Αλλαγή για την Πάφος FC. Ο Αλ Γκαντιούι αντί του Αμπντουραχίμι.

70' Ο Βαλακάρι παίρνει την θέση του Ναμέ.

68' Χριστοδουλόπουλος στην θέση του Πάντσεον ο οποίος χειροκροτήθηκε από την πρώην του ομάδα.

63' Ο Μπεσάρτ προσπάθησε από κοντά έσωσε με τα πόδια ο Λόρια. Ωραίες ενέργειες και συνεργασία από την ομάδα του Μπεργκ.

59' Πρώτες αλλαγές, για την Ανόρθωση. Χρυσοστόμου και Φερέιρα εντός, Νινγκά και Γουαρίς εκτός

52' Κίτρινη στον Χότσκο.

49' Ο Ικόκο έκανε το πλασέ, αλλά έκοψε ο Λόρια.

-Ψάχνει το 2ο γκολ η γηπεδούχος ομάδα, βάζει πίεση

Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

Τέλος ημιχρόνου

45' ΓΚΟΛ 1-0 για την Πάφο. Ο Ναμέ σκοράρει στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Μετά από σουτ του Ικόκο, ασταθής απόκρουση του Λόρια, εύκολα από κοντά ο Ναμέ για το 1-0!

42' Δοκάρι ξανά για την Πάφο! Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπάιριτς στο δεύτερο έκανε την προβολή, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πήγε έξω.

38' Δοκάρι για την Πάφο. Ο Αμντουραχίμι μπήκε στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Λόρια και άουτ.

36' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κίκο, αρκετά έξω η μπάλα.

33' Καλό σουτ του Γουαρίς, μαζεύει ο Άντος.

27' Άστοχο σουτ του Σεμέδο από πλάγια θέση.

24' Μεγάλη φάση για την Ανόρθωση! Ο Νινγκά πέρασε και τον Άντος μετά από λάθος του Ντβίντα, γύρισε στον αφύλακτο Γουαρίς ο οποίος έκανε το πλασέ στην περιοχή αλλά στη γραμμή έκοψε ο Κβίντα ο οποίος γύρισε για να αμυνθεί. Στη συνέχεια της φάσης από το δυνατό σουτ του Σάμπο στην περιοχή, απέκρουσε ο Άντος.

22' Κίτρινη στον Χαρογιάν για φάουλ στον Αμπντουραχίμι στη μεσαία γραμμή.

17' Αδύναμο σουτ του Γουαρίς, απευθείας έξω.

16' Πρώτο κόρνερ στο παιχνίδι. για την Ανόρθωση

12' Σέντρα του Κίκο, κεφαλιά του Νινγκά που πέρασε έξω.

9' Μπήκε στην περιοχή η Ανόρθωση με Νινγκά, περίμενε πάσα ο Γουαρίς αλλά τον πρόλαβε ο Κβίντα.

6' Απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Ντράγκομιρ, απέκρουσε ο Λόρια.

5' Πιο επιθετικά στο παιχνίδι μπήκε η Πάφος, χώρις την μεγάλη ευκαιρία μέχει στιγμής ο αγώνας.

- Έναρξη της αναμέτρησης

ΠΑΦΟΣ: Aντός, Κβίντα, Μπάιριτς, Ικόκο, Ζουνίνιο, Χότσκο, Μπεσάρτ (78' Αλ Γκαντιουί), Ναμέ (70' Βαλακάρι), Ντράγκομιρ, Σεμέδο, Τάνκοβιτς

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Αντωνίου, Κορρέα, Μπαϊσίνιο, Κίκο, Σάμπο, Πάντσεον (68' Χριστοδουλόπουλος), Ιωάννου (82' Παρούτης), Χαρογιάν (82' Χριστοφή), Γουαρίς (59' Φερέιρα), Νινγκά (59' Χρυσοστόμου).

ΣΚΟΡΕΡ:45' Ναμέ/ -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 52' Χότσκο/ 22' Χάρογιαν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α' Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β' Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Αθανασίου Κυριάκος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»