Πέταξε η Πάφος FC, τρίτη ήττα για Απόλλωνα που φωνάζει για χέρι και πέναλτι
Δημοσιευτηκε:

Μεγάλη νίκη για την Πάφο FC επί του Απόλλωνα, που φωνάζει για πολλές διαιτητικές αποφάσεις
Μετά την ήττα αυτή οι γαλάζιοι έμειναν στην 4η θέση της βαθμολογίας με 32 βαθμούς, ενώ η παφιακή ομάδα με την τρίτη της σερί νίκη (μετά τους Εθνικό και ΑΕΛ) έφθασε τους 23 βαθμούς και ανέβηκε στην 8η θέση και πλησίασε στην εξάδα. Στο 45΄ ο Απόλλωνας πήρε εκ νέου προβάδισμα, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, η άμυνα της Πάφου δεν έδιωξε και ο Πίττας με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 2-1. Η παφιακή ομάδα, όμως, είχε εκ νέου απάντηση και προτού οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, στην επόμενη ακριβώς φάση, έφερε εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα, με τους πρωταγωνιστές να αντιστρέφουν ρόλους. Ο Βα έδωσε ασίστ και ο Καμπράλ με πλασέ έκανε το 2-2. Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Σκόρερ: 30' Βα, 45+2' Καμπράλ, 74' Αντωνίου / 16' Παπουλής, 45+1' Πίττας Κίτρινες: 36' Λαφράνς, 57' Καμπράλ / 41' Αντωνιάδης, 58' Σακέτι, 64' Σαρδινέρο, 73' Σάλαϊ Συνθέσεις: Πάφος (Κάμερον Τόσακ): Πέτρου, Αντωνίου, Γουίλιαμς (2′ Λαφράνς), Σιρόκ, Μπεσάρα, Πανός, Φιλιώτης, Αραγιούρι, Βα, Πάντσεον (2′ Λελιούκιν), Καμπράλ (57' Γκοντάρντ). Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Πέδρο, Σάλαϊ, Σελίμοβιτς, Αντωνιάδης (53' Γιούστε), Σακέτι, Αγκίρε (53' Περέιρα), Παπουλής, Πίττας, Σαρδινέρο (72'Bασιλείου), Γιαννιώτας.
Η ομάδα της Λεμεσού διαμαρτύρεται για χέρι στη φάση του νικητήριου τέρματος της Πάφου, καθώς για πέναλτι που δεν της δόθηκε. Αξίζει να αναφερθεί ότι του ακυρώθηκε και τέρμα, ενώ αποβλήθηκε και ο Γιαννιώτας για σπρώξιμο του διαιτητή.
Η εξέλιξη του αγώνα
Η πρώτη απειλή στον αγώνα ήρθε από πλευράς Απόλλωνα στο 8' με την κεφαλιά του Πίττα που δεν βρήκε στόχο. Στο 16', μετά από κόντρες, η μπάλα έφθασε στον Παπουλή ο οποίος με ιδανικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-0 για την ομάδα της Λεμεσού.
Η απάντηση από πλευράς Πάφου ήρθε στο 30' όταν ο Καμπράλ βρέθηκε στην περιοχή και έστρωσε ωραία προς τον Βα που με σουτ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μολ για να γίνει το 1-1.
Στο 37' ο Γιαννιώτας δοκίμασε από μακριά να απειλήσει, αλλά το σουτ του ήταν αρκετά άστοχο.
Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 39' όταν Σιρόκ μπήκε φουριόζος στην περιοχή, με το πλασέ που επιχείρησε να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μολ.
Στο 74' η Πάφος FC πήρε προβάδισμα, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Αντωνίου έστρωσε την μπάλα μπροστά του και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να βάλει μπροστά στο σκορ την παφιακή ομάδα. Ο σκόρερ κατέβασε την μπάλα με το χέρι και το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει.
Στο 80' ο Απόλλωνας σκόραρε με το διαιτητή να ακυρώνει το τέρμα για σπρώξιμο σε αμυντικό, και ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από πλευράς των φιλοξενουμένων.
Στο 87' ο Πέτρου έκανε μεγάλη επέμβαση σε προβολή από τον Πίττα, ενώ στο 88' ο Λελιούκιν έριξε κάτω τον Πέδρο με τον διαιτητή να μην δείχνει την άσπρη βούλα, ενώ από τις διαμαρτυρίες δόθηκε απευθείας κόκκινη ο Γιαννιώτας.
Στο 95' ο Πανός έδιωξε στη γραμμή τη κεφαλιά του Γιούστε, στην τελευταία φάση του αγώνα.
Κόκκινη: 88' Γιαννιώτας (απευθείας)
-Στο 79' δέχθηκε κίτρινη και ο προπονητής της ομάδας της Λεμεσού, Σωφρόνης Αυγουστή.
Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου]]>