Ισόβιος αποκλεισμός σε δύο παίκτες για χειραγώγηση αγώνα!

Δημοσιεύθηκε 11.7.2023
Ισόβιος αποκλεισμός σε δύο παίκτες για χειραγώγηση αγώνα!

Για πρώτη φορά στα χρονικά, επιβάλλεται από τον Αθλητικό Δικαστή της ΚΟΠ, ποινή ισόβιο αποκλεισμού σε ποδοσφαιριστές για χειραγώγηση αγώνα. Πρόκειται για τους Κύπρο Ονησιφόρου και Πίτερ Οντέρα Οφορνάντου, οι οποίοι τιμωρήθηκαν από τον Αριστοτέλη Βρυωνίδη επειδη «είχαν εμπλοκή στη χειραγώγηση του αγώνα του κυπέλλου Coca–Cola μεταξύ της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας και της Ανόρθωσης που πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2022». Ο αγώνας έληξε με νίκη της Ανόρθωσης με 1-4. Παράλληλα του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 32.000 ευρώ.

Ο αγώνας έληξε με νίκη της Ανόρθωσης με 1-4.

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή στηρίχθηκε στο περιεχόμενο του πορίσματος καθώς και στο περιεχόμενο της έκθεσης που απέστειλε προς την ΚΟΠ, το αρμόδιο τμήμα της UEFA. Επίσης επιβλήθηκε και στην ΠΑΕΕΚ στην οποία άνηκαν οι ποδοσφαιριστές, χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Αναλυτική η ενημέρωση από την ΚΟΠ:

«Ποινή ισόβιου αποκλεισμού από τα Στάδια και χρηματικό πρόστιμο ύψους 32.000 ευρώ επέβαλε σε δύο ποδοσφαιριστές ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης για την εμπλοκή τους στη χειραγώγηση του αγώνα του Κυπέλλου Coca – Cola μεταξύ της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας και της Ανόρθωσης που πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2022.

Πρόκειται για τους ποδοσφαιριστές Κύπρο Ονησιφόρου και Ofornadu Odera Peter που ανήκαν τη συγκεκριμένη περίοδο στο δυναμικό της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας.

Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται από τoν Αθλητικό Δικαστή της ΚΟΠ ποινή ισόβιου αποκλεισμού σε ποδοσφαιριστές για χειραγώγηση αγώνα.

Επίσης, ο Αθλητικός Δικαστής επέβαλε στην ΠΑΕΕΚ Κερύνειας πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ αφού, βάσει των κανονισμών η ομάδα είναι υπεύθυνη για τις πράξεις ή / και ενέργειες των ποδοσφαιριστών της.

Ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας της ΚΟΠ προχώρησε στην καταχώρηση της υπόθεσης στηριζόμενος σε πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού το οποίο κοινοποιήθηκε στην Ομοσπονδία στις 23 Μαΐου 2023.

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή στηρίχθηκε στο περιεχόμενο του πορίσματος καθώς και στο περιεχόμενο της έκθεσης που απέστειλε προς την ΚΟΠ το αρμόδιο τμήμα της UEFA.

«Η αναφορά της UEFA είναι για ακόμη μια φορά πολύ ξεκάθαρη για τον τρόπο με τον οποίο χειραγωγήθηκε ο αγώνας ενώ η αναφορά για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές οι οποίοι συμμετείχαν αποδεδειγμένα στη χειραγώγηση του αγώνα, θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» αναφέρει μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της απόφασης του ο Αθλητικός Δικαστής.

Να σημειωθεί πως, το περιεχόμενο του πορίσματος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού καθώς και της έκθεσης της UEFA για τον εν λόγω αγώνα, αποτελεί αντικείμενο αστυνομικής έρευνας η οποία είναι σε εξέλιξη».

Η φωτογραφία είναι από τον εν λόγω αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Σήκωσαν μανίκια στην ΠΑΕΕΚ

Σήκωσαν μανίκια στην ΠΑΕΕΚ

Σήκωσαν μανίκια στην ΠΑΕΕΚ