Ώρα για Κόπα Άφρικα με εννέα «δικούς μας»

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 9.1.2022
Ώρα για Κόπα Άφρικα με εννέα «δικούς μας»

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ή αλλιώς... Κόπα Άφρικα όπως συνηθίσαμε να το λέμε, αρχίζει σήμερα στο Καμερούν, με 24 εθνικές ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Αφρικής.


Πρόκειται για την 33η έκδοση της διοργάνωσης, η οποία ξεκινά σήμερα (9/1) με δύο αγώνες και θα ολοκληρωθεί με τον τελικό στις 6 Φεβρουαρίου.


Δεν εκλείπει το... κυπριακό ενδιαφέρον από τη διοργάνωση, καθώς στο φετινό Κόπα Άφρικα συμμετέχουν εννέα ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη χώρα μας.


Τα «πρωτεία» τα έχει ο Άρης με τρεις ποδοσφαιριστές, ΑΕΛ και Ομόνοια έχουν από δύο παίκτες, η Πάφος έναν, ενώ παίκτη στη διοργάνωση έχει και ομάδα της Β' Κατηγορίας, η Αγία Νάπα.


Οι εννέα «δικοί μας» χωρίζονται σε έξι εθνικές, καθώς τέσσερις εξ αυτών είναι στο Πράσινο Ακρωτήρι και οι υπόλοιποι πέντε σε ξεχωριστές ομάδες.


Σημειώνεται πως ο Βοζίνια τυπικά είναι ακόμη παίκτης της ΑΕΛ γι' αυτό και συμπεριλήφθηκε στη λίστα, η οποία θα μπορούσε να είναι μακρύτερη αλλά δεν κλήθηκαν λόγω τραυματισμού οι Σέχου (Ομόνοια-Νιγηρία) και Ντζουμ (Απόλλων-Καμερούν).


Μπουρκίνα Φάσο: Στιβ Γιαγκό (Άρης)


Πράσινο Ακρωτήρι: Βοζίνια (ΑΕΛ), Έλμπερ Εβόρα (ΑΕΛ), Ντελμίρο (Άρης), Γουίλι Σεμέδο (Πάφος)


Νιγηρία: Φράνσις Ουζόχο (Ομόνοια)


Κομόρες: Φουαντ Μπασιρού (Ομόνοια)


Γκαμπόν: Άλεξ Μουσούντα (Άρης)


Γουινέα Μπισάου: Μορίς Γκομίς (Αγία Νάπα)




  • Στον ίδιο όμιλο Μπουρκίνα Φάσο και Πράσινο Ακρωτήρι (1ο) καθώς και Κομόρες, Γκαμπόν (3ο).

  • Η πρεμιέρα ανάμεσα σε Καμερούν και Μπουρκίνα Φάσο (βασικός ο Γιαγκό) ξεκίνησε στις 18:00 ενώ στις 21:00 διεξάγεται το Πράσινο Ακρωτήρι - Αιθιοπία.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Σήκωσαν μανίκια στην ΠΑΕΕΚ

Σήκωσαν μανίκια στην ΠΑΕΕΚ

Σήκωσαν μανίκια στην ΠΑΕΕΚ