«Τι να κάνουμε; Να αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα;»

Δημοσιεύθηκε 10.11.2022
«Τι να κάνουμε; Να αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα;»

Για όλα τα θέματα που αφορούν την Ομόνοια αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον Super Sport FM ο εκπρόσωπος Τύπου των πρασίνων, Ανδρέας Δημητρίου.

Αν μπορεί να μιλήσει για αναπροσαρμογή στόχων: «Δεν θα κάνουμε αυτή την κουβέντα τη δεδομένη στιγμή. Ακούγεται κλισέ όμως είναι πραγματικότητα: Πρέπει να κερδίσουμε τον αγώνα αύριο και να δούμε τη συνέχεια».

«Συμφωνούμε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πορεία, αλλά δεν αναφέραμε καμία δικαιολογία. Η διοίκηση θέλει να δει την Ομόνοια να προοδεύει και έχει απαιτήσεις από όλους. Δεν έχει διάθεση να δικαιολογεί κανέναν. Είναι δυνατόν για μία ομάδα της εμβέλειας της Ομόνοιας να έχει κακό ξεκίνημα και να έχει και τους λόγους της, όμως, πρέπει απαραίτητα να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα», πρόσθεσε.

Για την Ευρώπη και τον Γιανίκ Φερέρα: «Δεν έχουμε πει ότι η Ευρώπη είναι δικαιολογία, αν ήταν έτσι ας μην παίζαμε Ευρώπη για να πηγαίνουμε καλά στο πρωτάθλημα. Ομάδες όπως την Ομόνοια πρέπει να παίζουν δύο και τρεις φορές την βδομάδα. Είναι μετρημένες οι προπονήσεις στα δάκτυλα του ενός χεριού που έκανε ο νέος προπονητής. Οι περισσότερες πριν και μετά από αγώνες αφού παίζαμε κάθε τρεις ημέρες. Δεν είναι δικαιολογία αλλά μια πραγματικότητα. Είναι δεδομένο και πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Θα περιμένουμε και θέλουμε την ομάδα να βελτιώνεται όσο περνούν οι προπονήσεις με τον Γιανίκ Φερέρα».

Για το πολύ άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και αν δικαιολογείται από την παρουσία στην Ευρώπη: «Δεν είπαμε ποτέ ότι η παρουσία στην Ευρώπη δικαιολογεί την πορεία μας στο πρωτάθλημα. Αλίμονο να μην παίζουμε στην Ευρώπη… Τι έπρεπε να κάνουμε; Να πούμε αποχωρούμε από το πρωτάθλημα γιατί δεν αρχίσαμε καλά; Ή να πούμε να φύγετε όλοι γιατί δεν ξεκινήσαμε καλά; Πρέπει να δοθεί χρόνος για να δούμε αν θα έρθουν τα αποτελέσματα. Είμαστε σε δύσκολη θέση όσον αφορά τη θέση μας στο πρωτάθλημα, όχι το οικοδόμημα της Ομόνοιας. Πρέπει να χτίσουμε ένα σερί και θέλουμε τον κόσμο μας να είναι δίπλα μας αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό».

Για τον αγώνα με τον Άρη και τις αποφάσεις του προπονητή: «Περιμένουμε ότι η Ομόνοια θα αρχίσει να βελτιώνεται και θέλουμε να το δούμε. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτά είναι τα δεδομένα και έτσι πάμε. Με μία, ενάμισι το πολύ δύο προπονήσεις σε πριν από κάθε αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές διαπιστώνουν ότι έχει διαφορετική φιλοσοφία και με ενδιαφέρον παρακολουθούν τις ιδέες που προσπαθεί να προσθέσει και αυτή με τη σειρά τους να ανταποκριθούν. Όσον αφορά στον αγώνα με τον Άρη αξιολόγησε το παιχνίδι και πίστεψε ότι η κίνηση με τον Μπέζους θα του έβγαινε και στην επανάληψη έκανε τις αλλαγές που έπρεπε και να βελτιωθεί η ομάδα. Δυστυχώς αυτό είναι το τίμημα με κάθε νέο προπονητή. Γνωρίζαμε πως ήταν ένα ζήτημα που πιθανόν να το βρίσκαμε».

Για κάποιους παίκτες που ακόμη δεν πρόσφεραν τίποτα: «Θα ήταν καλό να βλέπαμε την περίπτωση κάθε παίκτη ξεχωριστά, δεν θέλουμε να τους κρίνουμε βιαστικά. Πολλές φορές είδαμε παίκτες να αρχίζουν άμεσα και ακολούθως να μετατρέπεται σε σπουδαία μονάδα και το αντίθετο. Επιμένουμε πως θέλουμε να τους κρίνουμε έχοντας μπροστά μας ένα δείγμα που να μην τους αδικεί».

Τα αγωνιστικά και αν υπάρχει πρόταση για Ουζόχο: «Δεν έχουμε οτιδήποτε επίσημο για τον Ουζόχο. Τα πάει πάρα πολύ καλά, όμως, κάτι επίσημο δεν έχουμε ενώπιον μας, αλλά είναι λογικό να υπάρχει συζήτηση γύρω από το όνομά του, είναι διεθνής, είναι σε πολύ καλή ηλικία και είναι λογικό. Ο Κασάμα θα είναι εκτός λόγω καρτών και ο Μπασιρού μπαίνει σιγά – σιγά σε κανονικό πρόγραμμα, ανεβάζει ρυθμούς, αλλά μετά τη διακοπή θα είναι έτοιμος. Ο Μάθιους θα αξιολογηθεί σήμερα. Αμφίβολος ο Ζαχαρίου που έχει ένα πρόβλημα και θα περάσει σήμερα από ιατρικές εξετάσεις. Ταλαιπωρείται από μία ενόχληση. Μάθιους και Μπασιρού θα είναι διαθέσιμοι μάλλον με τον ΑΠΟΕΛ. Ο Μάθιους ίσως και αύριο. Τον Φαμπιάνο τον περιμένουμε αν όλα πάνε καλά τον Δεκέμβριο».

Για το θέμα μεταξύ Παπασταύρου και Σωματείου: «Αυτό το θέμα αντιλαμβανόμαστε ότι ενδιαφέρει κόσμο. Ο πρόεδρος θα τοποθετηθεί ξανά όταν κρίνει ότι πρέπει να το κάνει».

Για το θέμα τεχνικού διευθυντή: «Όταν θα υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη, θα ενημερώσουμε τον κόσμο μας».

Για την ποινή του Αθλητικού Δικαστή για τα επεισόδια στο Τσίρειο:

«Η απόφαση του κ. Βρυωνίδη για την ποινή που επέβαλε για τα εξαιρετικά σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Τσίρειο στάδιο στον αγώνα Απόλλων – ΑΠΟΕΛ, είναι εντελώς διαφορετική με την ποινή που ο ίδιος επέβαλε για τα σοβαρά επεισόδια στον πρόσφατο αγώνα για το σούπερ καπ φούτσαλ ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ. Για τον αγώνα φούτσαλ επέβαλε τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ενώ για τα επεισόδια στο Τσίρειο στάδιο επέβαλε μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών με αναστολή. Δηλαδή, στον αγώνα που τα επεισόδια ήταν πολύ πιο σοβαρά, ο ίδιος άνθρωπος επέβαλε πολύ χαμηλότερη ποινή, ουσιαστικά ποινή – χάδι αν αναλογιστεί κανείς τι έγινε στο Τσίρειο.

Δυστυχώς, αυτό το ζήτημα με τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, με το αποφασίζω κατά το δοκούν, «κόφκω τζαι ράφκω» στα Κυπριακά, είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Οι κανονισμοί να αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τις περιστάσεις ή η προκήρυξη να αλλάζει καθώς το πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι κρίμα να έχουμε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και κάποια πράγματα να μην προχωρούν ανάλογα.

Το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Βριωνίδης αποφάσισε να επιβάλει πολύ διαφορετικές ποινές σε παρόμοια περιστατικά; Ποιος είναι ο λόγος που τον οδήγησε να λάβει αυτήν την απόφαση; Και να ξεκαθαρίσω πως εμείς δεν θέλουμε το ποδόσφαιρο να παίζεται μπροστά σε άδειες κερκίδες. Θέλουμε ο κόσμος να είναι, με ασφάλεια, στα γήπεδα. Εδώ εστιάζουμε στο γεγονός πως ο ίδιος άνθρωπος αποφάσισε πολύ διαφορετικά για τα ίδια και πολύ χειρότερα επεισόδια. Και διερωτόμαστε ποιος είναι ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτήν την απόφαση».

Για το θέμα του Τζον Χριστοδούλου: «Σε συνομιλία που είχα πριν 1-2 μέρες με τον Πρόεδρο μου ανέφερε πως δεν υπάρχει το χρηματικό ποσό που ο κ. Χριστοδούλου μπορεί να δώσει και να τον κάνει να του πωλήσει τις μετοχές της εταιρίας. Ουσιαστικά ο Πρόεδρος εννοούσε πως δεν προτίθεται να πωλήσει τις μετοχές του στον Τζον Χριστοδούλου, με οποιοδήποτε χρηματικό ποσό».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές