Ο συνδυασμός που απαγορεύεται και ο Φαμπιάνο το… βιολί του

ΑΓΑΘΗ ΚΛΩΝΑΡΗ Δημοσιεύθηκε 4.9.2022
Ο συνδυασμός που απαγορεύεται και ο Φαμπιάνο το… βιολί του

Μόνο εύκολο δεν ήταν το βράδυ του Σαββάτου για την Ομόνοια στο ΓΣΠ και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι πράσινοι από νωρίς έβαλαν… δύσκολα στους εαυτούς τους. Η ήττα και η κακή εικόνα στο παιχνίδι με τον Ακρίτα, έβαλε πίεση στο «τριφύλλι» με το καλημέρα της σεζόν, ενώ η μουρμούρα για τον προγραμματισμό έκανε ξανά την εμφάνιση της. Στο ντέρμπι λοιπόν με τους κιτρινοπράσινους της Λάρνακας, η νίκη ήταν επιτακτική ανάγκη. Όχι μόνο για να… δώσει απαντήσεις και για να δείξει πως το ματς με τον Ακρίτα ήταν κακή παρένθεση, αλλά και για να αποκτήσει ψυχολογία ενόψει του πρώτου αγώνα για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με την Σέριφ Τιρασπόλ (8/9, 22:00).

Μέχρι το 55ο λεπτό της αναμέτρησης, η Ομόνοια είχε τον έλεγχο, θύμισε την ομάδα από τις δύο αναμετρήσεις με τη Γάνδη και με δύο γκολ έβαλε γερές βάσεις για τη πρόκριση. Κάπου εκεί, το… έργο έγινε θρίλερ, καθώς η ΑΕΚ σε εφτά λεπτά έφερε το ματς στα ίσα. Το «τριφύλλι» σε δύο φάσεις… έσβησε τον διακόπτη αφού στο πρώτο γκολ ο Λανγκ δεν αντιλήφθηκε τον παίχτη των φιλοξενουμένων και έτσι εξελίχθηκε η φάση που έφερε το πέναλτι, ενώ στο δεύτερο, ο Γιούστε αδράνησε, υπέπεσε σε τραγικό λάθος και ο Ολατούντζι δεν λάθεψε.

Αφενός, ο Λένον κρατά την αντίδραση με το γκολ του Παπουλή που χάρισε το τρίποντο στην Ομόνοια, αφετέρου η αδράνεια στην άμυνα ήχησε καμπανάκι κινδύνου. Τα ατομικά λάθη και η έλλειψη συγκέντρωσης είναι συνδυασμός που μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στην ομάδα της πρωτεύουσας. Αυτά ήταν που παρατηρήθηκαν και στα φιλικά προετοιμασίας, ειδικά με την ΑΕΚ Αθηνών, ωστόσο στα παιχνίδια με τη Γάνδη η λειτουργία όλων των γραμμών πήρε άριστα.

Ο Ιρλανδός κατάφερε να ανεβάσει το ηθικό των παιχτών του μετά την ήττα… εκτός προγράμματος από τον Ακρίτα και να οδηγήσει την ομάδα του στο πρώτο τρίποντο και μάλιστα σε ντέρμπι. Η συνέχεια όμως θα είναι δύσκολη σε Κύπρο και Ευρώπη, γι’ αυτό και τα λάθη… απαγορεύονται.

Από’ κει και πέρα, ο Κούσουλος επέστρεψε και αποθεώθηκε. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ του και παιχνίδι με παιχνίδι θα ανεβάζει ρυθμό. Όσον αφορά στον Φαμπιάνο, θα αξιολογηθεί η κατάσταση του, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα σε δάχτυλο του χεριού. Παρόλο που ο Μίλετιτς έγνεψε στον πάγκο πως ο Βραζιλιάνος πρέπει να γίνει αλλαγή, ο «γίγαντας» της Ομόνοιας, σηκώθηκε, πήρε τη μπάλα και συνέχισε ακάθεκτος. Είναι η δεύτερη φορά που αγωνίζεται… λαβωμένος καθώς και στον επαναληπτικό με τη Γάνδη, έπαιξε με πρησμένο αστράγαλο (υπέστη διάστρεμμα). Ο Φαμπιάνο αποτελεί παράδειγμα για τους συμπαίχτες του και όχι μόνο, ενώ γι’ αυτό αγαπήθηκε τόσο πολύ από τον κόσμο της ομάδας του.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Να πάει με ήσυχο το κεφάλι η Ομόνοια

Να πάει με ήσυχο το κεφάλι η Ομόνοια

Να πάει με ήσυχο το κεφάλι η Ομόνοια

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Αντέδρασε στον ΑΠΟΕΛ μετά την ΑΕΚ την πρώτη φορά, τη δεύτερη;

Αντέδρασε στον ΑΠΟΕΛ μετά την ΑΕΚ την πρώτη φορά, τη δεύτερη;

Αντέδρασε στον ΑΠΟΕΛ μετά την ΑΕΚ την πρώτη φορά, τη δεύτερη;

Respect από τον Παπασταύρου

Respect από τον Παπασταύρου

Respect από τον Παπασταύρου