Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις καταγγελίες της Ομόνοιας - Το ερώτημα που προκύπτει

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 15.12.2020
Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις καταγγελίες της Ομόνοιας - Το ερώτημα που προκύπτει

Τον Στέλιο Νικολάου, επικεφαλής πειθαρχικό εισαγγελέα, διόρισε η ΚΟΠ για να διερευνήσει τις καταγγελίες της Ομόνοιας για παράβαση του ποδοσφαιρικού πρωτοκόλλου από πλευράς ΑΠΟΕΛ. Σύμφωνα με την ΚΟΠ, ο ερευνών λειτουργός αρχίζει αμέσως τη διερεύνηση της υπόθεσης για να διαπιστωθεί κατά πόσον ευσταθεί η καταγγελία της Ομόνοιας ότι οι γαλαζοκίτρινοι δεν ενημέρωσαν την ομοσπονδία για τον εντοπισμό θετικού περιστατικού στην ομάδα τους πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι.


Μετά την πιο πάνω εξέλιξη, πολύ σύντομα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και συγκεκριμένα αν υπήρξε η οποιαδήποτε παράβαση του πρωτοκόλλου. Ανεξάρτητα από την έκβαση αυτής της υπόθεσης, ένα άλλο ερώτημα που ανακύπτει είναι ποιες ποινές προβλέπονται αν μια ομάδα παραβεί τις πρόνοιες του πρωτοκόλλου.

Πριν από έναν περίπου μήνα ο αθλητικός δικαστής επέβαλε χρηματικό πρόστιμο στον Ακρίτα για παρόμοια καταγγελία που αντιμετώπιζε. Συγκεκριμένα, στις αποφάσεις του ημερομηνίας 18/11/2020 σημειώνονταν τα ακόλουθα: «Καταγγελία κατά του Ακρίτα Χλώρακας καθ' ότι με βάση το πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου παρέλειψε να ενημερώσει άμεσα την ΚΟΠ για περίπτωση ατόμου θετικού και/ή για άτομο με κλινικά συμπτώματα COVID-19 και συγκεκριμένα παρέλειψε να ενημερώσει άμεσα την ΚΟΠ για ποδοσφαιριστή της ομάδας ο οποίος διεγνώσθη θετικός στον SARS-CoV-2 στις 29/10/2020, κατά παράβαση των γενικών οδηγιών και κανόνων του πρωτοκόλλου διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου σελίδα 5 και των άρθρων 2, 4γ και 5 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ».

Ανατρέχοντας στα υπό αναφορά άρθρα των πειθαρχικών κανονισμών δεν γίνεται καμία νύξη για επιβολή ποινών όσον αφορά παραβάσεις του πρωτοκόλλου. Ωστόσο, υπάρχουν γενικά άρθρα που σχετίζονται με το θέμα της συμπεριφοράς και της μη συμμόρφωσης σε οδηγίες της ΚΟΠ τα οποία δίνουν την εξουσία στον αθλητικό δικαστή να επιβάλλει τις ποινές που κρίνει ορθότερες, εφόσον εντοπιστεί η οποιαδήποτε παρατυπία.

Πλήρης ενημέρωση

Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ με χθεσινή ανακοίνωσή της χαιρέτισε την απόφαση της ΚΟΠ να διορίσει ερευνώντα λειτουργό για τις καταγγελίες της Ομόνοιας, ωστόσο σημειώνει ότι ήδη η ομοσπονδία έχει παραλάβει όλα τα αποδεικτικά έγγραφα που χρειάζεται για να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα, όπως προνοείται από το πρωτόκολλό της. Δηλαδή, «για το πότε έγιναν τεστ στον ΑΠΟΕΛ, πότε βρέθηκαν θετικοί ποδοσφαιριστής, μέλος προπονητικού επιτελείου ή υποστηρικτικού προσωπικού. Τα έχει παραλάβει ανά τεστ όποτε υπήρχε θετικός.

Ενημερώσαμε επίσης για όλα τα επιπλέον τεστ που έχουν γίνει στον ΑΠΟΕΛ. Περισσότερα από όσα προβλέπονται από οποιοδήποτε πρωτόκολλο. Ενημερώθηκαν με ημερομηνίες από το περασμένο Σάββατο». Ταυτόχρονα, η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ αφήνει σαφείς αιχμές ότι ο πρόεδρος της Ομόνοιας Σταύρος Παπασταύρου δεν τήρησε τα υγειονομικά πρωτόκολλα της κυβέρνησης: «Μιας και έχει οριστεί ερευνών λειτουργός, καλό θα ήταν να εξετάσει και πόσες φορές ο πρόεδρος της Ομόνοιας ήρθε στην Κύπρο και δεν παρέμεινε σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες, βάζοντας έτσι τόσο τη δημόσια υγεία όσο και την ίδια την ομάδα του σε κίνδυνο. Να αναμένουμε ανάλογη έρευνα;».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές